Dobrý deň prajem všetkým.
Po dlhšej dobe som sa konečne donútila vyskúšať tento recept.
Takže tu je po slovensky
( je to polovičná dávka, pretože som to len skúšala)
PRÍPRAVA KVÁSKU:
-1/2 sáčku sušených kvasníc na 500g múky
(! niektorí výrobcovia majú aj na 1 kg múky preto študujete a množstvo si prispôsobte)
- 1 PL kryštálový cukor
- trochu soli
- asi 0,5 - 0,75 dcl teplá voda (nie horúca)
nechať podkysnúť asi 5 - 10 min, kým sa nevytvoria bublinky v kvásku
CESTO:
V hrnci zohriať:
- 1 pohár (2dcl) mlieka
- 1-2 PL kryštálový cukor (podľa toho na čo použijete cesto)
- asi 1/4 čajovej lyžičky soli
- 100g masla
Necháme vychladnúť tak, aby to bolo mlieko vlažné a potom doň vmiešame nakysnuté kvasnice.
Pridáme 3 (2dcl) šálky múky a ja som pridala ešte asi 1/4 prášku do pečiva.
Cesto poriadne spracovať tak, aby sa odlepovalo od misy.
Nechať vykysnúť na dvojnásobné množstvo.
PLNKA pani FOSTEROVEJ:
- nastrúhaná kôra z jedného väčšieho dobre umytého pomaranča
- 4 - 5 PL hnedý cukor
- 100 g strúhaný kokos
Keďže táto plnka sa mi zdala mdlá, nevýrazná, ja som ešte pridala:
- trocha šťavy z pomaranča
- trocha šťavy z citróna
PLNKA MÁ POLOSYPKÚ KONZISTENCIU ( kokos v nej nepláva
)
Vykysnuté cesto som na pomúčenej doske vyváľkala asi na hrúbku 0,5 cm, nasypala som tam plnku (rukou zľahka som ju trochu zatlačila do cesta). Cesto som zrolovala ako závin a nakrájala som ho cca na 2 cm kúsky. Do plechu veľkosti zošita A4 na vymastený pečúci papier som poukladala jednotlivé kúsky. Nechala som ešte kysnúť asi 1/2 hodiny. Potom som jednotlivé kúsky z vrchu potrela roztopeným maslom (ako osie hniezda) a dala piecť na 180°C.
Koláče sú hotové, aké sú ešte neviem, pretože sú horúce.
Uvidíme.
Ale jedno je isté, celý byt pekne vonia