Rozalka
... a ja na tie skvelé parené buchty, veľmi dávno som ich nerobila a bodli by, ďakujem tiež ...
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
Rozalka robila som z polky davky parene aj smazene, oboje boli dobre, sb totiz bol zvyknuty na parene a ja smazene, ako nam doma robila mama.
..nesla som podla receptu, takze na 14 vatsich som dala :
asi 30 dkg vyberovej muky
1 vajce
2 deci mlieka
polka z kocky drozdia
asi pol lyzicky soli
za lyzicu cukru
maslo na poliatie
mak, dzem, pr.cukor
Postup :
Vymiesi sa cesto ako na knedlu, necha nakysnut, rozgula sa na stvorceky..na kazdy trochu dzemu a spravit buchtu, nechat podkysnut asi 20 minut a dat do hrnca na parak, zakryt hrniec, parila som 15 min., to som vycitala z netu, ale staci menej..
smazila som na troche rozpaleneho oleja, ked sa spodok pripiekol, sprtla som asi pol deci vlaznej vody, rychlo zakryla pokrievkou a parila 7 minut..poliat rozpustenym maslom posypat mletym makom a pocukrovat..mnam, dobru chut
![Smile](https://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif)
a tu su moje