Zavrieť

Porady

co potrebujem na predaj zavaranin

dobry den chcela by soms a opytat ci mi vie niekto poradit co vsetko potrebujem na predaj zavaranin(kto mi dava datum spotreby a vsetky tieto info ...),popripade kde sa na to popytat dakujem vam za rady
Usporiadat
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Môžem potvrdiť slová korely: opäť začínajú ľudia obrábať pôdu pri rodinných domov, ožívajú zdevastované záhradkárske osady, skúste sa po nich na jar poprechádzať a robia tam väčšinou mladí ľudia s maličkými detičkami. Dúfam že v múdrych dedinách sa obyvatelia vrátia aj k družstvám aby si mohli nakúpiť za zničené poľnohospodárske stroje nové. Možno to budú s.r.o., možno a.s. - to je jedno. Uvedomujú si však že naša kvalitná poľnohospodárska pôda sa devastuje developermi, pritom ale bytov, domov máme prebytok lebo nie sú peniaze aby ich niekto kupoval pre vysokú nezamestnanosť aj keď mladé rodiny by ich potrebovali ako soľ. Radšej si zrenovujú postupne socialistické králikárne.

Po oživení poľnohospodárstva je už len krok aby sa začal rozvíjať mäsopriemysel, mliekárenský priemysel, konzervárne, liehovary, cestovinárne, mraziarne, sklady, výkupne ...... a odstráni sa vysoká nezamestnanosť. Aby sme boli sebestační v potravinách to je predsa základ štátu, nie sme vydierateľní žiadnym zoskupením. Pri rozvinutej poľnohospodárskej výrobe je treba veľa strojov: autá, traktory a to je základ pre automobilový priemysel. Načo je nám výroba osobných vozidiel v tak malom štáte????

Pôjde to však veľmi ťažko, znova sceliť malé švíky rolí do veľkého lánu aby sa dala použiť technika: budú tomu brániť majitelia pôdy ktorí na úrodnej zemi majú postavené hangáre, sklady, betonárne .......... alebo len leží ľadom a rastie na nej invázna burina.

Len od roku 1989 to žiadna vláda nedovolila, ale nás nútia kupovať a živiť sa hyperbordelovým odpadom dovážaným z celého sveta, podľa toho ten-ktorý člen vlády má kde páky.

Obávam sa že od hladu a zúfalstva sa začne rabovať nielen cigánmi, ale aj bielymi pretože zúfalstvo naberá na obrátkach.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
hubatá Pozri príspevok
Môžem potvrdiť slová korely: opäť začínajú ľudia obrábať pôdu pri rodinných domov, ožívajú zdevastované záhradkárske osady, skúste sa po nich na jar poprechádzať a robia tam väčšinou mladí ľudia s maličkými detičkami. Dúfam že v múdrych dedinách sa obyvatelia vrátia aj k družstvám aby si mohli nakúpiť za zničené poľnohospodárske stroje nové. Možno to budú s.r.o., možno a.s. - to je jedno. Uvedomujú si však že naša kvalitná poľnohospodárska pôda sa devastuje developermi, pritom ale bytov, domov máme prebytok lebo nie sú peniaze aby ich niekto kupoval pre vysokú nezamestnanosť aj keď mladé rodiny by ich potrebovali ako soľ. Radšej si zrenovujú postupne socialistické králikárne.

Po oživení poľnohospodárstva je už len krok aby sa začal rozvíjať mäsopriemysel, mliekárenský priemysel, konzervárne, liehovary, cestovinárne, mraziarne, sklady, výkupne ...... a odstráni sa vysoká nezamestnanosť. Aby sme boli sebestační v potravinách to je predsa základ štátu, nie sme vydierateľní žiadnym zoskupením. Pri rozvinutej poľnohospodárskej výrobe je treba veľa strojov: autá, traktory a to je základ pre automobilový priemysel. Načo je nám výroba osobných vozidiel v tak malom štáte????

