Bufet = zariadit podla platných hygienických predpisov vyhláška 214. Základom je schválenie prevádzky od hygieny - urad verejného zdravotníctva. Čiže treba mat nákres predajne s rozmiestnením všetkého zariadenia, vybavenia, ked sa na ten nakres pozrie hygienicka musi jej byt jasne, kadial príde tovar,kde sa preberie, uskladni, kde sa spracuje, kde sa vydá, kde sa skonzumuje, kde sa odloží špinavý riad, kde sa riad umyje. Ano je to tak, komplikované, drahé a zdlhave. Hygienička sa na to pozrie, zakruti hlavou a pošle Vás preč. Prepracujete a prídete znova, a zase.
Tá vyhláška Vám presne nenapovie, čo a kde musíte mať. Vie to človek, ktorý s tým pracuje alebo prevádzkuje bufet. poprípade nejaký DOBRÝprojektant, ale pozor musí sa venovať gastro prevádzkom, nie suflikant, ktorý projektuje garáže. Nič v zlom.
Ďalej vypracovaný prevádzkový poriadok, sanitačný poriadok, haccp, vsetky formulare a papiere. Napr. Záznam o skladovaní v chladiacom zariadení, záznam o vyhotovení jedla atd. atd. atd.