Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 06.06.17 at 23:14
Usporiadat
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

pavol54 Pozri príspevok
nekecaj a jedz, čo je zo západu všetko musí byť dobré kvalitné
ta nechodzim na zapada tu na vychode este aj vo farmarskej predajni a na trhu predavaju to co nakupia v marketoch v akciach,dakedy na valaloch bolo hromada hydiny,takmer kazdy hodoval prasa,este aj kravy,kozy,ovce a spustu zajacov-teraz pocuvam jak sa v marketoch ako sa casto bavia ta pale aka cena tu ta naco budem pestovat alebo chovat?
a to co za sadbove zemiaky ponukaju len tak mimochodom v marketoch,take skarede, flakate,ani opisat neviem-len to take smejdove ako tie co v mechoch na akcie ponukaju,keby take som ponukol gazdovi dakedy ta ma nakope alebo vysmeje,kde su tie poctive krasne grule a tie velke asi poskrmovali,lebo ich nikto nepredava a to bola naduroda,aspon tak hvareli v jeseni druzstevnici,ze sa urodilo vela,ale problem z nimi bo take velke nechcu markety od nich brat,vsak keby dosli na trhy alebo jarmoky tak par desiatok ton by predali.
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

trisestri Pozri príspevok
no neviem tirolske kura z Rakuska bolo chutovo odporne,takze neviem ci uplne vsetko rakuske je suprove,skor my chutila morka z Francuska ta bola fantasticka,taku chutnu som nemal ani z nasich fariem http://www.pluska.sk/plus-7-dni/z-do...-obrovske.html
už som mala....naschvál som kúpila, ale rozdiel v chuti som necítila, mala som už aj kur. prsia, tiež som nemala pocit, že to bolo iné.už som kúpila aj bio-hovädzie robila som z toho guláš, ešte je v mrazáku...moji mi to ofrflali, že sa im zdá sladký.... tak neviem, ešte som nemala bravčové.ale inak skoro všetko odtiaľ.idem zajtra....
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

bjuty smis Pozri príspevok
lujza, situácia s potravinami vôbec nie je taká kritická.....samozrejme, obchody dnes ponúkajú aj hnusné shity, čo by sa nemali dávať ani prasatám, ale len preto, že je po nich dopyt a ludia to kupujú.......mňa išlo drbnúť, ked som v správach videl ako horňáci kupukú o pár centov lacnejšie mäso od poliakov z pojazdných predajní bez chladenia, len tak pohádzané v debničkách....
ale určite kúpiš v každom obchode aj kvalitné potraviny, ba aj luxusné potraviny, biopotraviny....
Príčina dopytu?
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

lujza.j Pozri príspevok
už som mala....naschvál som kúpila, ale rozdiel v chuti som necítila, mala som už aj kur. prsia, tiež som nemala pocit, že to bolo iné.už som kúpila aj bio-hovädzie robila som z toho guláš, ešte je v mrazáku...moji mi to ofrflali, že sa im zdá sladký.... tak neviem, ešte som nemala bravčové.ale inak skoro všetko odtiaľ.idem zajtra....
Ja som varila české kráľovské kura, vývar bol ako z domácej kury,žltý, mäso iné, menej tuku, vzhľad mäska v surovom stave ako to, čo predávajú súkromníčky na centrálnom trhovisku, tam stojí 6 eur/kg, kráľovské cca 4 eurá/kg. Ale viem, že aj kráľovské malo nedávno aférku pri kontrole salmonely v CZ...
Mám zakázané kura ešte, neviem ako chutili, mám povolené hovädzie a bravčové, bravčové dusiť, variť s 1 ČL medu. Nevie niekto prečo?
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

