to evus:
Evi originalny nazov aj recept je tuto odtialto-Burgenland -Krumpelnschmarn/trhanec so zemiakov/,nie je to nic zlozite,ale tu je to take oblubene
zemiaky uvarit v supke,nechat vychladnut
medzitym,kym ich niekto aj osupe,si na drobucko nakrajas cibulku a zosmazis skoro do tmavohneda,ale ja len tak aby ich trochu opalilo.
tuku nepotrebujes vela,aby to nebolo prilis mastne.len trosku.
potom tam pretlacis zemiaky,mozes aj postruhat na tom hrubsom ,osolis a dobre poopekas,stale premiesavas,ked uz sa to zda take suchsie,prilievas po trosickach vodu,aby sa to tak rozprclo,bude to nieco medzi pucenymi kasovymi zemiakmi a nieco medzi opekanymi.mali by tam byt kusky zemiackov,tak ja nestruham,len pretlacam,alebo na drobucko pokrajam.
finale celeho receptu je sladka cervena paprika,ktoru pridas uz do hotoveho a dobre to premiesas.
"Schmarn" nesmie byt suchy ale ani to nemoze byt ako pyre!
v Burgenlande je to typicka priloha k hovädzieu dusenemu mäsku-jeden ztradicnych svadobnych chodov.
a povinna priloha na vianocne menu k rybke :-)