Pôjde to však veľmi ťažko, znova sceliť malé švíky rolí do veľkého lánu aby sa dala použiť technika: budú tomu brániť majitelia pôdy ktorí na úrodnej zemi majú postavené hangáre, sklady, betonárne .......... alebo len leží ľadom a rastie na nej invázna burina.

Len od roku 1989 to žiadna vláda nedovolila, ale nás nútia kupovať a živiť sa hyperbordelovým odpadom dovážaným z celého sveta, podľa toho ten-ktorý člen vlády má kde páky.

Obávam sa že od hladu a zúfalstva sa začne rabovať nielen cigánmi, ale aj bielymi pretože zúfalstvo naberá na obrátkach.
Tie prvé štyri odseky si zaslúžia odmenu ....

0 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Ešte sa vyjadrím k téme: na predaj zaváranín nepotrebuješ nič iné, len kvalitné domáce zaváraniny.
Včera som bola na pravidelnom sobotnom nákupe u mojej 72 ročnej dodávateľky v pivnici: do jednej igelitovej kabely som si nakúpila pre 1 osobu/týždeň zemiaky, cviklu, cibuľu, kyslú kapustu, zopár topinamburov, chren, mrkvu, petržlen, gigant, jablká. Cena: 3 €.

Ako bonus som zadara vypila asi liter pravého lipového čaju a horčičák ríbizľového vina. Sedela som tam 2 hodiny, ohovárali sme mladých a jej bonmoty si zapisujem a čerpám z nich v téme "humorola" a na www.varecha.sk pod týmto istým nickom.

Pred 5 rokmi ešte chovala sliepky, králiky a kozu. Kupovala som od nej aj vajíčka, mäso, kozie mlieko a syr.

Do obchodných reťazcov chodím len pre prášky na pranie.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

následný predaj sa dá aj takto..... http://www.farmicka.sk/kategoria/dzemy-a-lekvare
1 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

lujza.j Pozri príspevok
následný predaj sa dá aj takto..... http://www.farmicka.sk/kategoria/dzemy-a-lekvare
Rozosmiala ma nielen cena (5 €, 7 €) ale aj kombinácie: jablká s pomarančmi, mangové čatní....... To výrobkyňa nazvala "domácimi džemami" preto, lebo mango a pomaranče kúpila v Tescu a mala ich 1 deň doma v špajzi?

Ak vidím v pohári kombináciu napr. ríbezle+slivky alebo jahody+jablká tak nemôžu to byť domáce zaváraniny lebo agrotechnický termín nepustí: ríbezle+slivky nezrievajú v jednom čase v našich podmienkach tak ako nedozrievajú spolu ani jahody+jablká.

O zaváranom mangu a pomarančoch netreba polemizovať, takéto zaváraniny sú mi na smiech.

Takto môžu o domácich zaváraninách oblbnúť len blbcov. Jedná sa o zaváraniny s ovocím nakúpeným v obchodných reťazcoch v akciách a draho predávané.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

hubatá Pozri príspevok
Rozosmiala ma nielen cena (5 €, 7 €) ale aj kombinácie: jablká s pomarančmi, mangové čatní....... To výrobkyňa nazvala "domácimi džemami" preto, lebo mango a pomaranče kúpila v Tescu a mala ich 1 deň doma v špajzi?

Ak vidím v pohári kombináciu napr. ríbezle+slivky alebo jahody+jablká tak nemôžu to byť domáce zaváraniny lebo agrotechnický termín nepustí: ríbezle+slivky nezrievajú v jednom čase v našich podmienkach tak ako nedozrievajú spolu ani jahody+jablká.

O zaváranom mangu a pomarančoch netreba polemizovať, takéto zaváraniny sú mi na smiech.