trisestri Pozri príspevok
ta nechodzim na zapada tu na vychode este aj vo farmarskej predajni a na trhu predavaju to co nakupia v marketoch v akciach,dakedy na valaloch bolo hromada hydiny,takmer kazdy hodoval prasa,este aj kravy,kozy,ovce a spustu zajacov-teraz pocuvam jak sa v marketoch ako sa casto bavia ta pale aka cena tu ta naco budem pestovat alebo chovat?
a to co za sadbove zemiaky ponukaju len tak mimochodom v marketoch,take skarede, flakate,ani opisat neviem-len to take smejdove ako tie co v mechoch na akcie ponukaju,keby take som ponukol gazdovi dakedy ta ma nakope alebo vysmeje,kde su tie poctive krasne grule a tie velke asi poskrmovali,lebo ich nikto nepredava a to bola naduroda,aspon tak hvareli v jeseni druzstevnici,ze sa urodilo vela,ale problem z nimi bo take velke nechcu markety od nich brat,vsak keby dosli na trhy alebo jarmoky tak par desiatok ton by predali.
dnes som pozeral lampáreň, lenže ten dobytok aj papá aj kaká aj sa každý deň nesprchuje takže smrdí, čo niekedy nevadilo v celej dedine zrazu je každý precitlivelý ako kožktička kdesi, keby to bolo v meste tak uznám ale na dedine? A kde sa má to zdravé pestovať a chovať? keď nás vytlačili na okraj spoločnosti a ešte, tak sa niet čo diviť že jeme nechutné a najmä nezdravé potraviny. ja ako pestovateľ som ešte nevyhodil kanister oleja k jazeru a myslím si že ani jeden, to si dovolia len takí čo nemajú k prírode vzťah ak sa polia močovkujú to vadí ale choď cez slávne rakúsko niekedy je tam podobného smradu ale to je dobre pretože ... takže tam nehrozí znečistenie vôd. Čo sa týka zemiakov, ale aj cibule, a iných produktov, obchod je obchod tam si jeden nákupca stanoví parametre a dodávateľ neprerazí ani s väčšími ani menšími len takým aké chce on. ostatné idú do kompostu, len škoda že že to už bolo zhodnotené vo forme mzdy. chodili ku mne na také trojcentrimetrové že ich nikde nevedia zohnať ale bohužiaľ tri tony nekúpili a na jar už sú nanič, kam išli?
2 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

korela Pozri príspevok
Ja som varila české kráľovské kura, vývar bol ako z domácej kury,žltý, mäso iné, menej tuku, vzhľad mäska v surovom stave ako to, čo predávajú súkromníčky na centrálnom trhovisku, tam stojí 6 eur/kg, kráľovské cca 4 eurá/kg. Ale viem, že aj kráľovské malo nedávno aférku pri kontrole salmonely v CZ...
Mám zakázané kura ešte, neviem ako chutili, mám povolené hovädzie a bravčové, bravčové dusiť, variť s 1 ČL medu. Nevie niekto prečo?
kura z At je vzhľadnejšie aj mäso má lepšiu farbu tuk skoro alebo možno žiadny.kupovala som kalibrované cca.1,20kg cena do 5e, len chuť ma neočarila.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

lujza.j Pozri príspevok
kura z At je vzhľadnejšie aj mäso má lepšiu farbu tuk skoro alebo možno žiadny.kupovala som kalibrované cca.1,20kg cena do 5e, len chuť ma neočarila.
tá farba vyplýva asi z technológie porážky pred pár rokmi sa jeden rozplýval ako objavili novú metódu porážky ošípaných miesto strelenia a zaklatia vraj elektrický prúd spôsobí že mäsko je pekné ružovučké, došlo sa na to el.šokom spôsobia zástavu srdca a to nevypumpuje krv z tela a ostane v svalovine vo vlásočniciach
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

pavol54 Pozri príspevok
Čo sa týka zemiakov, ale aj cibule, a iných produktov, obchod je obchod tam si jeden nákupca stanoví parametre a dodávateľ neprerazí ani s väčšími ani menšími len takým aké chce on. ostatné idú do kompostu, len škoda že že to už bolo zhodnotené vo forme mzdy. chodili ku mne na také trojcentrimetrové že ich nikde nevedia zohnať ale bohužiaľ tri tony nekúpili a na jar už sú nanič, kam išli?
pavol už dlho zvažujem jednu otázku na teba. Keď to od vás nechce veľkoobchod, prečo si vy ako pestovatelia jednoducho neurobíte jednu sro a nepredávate svoju úrodu po trhoch po celej republike. Prípadne prečo tým nezásobujete predajne na dedinách - také malé predajne, čo majú súkromného vlastníka. Alebo nezaplatíte brigádnika, dvoch a nechodíte predávať po dedinách. Tak ako chodia poliaci.

Veď nemusíte predať všetko naraz do veľkoobchodu, ktorý vás okráda.

Ja keby som vedela, že vždy v pondelok o desiatej alebo o druhej prídete a predávate na dedine, tak by som si tam aj zašla, aby som mala čerstvé ovocie a zeleninu. Aj by som si možno objednávala.

Snažila som sa minulá rok kupovať zo stánku - ale keď som u neho kúpila hrušku (som blbá, bol to čas, keď hrušky ešte neboli) rovnakú, ako vedľa v lidli za dvojnásobnú cenu, tak som to nejak prehodnotila.

Ale keby som vedela, že je to naozaj dozreté na slnku, kupovala by som iba od vas.
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

Dáša_ Pozri príspevok
pavol už dlho zvažujem jednu otázku na teba. Keď to od vás nechce veľkoobchod, prečo si vy ako pestovatelia jednoducho neurobíte jednu sro a nepredávate svoju úrodu po trhoch po celej republike. Prípadne prečo tým nezásobujete predajne na dedinách - také malé predajne, čo majú súkromného vlastníka. Alebo nezaplatíte brigádnika, dvoch a nechodíte predávať po dedinách. Tak ako chodia poliaci.

Veď nemusíte predať všetko naraz do veľkoobchodu, ktorý vás okráda.

Ja keby som vedela, že vždy v pondelok o desiatej alebo o druhej prídete a predávate na dedine, tak by som si tam aj zašla, aby som mala čerstvé ovocie a zeleninu. Aj by som si možno objednávala.

Snažila som sa minulá rok kupovať zo stánku - ale keď som u neho kúpila hrušku (som blbá, bol to čas, keď hrušky ešte neboli) rovnakú, ako vedľa v lidli za dvojnásobnú cenu, tak som to nejak prehodnotila.

Ale keby som vedela, že je to naozaj dozreté na slnku, kupovala by som iba od vas.
Na dvoch stoličkách naraz sa sedieť nedá, buď budem organizovať pestovanie a výrobu alebo budem chodiť predávať. Ak zvolím to prvé tak som vydaný na milosť a nemilosť veľkoobchodu, ak zvolím predaj tak pestovanie môžem zabaliť čo sa týka toho predaja už aj to bolo naložil som áviu paprikou rajčinami vyviezol hore a zrazu zistím že predajná cena je rovnaká ako u miestneho výkupcu to za A, za B neraz sa stalo že nálada kupujúcich nezodpovedala mojim predstavám a vrátil som sa po dvoch dňoch domov čo s takým tovarom? a za C prepravné náklady nie sú len nafta ale aj opotrebenie, dane, stk, a čo ja viem čo a predajné náklady sú aj poplatky za povolenie predaja. Skúšalo sa všeličo, prečo asi spústa malých obchodníkov prestala? U nás bolo v kapitalistických začiatkoch asi 10 výkupcov ku ktorým chodili nakupovať ale prišli siete ľudia sa stádovite vrhli na ne a aby kúpil kapustičku za korunu kilo tak prešiel 50 km ale to sa nerátalo, zmizli predavači zmizli výkupne zmizli menší pestovatelia a ak si to trh nevyžiada tak sa nič nezmení.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

pavol54 Pozri príspevok
Na dvoch stoličkách naraz sa sedieť nedá, buď budem organizovať pestovanie a výrobu alebo budem chodiť predávať. Ak zvolím to prvé tak som vydaný na milosť a nemilosť veľkoobchodu, ak zvolím predaj tak pestovanie môžem zabaliť čo sa týka toho predaja už aj to bolo naložil som áviu paprikou rajčinami vyviezol hore a zrazu zistím že predajná cena je rovnaká ako u miestneho výkupcu to za A, za B neraz sa stalo že nálada kupujúcich nezodpovedala mojim predstavám a vrátil som sa po dvoch dňoch domov čo s takým tovarom? a za C prepravné náklady nie sú len nafta ale aj opotrebenie, dane, stk, a čo ja viem čo a predajné náklady sú aj poplatky za povolenie predaja. Skúšalo sa všeličo, prečo asi spústa malých obchodníkov prestala? U nás bolo v kapitalistických začiatkoch asi 10 výkupcov ku ktorým chodili nakupovať ale prišli siete ľudia sa stádovite vrhli na ne a aby kúpil kapustičku za korunu kilo tak prešiel 50 km ale to sa nerátalo, zmizli predavači zmizli výkupne zmizli menší pestovatelia a ak si to trh nevyžiada tak sa nič nezmení.
to bolo pred 10 rokmi. Trochu sa teraz situácia mení.
Veď nemusíte predávať sami - ja by som to skôr videla, že sa spojíte 3-4-5 pestovatelia s doplnujucim sortimentom. A nájdete jedneho schopného človeka. A ten to bude mať pod palcom. Bu´d by predával sám, alebo skôr by mal trebárs dvoch brigádnikov, vždy by vysadil jedného s pokladňou a tovarom, išiel s ďalším pár km ďalej. Tam vysadil druhého a tak proste hviezdicovo by chodil po istom území.

Vieš, mne sa vždy veľmi páčilo, keď kedysi bolo presne rozdelené, že v pondelok je trh v dedine A, v utorok v dedine, v stredu zase dalej... A cez dovolenku som to videla aj v zahraničí.

Proste naučiť ľudí, že prídete vždy pomedzme v stredu o 16 a máte ponuku čerstvej domácej zeleniny.

Ja si fakt myslím, že čakať, že niečo príde zhora, nejaké nariadenie, že od vás musia kupovať hypermarkety je strata času. Skôr vybudovať niečo od začiatku.
2 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
Dáša_ Pozri príspevok
to bolo pred 10 rokmi. Trochu sa teraz situácia mení.
Veď nemusíte predávať sami - ja by som to skôr videla, že sa spojíte 3-4-5 pestovatelia s doplnujucim sortimentom. A nájdete jedneho schopného človeka. A ten to bude mať pod palcom. Bu´d by predával sám, alebo skôr by mal trebárs dvoch brigádnikov, vždy by vysadil jedného s pokladňou a tovarom, išiel s ďalším pár km ďalej. Tam vysadil druhého a tak proste hviezdicovo by chodil po istom území.
No to je ako s počtom spoločníkov v eseročkach. Najlepší počet je nepár a traja sú už veľa.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

Dáša_ Pozri príspevok
to bolo pred 10 rokmi. Trochu sa teraz situácia mení.
Veď nemusíte predávať sami - ja by som to skôr videla, že sa spojíte 3-4-5 pestovatelia s doplnujucim sortimentom. A nájdete jedneho schopného človeka. A ten to bude mať pod palcom. Bu´d by predával sám, alebo skôr by mal trebárs dvoch brigádnikov, vždy by vysadil jedného s pokladňou a tovarom, išiel s ďalším pár km ďalej. Tam vysadil druhého a tak proste hviezdicovo by chodil po istom území.

Vieš, mne sa vždy veľmi páčilo, keď kedysi bolo presne rozdelené, že v pondelok je trh v dedine A, v utorok v dedine, v stredu zase dalej... A cez dovolenku som to videla aj v zahraničí.

Proste naučiť ľudí, že prídete vždy pomedzme v stredu o 16 a máte ponuku čerstvej domácej zeleniny.

