Ludia zlatí, potrebujem pomôcť.
Hľadám ten šunkovar a nejaké recepty, lebo chcem urobiť pokus. Chcem zistiť, na koľko sa oplatí si variť šunku doma svojpomocne. Čo sa zdravotného hľadiska týka, je to určite lepšie, lebo vieme čo do nej dáme a nemusíme jesť tie odpady, čo nám ponúkajú korporátni predajcovia. (tuto si môžte pozrieť čože nám to ponúkajú.
http://www.noema.sk/noema/pdf/Charak...20vyrobkov.pdf . Tam volajú šunkou aj to v čom je menej ako 50% mäsa)
Druhá vec však je v dnešných časoch rovnako dôležitá. či sa to oplatí, alebo nie.
Ja šunku navarím (ak už budem mať ten šunkovar), ale na to aby som mohol aspoň približne povedať, či sa to oplatí potrebujem zhruba vedieť, koľko šunky zje taká rodinka za týždeň. Lebo pre niekoho, kto zje 100 gramov šunky za týždeň sa asi neoplatí si vyrobiť 1kg, lebo to nestihne skonzumovať. Účelom pokusu teda má byť aj to, že sa mi možno podarí zistiť, že zdravo sa stravovať sa možno aj oplatí. A čím viac ľudí sa o tom presvedčí, tým lepšie pre nich
. Nuž a keď sa to neoplatí, tak som to aspoň vyskúšal.
Chcelo by sa vám mi pomocť to zistiť a na 5 sekúnd sa zapojiť do mojej malej ankety? Ak sa vám bude chcieť, anketu nájdete tuto
http://www.jedloakopriatel.sk/domaca-sunka-ano-ci-nie/, napravo od článku.