Takto môžu o domácich zaváraninách oblbnúť len blbcov. Jedná sa o zaváraniny s ovocím nakúpeným v obchodných reťazcoch v akciách a draho predávané.

no, ja som si narobila zmiešané lekváre a robila som to tak, že najskôr som zmrazila očistené jahody, potom ríbezle. A ke´d boli broskyne, marhule, maliny, slivky... tak som to postupne vyberala z mrazáku a robila mixy - tie nám chutia po čisto marhuľovej alebo jahodovej zavaranine najlepšie.
A jahody sú aj celoročné.
2 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

No Dáši_ to by ma ani nenapadlo, to je vynikajúci nápad zmraziť ovocie vtedy keď je ho prebytok a použiť ho na takéto kombinované džemy. Aj sa ti vyprázdni mrazák na zimu a zúžitkuješ ovocie vtedy keď je opäť vzácne. Vďaka za dobrú radu. Už nemám záhradu ale zúfalo si ju zháňam aspoň do prenájmu.

Ešte raz vďaka za dobrú radu.
0 0
misstka misstka

misstka je offline (nepripojený) misstka

neviem nejako konkrétne poradiť, najlepšie je asi mať informácie z prvej ruky a poradiť sa na úradoch.
ale vôbec nesúhlasím s tými skeptikmi, čo tu píšu že ľudia o také niečo nemajú záujem, ide im v prvom rade o cenu.
napríklad rodiny s deťmi veľmi vyhľadávajú produkty čo sú bio a bez rôznych nebezpečných látok a o cenu im pritom vôbec nejde.
takže ak by sa ti to podarilo rozbehnúť, s predajom by si problém nemala.
držím palce
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
liliensilvia Pozri príspevok
dobry den chcela by soms a opytat ci mi vie niekto poradit co vsetko potrebujem na predaj zavaranin(kto mi dava datum spotreby a vsetky tieto info ...),popripade kde sa na to popytat dakujem vam za rady
hubatá Pozri príspevok
Ešte sa vyjadrím k téme: na predaj zaváranín nepotrebuješ nič iné, len kvalitné domáce zaváraniny.
Včera som bola na pravidelnom sobotnom nákupe u mojej 72 ročnej dodávateľky v pivnici: do jednej igelitovej kabely som si nakúpila pre 1 osobu/týždeň zemiaky, cviklu, cibuľu, kyslú kapustu, zopár topinamburov, chren, mrkvu, petržlen, gigant, jablká. Cena: 3 €.
To akože za všetko ???
Nuž buď vôbec rada , že tak lacno obchádzaš a odchádzaš ...
Nie každý tak predáva ...
Ako bonus som zadara vypila asi liter pravého lipového čaju a horčičák ríbizľového vina. Sedela som tam 2 hodiny, ohovárali sme mladých a jej bonmoty si zapisujem a čerpám z nich v téme "humorola" a na www.varecha.sk pod týmto istým nickom.
Pred 5 rokmi ešte chovala sliepky, králiky a kozu. Kupovala som od nej aj vajíčka, mäso, kozie mlieko a syr.
Do obchodných reťazcov chodím len pre prášky na pranie.
Zadávateľka nespomenula , že o aký predaj ide ...
Keď chce predávať v nejakom malom obchodíku , nuž musí dodržať tie podmienky zákonom dané ...
Môže predávať ale ako súkromná osoba ... niekde na trhovisku ...
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

hubatá Pozri príspevok
Rozosmiala ma nielen cena (5 €, 7 €) ale aj kombinácie: jablká s pomarančmi, mangové čatní....... To výrobkyňa nazvala "domácimi džemami" preto, lebo mango a pomaranče kúpila v Tescu a mala ich 1 deň doma v špajzi?

Ak vidím v pohári kombináciu napr. ríbezle+slivky alebo jahody+jablká tak nemôžu to byť domáce zaváraniny lebo agrotechnický termín nepustí: ríbezle+slivky nezrievajú v jednom čase v našich podmienkach tak ako nedozrievajú spolu ani jahody+jablká.

O zaváranom mangu a pomarančoch netreba polemizovať, takéto zaváraniny sú mi na smiech.

