Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

Dnes slepačia polievka s krupicovými haluškami. Údenina opražená na masle, zemiaková kaša a kyslé uhorky. Koláčov je až - až.
3 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Nič, dojedáme vianočné a včerajšie menu.
3 0
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Zemiakový šalát od Štedrého večera a k nemu som vypražila druhú polovicu vianočného kapra. Včera sme mali na obed iba kapustnicu s chlebom a zajtra asi tiež, nevieme sa jej dojesť.
5 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

ivuliatko Pozri príspevok
Zemiakový šalát od Štedrého večera a k nemu som vypražila druhú polovicu vianočného kapra. Včera sme mali na obed iba kapustnicu s chlebom a zajtra asi tiež, nevieme sa jej dojesť.
este ze nam zvysil aj salat,lebo by som povedal ze sa opakujete. /a ako kazdy rok to co bolo planovane na vcera a dnes,ako kazdy rok sa usetrilo na silvester a novy rok,toho roku pstruhy a svieckova/
2 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Na odlahčenie žalúdkov bolo dnes lečo zo surovej zeleniny, ale bez vajec, len s pikantnou klobásou a chlebom.
4 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

dnes gulas a jablka v zupane

2 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Fašírka, zemiaková kaša, zeleninový šalát.
2 0
jb0863 jb0863

jb0863 je offline (nepripojený) jb0863

Včera sme dojedali rezne,šalát,kapustnicu a dnes na obed budú kúpené langoše.
0 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Zeleninová polievka s haluškami.
0 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

predvčerom šošovicový prívarok s údeným mäsom, včera sme polievku - zemiaky pokyslo s volským okom, dnes sme robili zemiakové placky a kedže sme si pred vianocami kúpili pekárničku, chlieb už nekupujeme a každý deň máme čerstvý podľa vlastného uváženia, teraz beží s ražnou domácou múkou, úplne postačuje natretý s maslom. výborná vec.
2 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

ivuliatko Pozri príspevok
Zemiakový šalát od Štedrého večera a k nemu som vypražila druhú polovicu vianočného kapra. Včera sme mali na obed iba kapustnicu s chlebom a zajtra asi tiež, nevieme sa jej dojesť.
u nás tiež tak, varím každý rok 6litrový hrniec, akože môže ostať aj na dva dni a na druhý deň ju vždy spráskame, tak už sa tešíme na silvestra, že bude ďalšia. to bude ale taká mäsovo-klobásová, na štedrý deň robím len takú čistú so smotanou a hubami, zahustenú zápražkou s masla cibuľky a trošku múky.
1 0
katka 23 katka 23

katka 23 je offline (nepripojený) katka 23

dnes a zajtra soté z kuracích pŕs, k tomu dnes cestovina, zajtra bude ryža + hranolky,polievka kuracia
pondelok Silvester - silvestrovská kapustnica s údeným kolenom, huby,sušené slivky, druhý chod plný pekáč živánky aby sme mali aj na Nový rok.
Všetkým Vám prajem veselého Silvestra a v Novom roku zdravíčka, šťastíčka a veľa dobrých nápadov pri kuchynskom sporáku.
4 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

V ladničke som mala odloženú zemiakovú kašu, tak som urobila zopár guliek so slivkovým lekvárom a šúlancov s makom. Od zajtra to zase začne hodovanie, tak je dobré aj trochu dietnejšie jedlo.
4 0
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
pečené koleno s kyslou kapustou, chlebom
zeleninová polievka
večera - šošovica so zvyškom údeného vareného........
zákusky
6 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Zemiaková polievka a oschnutý makovník a kakovník. Je kríza, všetko treba pojesť pred silvestrovským obžerstvom.......
4 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

polievka z hokkaido na odlahcenie a plus co sviatky ponechali.
2 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

A musí sa stále varit'? Asi dám celej rodine povinnú diétu, aspoň do Silvestra.
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Kuracia polievka s domácimi slížikmi, dusené morčacie mäso s uncle bensom, morčacie rezne, zemiaková kaša, ryža, kyslé uhorky, zeleninový šalát a teraz som dorobila chlebíčky. Mám návštevu, tak bolo treba viac.
4 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Takze v mraznicke bolo nejake mlete maso uz neviem ako dlho, tak som sa rozhodol ho minut. V Lidli som kupil jednu flasu alsaskeho rulandskeho sedeho (pinot gris), podarilo sa mi take, co bolo oproti chladiacemu boxu, dolu hlavou a na zemi v kartone tak zasunute pod regalom - takze takmer idealne podmienky! Fakt prijemne vino a este bude pouzite na viac veci. Takze takto:

Lasagne al forno

Najprv som spravil tradicne bolonske ragu - proste povedzme na pol kila masa:
Nadrobno nakrajame nejaku cibulu, mrkvu a stopkaty zeler (primerane mnozstvo - dolezitejsi je postup nez presne mnozstvo) a stipku soli, idealne nerafinovanej (MA to lepsiu chut!). Na masle to na miernom plameni poriadne restujeme, aspon 15 minut, kym zelenina nie je sladka, ale este nie hneda. Pridavame postupne maso vzdy so stipkou soli, aby sme panvicu neochladili prilis. Idealny je vraj hovadzi krk, moze byt cast toho aj bravcove pliecko, niekto moze chciet dat aj trochu pecienky a idealne by sa malo nadrobno nasekat ostrym nozom (ja som potreboval minut mlete bravcove). Toto este aspon 15 minut restujeme, na trochu vyssom plameni snad, kym maso nezacne pekne hnednut. Ked uz sme s tym spokojni, pridame asi pohar mlieka a nastruhame trochu muskatoveho orechu a varime, kym nezmizne. Potom pridame pohar vina. Moze byt biele alebo cervene, ale musi mat nejake kyselinky, aby to jedlo ozivilo. Nakoniec pridame nejake paradajky. Ja som dal asi pol kila San Marzano, ktore mam zavarene. Omacka by nemala byt prilis paradajkova, tie su tam len ako vedlajsia surovina. Tak a teraz len nechat dlllllllllho varit, podlievat horucou vodou, ak treba a hlavne, neprikryvat! Doba varenia je minimalne dve hodiny, ale tradicne sa uznava viac - tri az pat a z vlastnej skusenosti mozem potvrdit, ze to ma potom lepsiu chut. Kludne to pripravte o den skor.

Potom besamel z asi pol litra alebo viac mlieka, asi tak stredne husty.

A teraz cesto. Nielenze nemozete pouzit kupovane lasagne, vy to priam nesmiete urobit. Tri vajcia a hladka muka (cca 200g). Vymiesit. Odpocinut. Tenko vyvalkat (nemalo by to mat prilis daleko od tahaneho strudloveho cesta a v Bologni sa naozaj vyuziva aj tahanie, aby sa dosiahlo tenke cesto ako na lasagne, tak aj na tagliatelle), pokrajat na obdlzniky ako 10x25cm, po piatich asi ich predvarit: Najprv hodime do vriacej a poriadne slanej vody na par sekund (tak 10-15 povedzme), potom ihned do misky so studenou vodou, aby sme zastavili var, potom ich premyjeme pod tecucou vodou a poukladame vedla seba na utierku, aby oschli. Ak ich nepremyjete, prilepia sa.

Teraz uz potrebujeme len asi 7-10 deka parmezanu nastruhat a vytriet plech maslom. Zmiesame besamel s ragu a ukladame najprv jednu vrstvu cesta, potom tenku vrstvu omacky a trochu parmezanu, a opat dalsiu vrstvu a tak dalej, kym nemame aspon sest vrstiev. Navrch rozotrieme este jednu vrstvu omacky ale cisty besamel, ak chceme a posypeme parmezanom, tentoraz stedrejsie. Zapekame pri 200°C na vrchnom razni asi 10-15 minut, kym nemame korku. Nema sa to zapekat dlhsie ako 15 minut.

Je to sice pracne, ale tak dvakrat do roka aj to treba. A je naozaj rozdiel medzi kupovanym cestom a domacim, napriek comukolvek, co si niekto moze snazit si nahovorit. Ak sa vam nechce robit cesto, urobte nieco ine, ved preco nie?
1 0
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

Kurací perkelt k cestovinám
7 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať