Petra Nová Nebolo by od veci zavítať do kaffehausu toho pána, čo varil kávu v poslednej "Lampe".
Ten pan je dost drahy, ale pozri
www.casadelcaffe.sk. Aj ked mal som etiopsku Sidamo z ineho obchodu, za nizsiu cenu, bola sice lepsia ako Nescafe, Jacobs, Eduscho a tieto srandy, ale zas trochu preprazena, takze prevladala horkost nad ostatnymi chutami. Od toho pana som neskusal, ale vravel, ze so svojim praziarom je spokojny, tak tento problem asi u neho odpada.
No vacsina tych ozajstnych kavickarov, zda sa, kupuje zelenu kavu vo vacsich mnozstvach, doma si ju uprazi (oblubene su secondhandove popcornovace, ktore vraj sluzia velmi dobre, dokonca aj tie, ktore ako popcornovace stoja za prd), a tak dvakrat tyzdenne si ju uprazia (co je vraj zalezitost minut). Asi to tiez vyskusam, kedze je to minimalne ekonomickejsie, ked vezmeme do uvahy, ze zelena kava vydrzi aj rok, zatialco prazena tak dva tyzdne a potom zacina chutit ako Lavazza, a cena za kilogram gurmanskej kavy (neprazenej) sa pohybuje zvacsa mezi 8€ - 15€, su aj drahsie ako havajska Kona ci jamajska Blue Mountain, alebo spominana Kopi Luwak z Indonezie.