Takto môžu o domácich zaváraninách oblbnúť len blbcov. Jedná sa o zaváraniny s ovocím nakúpeným v obchodných reťazcoch v akciách a draho predávané.
ja som to tu dala ako možnosť kde predať....lebo do mega reťazcov ťažko....
je mi šuma-fuk čo sa hodí a čo sa nehodí k tomu a onomu....ak to niekomu chutí......
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Dáša_ Pozri príspevok
ano, presne, aj ja vidím okolo seba čím ďalej, tým viac rodín, kde sa doma pečie chlieb, kde, keď sa je mäso, tak iba napríklad z teliat chovaných vonku, alebo domáce zajačie, kuracie. Kde jedia zemiaky doma vypestované, ovocie na 90% z domácich zdrojov, tiež zeleninu. Mlieko a mliečne výrobky z domácich chovov. A tými domácimi zdrojmi myslím mimo obchodnej siete.

Inak, ono je to paradox, ale zdravé stravovanie nemusí znamenať vždy len drahé stravovanie. Zdravé stravovanie sú skôr jednoduché jedlá, s mála surovín, podľa možností bez polotovarov, prídavných látok.
ale zdravé stravovanie tiež nemusí znamenať konzumácia zo záhradky alebo vlastného dvora, myslím si že pod Nováckym komínom by som to zvažoval alebo vedľa suseda čo kúri tým čo okolie dalo a dáva plameň(a dym) atď.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

hubatá Pozri príspevok
Môžem potvrdiť slová korely: opäť začínajú ľudia obrábať pôdu pri rodinných domov, ožívajú zdevastované záhradkárske osady, skúste sa po nich na jar poprechádzať a robia tam väčšinou mladí ľudia s maličkými detičkami. Dúfam že v múdrych dedinách sa obyvatelia vrátia aj k družstvám aby si mohli nakúpiť za zničené poľnohospodárske stroje nové. Možno to budú s.r.o., možno a.s. - to je jedno. Uvedomujú si však že naša kvalitná poľnohospodárska pôda sa devastuje developermi, pritom ale bytov, domov máme prebytok lebo nie sú peniaze aby ich niekto kupoval pre vysokú nezamestnanosť aj keď mladé rodiny by ich potrebovali ako soľ. Radšej si zrenovujú postupne socialistické králikárne.

Po oživení poľnohospodárstva je už len krok aby sa začal rozvíjať mäsopriemysel, mliekárenský priemysel, konzervárne, liehovary, cestovinárne, mraziarne, sklady, výkupne ...... a odstráni sa vysoká nezamestnanosť. Aby sme boli sebestační v potravinách to je predsa základ štátu, nie sme vydierateľní žiadnym zoskupením. Pri rozvinutej poľnohospodárskej výrobe je treba veľa strojov: autá, traktory a to je základ pre automobilový priemysel. Načo je nám výroba osobných vozidiel v tak malom štáte????

Pôjde to však veľmi ťažko, znova sceliť malé švíky rolí do veľkého lánu aby sa dala použiť technika: budú tomu brániť majitelia pôdy ktorí na úrodnej zemi majú postavené hangáre, sklady, betonárne .......... alebo len leží ľadom a rastie na nej invázna burina.

Len od roku 1989 to žiadna vláda nedovolila, ale nás nútia kupovať a živiť sa hyperbordelovým odpadom dovážaným z celého sveta, podľa toho ten-ktorý člen vlády má kde páky.

Obávam sa že od hladu a zúfalstva sa začne rabovať nielen cigánmi, ale aj bielymi pretože zúfalstvo naberá na obrátkach.
bohužiaľ to je len hlboká nostalgia lebo tá najlepšia pôda je de fakto v rukách dánov a holanďanov.( preto aj zdvihli dotácie na plochu)
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

pavol54 Pozri príspevok
ale zdravé stravovanie tiež nemusí znamenať konzumácia zo záhradky alebo vlastného dvora, myslím si že pod Nováckym komínom by som to zvažoval alebo vedľa suseda čo kúri tým čo okolie dalo a dáva plameň(a dym) atď.
asi ako záhrady okolo Slovnaftu.... a je ich tam hodne...a vlastne celá tá oblasť...aj mestské časti....
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

hubatá Pozri príspevok
Ešte sa vyjadrím k téme: na predaj zaváranín nepotrebuješ nič iné, len kvalitné domáce zaváraniny.
Včera som bola na pravidelnom sobotnom nákupe u mojej 72 ročnej dodávateľky v pivnici: do jednej igelitovej kabely som si nakúpila pre 1 osobu/týždeň zemiaky, cviklu, cibuľu, kyslú kapustu, zopár topinamburov, chren, mrkvu, petržlen, gigant, jablká. Cena: 3 €.

Ako bonus som zadara vypila asi liter pravého lipového čaju a horčičák ríbizľového vina. Sedela som tam 2 hodiny, ohovárali sme mladých a jej bonmoty si zapisujem a čerpám z nich v téme "humorola" a na www.varecha.sk pod týmto istým nickom.

Pred 5 rokmi ešte chovala sliepky, králiky a kozu. Kupovala som od nej aj vajíčka, mäso, kozie mlieko a syr.

Do obchodných reťazcov chodím len pre prášky na pranie.
zožeň mi takú živiteľku čo by mi to všetko dala za 3€ a ešte by som sa mohol vybavovať 2 hodiny a kedy robí? jaj to je popri dôchodku na ktorý si predtým odvádzala. A ešte k predošlému príspevku k rabovaniu sa uchýlia len lajdáci, kto chce robiť prácu má.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

hubatá Pozri príspevok
No Dáši_ to by ma ani nenapadlo, to je vynikajúci nápad zmraziť ovocie vtedy keď je ho prebytok a použiť ho na takéto kombinované džemy. Aj sa ti vyprázdni mrazák na zimu a zúžitkuješ ovocie vtedy keď je opäť vzácne. Vďaka za dobrú radu. Už nemám záhradu ale zúfalo si ju zháňam aspoň do prenájmu.

Ešte raz vďaka za dobrú radu.
každá konzerváreň si robí polotovary(záchovky sa tomu slangovo hovorí) na ďalšie spracovanie ty si myslíš, kombinované čalamády(šaláty sa ako robia) keď sú uhorky nie ja kapusta paprika cibuľa a pod alebo si myslíš že sa to robí z čerstvej ? To by stál pohár 10€, len kapusta cibuľa a mrkva sú čerstvé ostatné sú polotovary
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

misstka Pozri príspevok
neviem nejako konkrétne poradiť, najlepšie je asi mať informácie z prvej ruky a poradiť sa na úradoch.
ale vôbec nesúhlasím s tými skeptikmi, čo tu píšu že ľudia o také niečo nemajú záujem, ide im v prvom rade o cenu.
napríklad rodiny s deťmi veľmi vyhľadávajú produkty čo sú bio a bez rôznych nebezpečných látok a o cenu im pritom vôbec nejde.
takže ak by sa ti to podarilo rozbehnúť, s predajom by si problém nemala.
držím palce
Prvá cesta musí viesť na UKSUP prv si naštuduj ich stránku BIO môžeš vyrábať len z BIO produktov od pestovateľov s certifikátom. Ak by si chcela ísť do výživy pre malé deti to je riadený režim výroby takže RUVZ(hygiena) sídli v každom okrese.
Máš guráž držím palce
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

misstka Pozri príspevok
neviem nejako konkrétne poradiť, najlepšie je asi mať informácie z prvej ruky a poradiť sa na úradoch.
ale vôbec nesúhlasím s tými skeptikmi, čo tu píšu že ľudia o také niečo nemajú záujem, ide im v prvom rade o cenu.
napríklad rodiny s deťmi veľmi vyhľadávajú produkty čo sú bio a bez rôznych nebezpečných látok a o cenu im pritom vôbec nejde.
takže ak by sa ti to podarilo rozbehnúť, s predajom by si problém nemala.
držím palce
áno,vyhľadávajú to tí,čo zarábajú 300-400 eur,že? A takých tu je väčšina....
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