Ja si fakt myslím, že čakať, že niečo príde zhora, nejaké nariadenie, že od vás musia kupovať hypermarkety je strata času. Skôr vybudovať niečo od začiatku.
Dokonca Brusel nám ponúkal podporu na vytvorenie odbytových združení niektorí na tom zarobili. Ale... Inak tí predajcovia čo pri cestách predávajú tzv prebytky(ale dovozové) to majú presne takto zorganizované, na hlavnej trase ich postupne vysadí a na konci dňa pozbiera. Lenže len odborník vie čo je dovoz a čo je vlastná produkcia. Minule mi takto jeden predajca vysvetľoval že má svoje nové zemiaky aj boli nové ale z Maďarska, známa ich chcela kúpiť tak som jej to prezradil pretože malý pestovateľ ktorý vlastnými rukami večer vyhrabe zemiaky operie na druhý deň ich chce predať tak má celý veľkostný sortiment (ľutuje vyhodiť malé poškodené) , a najmä tie skoré sú tak 60/40%. Odvtedy si kupuje len od takých Ale každý si musí nájsť spôsob ako minúť svoju produkciu,
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

marjankaj Pozri príspevok
No to je ako s počtom spoločníkov v eseročkach. Najlepší počet je nepár a traja sú už veľa.
to máš síce pravdu, ale tu mám pocit, že sa musia nejak spojiť. Aby napríklad mali väčší sortiment. Aby boli zastupiteľní. Alebo možno iba jeden a postaviť to na dobrých zmluvách a férových cenách s ostatnými.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

pavol54 Pozri príspevok
Dokonca Brusel nám ponúkal podporu na vytvorenie odbytových združení niektorí na tom zarobili. Ale... Inak tí predajcovia čo pri cestách predávajú tzv prebytky(ale dovozové) to majú presne takto zorganizované, na hlavnej trase ich postupne vysadí a na konci dňa pozbiera. Lenže len odborník vie čo je dovoz a čo je vlastná produkcia. Minule mi takto jeden predajca vysvetľoval že má svoje nové zemiaky aj boli nové ale z Maďarska, známa ich chcela kúpiť tak som jej to prezradil pretože malý pestovateľ ktorý vlastnými rukami večer vyhrabe zemiaky operie na druhý deň ich chce predať tak má celý veľkostný sortiment (ľutuje vyhodiť malé poškodené) , a najmä tie skoré sú tak 60/40%. Odvtedy si kupuje len od takých Ale každý si musí nájsť spôsob ako minúť svoju produkciu,
Vieš, okrem predaja by ste mali aj vysvetľovať - ja teda zemiaky v obchode nekupujem, ale nenapadlo by ma to. O tomto by bolo treba hovoriť. Proste postupne pospisovať napríklad to, ako rozoznať, čo je a čo nie je z veľkoobchodu. A presne na tom založiť svoj "marketing"
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Keď už Dáša spomenula zemiaky, rada by som sa spýtala, kedy je zemiak aj zdravý, čo znamená ak je rapavý, má fľaky? Nové zemiaky to nemávajú.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

A ešte, prečo nie je ešte na Slovensku debničkový predaj?
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Debničky sú úzkoprofilový tovar (ale v hyper-super-**ermarketoch ich majú, ale nedajú!)
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

nakup Hofer:

zelena paprika kapia,balenie 2 ks-0,99e
cukrovy melon,kus-1,99e
banany,kg-1,29e
ladovy salat,kus-0,65e
biela spargla,zlacnena na polovicu,balenie 500g-0,97e
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

nakup Zielpunkt:

bio zemiaky,rakuske,2 kg balenie-1,50e
Gösser naturradler,500ml-0,95e
pol kg chlieb,tmavy-1,59e
hrozno bilele,500g-2,29e
Wiesbauer sunka,100g-1,29e/bola akcia/
nektarinky,v baleni 6 ks-2,99e
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

nakup Spar:

bio pommes frites,750g-2,49e
bio zemle slnecnicove,3 ks-1,52e
bio studentska zmes-susene plody,200g-2,59e
bio cokolada varova mliecna/my ju jeme ako normalnu/,200g-2,99e
bio tekvicove jadierka,surove,nesolene,200g-3.29e
papaja,polovicka/z tej obrovskej /-2,25e
bio jahody,250g-1,99e
bio jogurt,neochuteny-3,6 percentny,200g-0,39e
bio zerucha v skatulke-0,79e
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať