Pridám obľúbený recept môjho 9-ročného syna, ktorý inak
zeleninu veľmi nemusí, ale toto by som mohla variť stále a
nakladá si ako veľký chlap.
Je to rýchlo hotové a "veľkoobjemné"
Kuracie mäso na zelenine: Na rozpálený olej /najlepšie olivový/ dáme 1 až 2 polievkové
lyžice medu, potom pridáme na slížiky nakrájané kuracie prsia a
nepodliate necháme podusiť cca 10 minút.
Pridáme kukuricu, hrášok, sójovú omáčku, korenie
/ja dávam štipku curry, trocha mletého čierneho, príp. farebného korenia, pre dospelých môžu byť aj čili papričky atď./
Môže sa pridať trocha vývaru.
Pridáme nakrájanú bielu surovú kapustu a necháme asi 3 minútky
dusiť. Na záver pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu alebo pór a
necháme minútku - dve podusiť. Vypneme sporák a necháme
prikryté asi 10 minút na sporáku uležať. Zeleninka je na skus fajn chrumkavá. Podávame s ryžou.