buchač Pozri príspevok
Zadávateľka nespomenula , že o aký predaj ide ...
Keď chce predávať v nejakom malom obchodíku , nuž musí dodržať tie podmienky zákonom dané ...
Môže predávať ale ako súkromná osoba ... niekde na trhovisku ...
aj na trhovisku sa musia dodržiavať nejaké predpisy.......
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

kopretinka Pozri príspevok
áno,vyhľadávajú to tí,čo zarábajú 300-400 eur,že? A takých tu je väčšina....

neviem, prečo stále opakuješ, že kto má 300-400€, nemože jesť kvalitne. Môže. Akurát musí do toho investovať napríklad svoj čas a dopestovať a dochovať si základ sám. T.j. zemiaky, kapustu, fazuľu, niečo zeleniny, niečo ovocia. Na dvore aspoň sliepky. Toto stojí hlavne čas. Aj financie, ale nie toľko, ako keď sa kupuje všetko.
Nikde nie je povedané, že musí jesť veci z obchodu, keď má základ doma. Je len na rodine, či považuje za plnohodnotné jedlo zemiaky s kyslou kapustou alebo musí mať každý deň kus mäsa a hranolky napríklad.
A či sa pijú "sladené" nápoje z obchodu, alebo sa varí čaj aj zo sušených byliniek. Či sa kupujú sladkosti, alebo sa napríklad často pečie. Také obyčajne, kysnuté koláče, alebo aj rôzne zemiakové pagáče.
často je z tvojich príspevkov cítiť, ako výborne bolo v minulosti. Ale v minulosti absolutne také neexistovalo, že sa jedlo kuracie mäso niekoľkokrát do týždňa. Dodnes si spomínam, aký bol pre mňa šok, keď som prišla ku spolužiačke, čo mala otca baníka. Bol štvrtok a ja som nemohla pochopiť, ako môžu vo štvrtok piecť na večeru kurča. Veď kurča iba v nedeľu, aj to nie každú. No, dnes zrazu potrebujeme jest kuracie mäso aspon 4x do týždňa.

Alebo také jogurty - zrazu musia byť denne. A tomu odpoveda aj kvalita. Kedysi stačil jeden týždenne. A v tom prípade, keď je fakt kvalitný, kľudne môže stát aj veľa.

Ono je to hodne o postoji a o námahe, ktorú si tomu ochotný venovať


Je na každom, ako sa rozhodne
3 0
Stefan2005 Stefan2005

Stefan2005 je offline (nepripojený) Stefan2005

!
korela Pozri príspevok
...Vo všetkých lekvároch je priveľa cukru, osobne kupujem dovážané maďarské lekváre TARPA bez cukru (diabetes v rodine nemáme), jedinou zložkou je ovocie pri slivkovom, napr. pri marhuľovom 15% medu. Bez akýchkoľvek konzervačných a aromatických prísad. ...
... ďakujem za dobrý tip - pozrel som si stránku výrobcu (http://www.tarpa.hu/?_page=products) - slivkový je naozaj 100% podiel ovocia (pretože sa robí viacnásobným prevarovaním, dosahuje až 67% ovocného cukru), u ostatných je uvedený 15%-ný podiel cukru - ale faktom je i to, že u niektorých druhov - a majú ich oveľa viac - je sladidlo nahradené akátovým biomedom... napr. i u lekváru z dulí (vraj sa úžasne hodí k pečenému mäsu - to niekedy vyskúšam)... Ale faktom je, že max. 15% podielu cukru je vynikajúci výsledok (najmä pre tých, čo už majú problém v rodine)
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať