pavol54
ak chceš niečo super lacné pod výrobné náklady tak máš dve možnosti a, kúpiť nejaký šmejd dovezený.
b, pumpnúť na cene nejakú babku pestovateľku (chovateľku) a potom sa vyťahovať ako dobre si nakúpil.
Odpovedz ktorá varianta ti dlhšie vydrží Inak ako chutí dobrá kuracinka viem ale za 2,5 kilo nepredám radšej si vyložím na stôl nohy a budem pozerať na telku
ja čím viac o tom premýšľam, tým viac prichádzam k presvedčeniu, že jeme veľa. Veľa varíme a zatial stále veľa aj vyhadzujeme. Miesto toho, aby sme si kvalitné mäso dopriali 2-3 krát za týžden, chceme ho denne. A tak miesto kvalitného mäsa sa naprávame rýchlovykrmenými kuratami. Maniesto trochy kvalitného masla si dáme radšej chémiu, čo sa ľahko natiera. Každý deň šunka, každý deň chceme jogurty. Ale miesto jedného fakt kvalitného jeme vlastne kopec želatiny, cukru, o ovocí ani nehovorím.
Miesto toho, aby sme jedli sezónne ovocie, zeleninu, chceme paradajky, hrozno celý rok. A tak ho aj máme - za relatívne prijateľnú cenu. Ale kvalita?
Všetko chceme rýchlo, okamžite, hneď. A tak napríklad chlieb miesto klasického kysnutia prirýchlia. Že sa na druhý deň nedá jesť? Nevadí, aspoň môžeme zmenšiť bochníky (za rovnakú cenu) a ľudia prídu častejšie. A pri tej príležitosti si do košíka hodia aj nejakú blbosť typu sladenej minerálky, keksov, cukríkov s umelými sladidlami. Mmch, skúšali ste niekto kúpiť žuvačku bez umelých sladidiel?