Zavrieť

Porady

co potrebujem na predaj zavaranin

dobry den chcela by soms a opytat ci mi vie niekto poradit co vsetko potrebujem na predaj zavaranin(kto mi dava datum spotreby a vsetky tieto info ...),popripade kde sa na to popytat dakujem vam za rady
Usporiadat
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

Dáša_ Pozri príspevok
neviem, prečo stále opakuješ, že kto má 300-400€, nemože jesť kvalitne. Môže. Akurát musí do toho investovať napríklad svoj čas a dopestovať a dochovať si základ sám. T.j. zemiaky, kapustu, fazuľu, niečo zeleniny, niečo ovocia. Na dvore aspoň sliepky. Toto stojí hlavne čas. Aj financie, ale nie toľko, ako keď sa kupuje všetko.
Nikde nie je povedané, že musí jesť veci z obchodu, keď má základ doma. Je len na rodine, či považuje za plnohodnotné jedlo zemiaky s kyslou kapustou alebo musí mať každý deň kus mäsa a hranolky napríklad.
A či sa pijú "sladené" nápoje z obchodu, alebo sa varí čaj aj zo sušených byliniek. Či sa kupujú sladkosti, alebo sa napríklad často pečie. Také obyčajne, kysnuté koláče, alebo aj rôzne zemiakové pagáče.
často je z tvojich príspevkov cítiť, ako výborne bolo v minulosti. Ale v minulosti absolutne také neexistovalo, že sa jedlo kuracie mäso niekoľkokrát do týždňa. Dodnes si spomínam, aký bol pre mňa šok, keď som prišla ku spolužiačke, čo mala otca baníka. Bol štvrtok a ja som nemohla pochopiť, ako môžu vo štvrtok piecť na večeru kurča. Veď kurča iba v nedeľu, aj to nie každú. No, dnes zrazu potrebujeme jest kuracie mäso aspon 4x do týždňa.

Alebo také jogurty - zrazu musia byť denne. A tomu odpoveda aj kvalita. Kedysi stačil jeden týždenne. A v tom prípade, keď je fakt kvalitný, kľudne môže stát aj veľa.

Ono je to hodne o postoji a o námahe, ktorú si tomu ochotný venovať


Je na každom, ako sa rozhodne
to si mám tie zemiaky a sliepky chovať kde? v kočikárni? a nemýliš si ty ma s niekým? kde ja často spomínam,ako bolo kedysi dobre?
Naposledy upravil kopretinka : 10.02.13 at 14:11
0 1
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

kopretinka Pozri príspevok
to si mám tie zemiaky a sliepky chovať kde? v kočikárni? a nemýliš si ty ma s niekým? kde ja často spomínam,ako bolo kedysi dobre?
Hlboko sa ti ospravedlňujem, zle som sa pozrela a to o 300-400€ som mala pocit, ze piše Pavol. Musím povedať, že slová boli jemu určene ...

mmch, dlhodobo špekulujem o chovaní sliepok na balkone . Som si myslela, že som originálna. A minule som si o tom prečítala článok v časopise.

Ak bývaš vo veľkom meste, tak je to ťažko. ale ak je to v menšom meste, možno sa nájde niekto, kto by privítal pomoc na poli. Viem, že u našich vyberalo zemiaky cca 25 ľudí a časť z nich si rovno tie zemiaky aj kupovalo napríklad.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Dáša_ Pozri príspevok
Hlboko sa ti ospravedlňujem, zle som sa pozrela a to o 300-400€ som mala pocit, ze piše Pavol. Musím povedať, že slová boli jemu určene ...

mmch, dlhodobo špekulujem o chovaní sliepok na balkone . Som si myslela, že som originálna. A minule som si o tom prečítala článok v časopise.

Ak bývaš vo veľkom meste, tak je to ťažko. ale ak je to v menšom meste, možno sa nájde niekto, kto by privítal pomoc na poli. Viem, že u našich vyberalo zemiaky cca 25 ľudí a časť z nich si rovno tie zemiaky aj kupovalo napríklad.
Teraz akože budem za blbého s čím sa nedá so mnou súhlasiť?
0 0
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

Dáša_ Pozri príspevok
no, ja som si narobila zmiešané lekváre a robila som to tak, že najskôr som zmrazila očistené jahody, potom ríbezle. A ke´d boli broskyne, marhule, maliny, slivky... tak som to postupne vyberala z mrazáku a robila mixy - tie nám chutia po čisto marhuľovej alebo jahodovej zavaranine najlepšie.
A jahody sú aj celoročné.
Aj ja tak robím, a zdá sa mi že to mrazené ovocia je aj sladšie.Ako keby mráz vytiahol cukor,lepšie povedané fruktózu.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Antea Pozri príspevok
Aj ja tak robím, a zdá sa mi že to mrazené ovocia je aj sladšie.Ako keby mráz vytiahol cukor,lepšie povedané fruktózu.
najlepšie to cítiť na kukurici uvaríš staršiu(už dosť škrobovitú) dáš do mrazáku a potom keď ju rozmrazíš a povaríš je mladšia a sladšia, vlani sme vyskúšali takto prezreté marhule napoliť, na pekáč zamraziť, potom do vrecúška ideálne po rozmrazení aj sladšie, tak sa mi to potvrdilo teraz
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
...ja akonáhle vidím nejakú tému , kde sa jedná o potraviny a spol. , okamžite mi je jasné , že sa v príspevkoch od hub začne spomínanie na nostalgické spomínanie na doby minulé ...

hubatá Pozri príspevok
Môžem potvrdiť slová korely: opäť začínajú ľudia obrábať pôdu pri rodinných domov, ožívajú zdevastované záhradkárske osady, skúste sa po nich na jar poprechádzať a robia tam väčšinou mladí ľudia s maličkými detičkami. Dúfam že v múdrych dedinách sa obyvatelia vrátia aj k družstvám aby si mohli nakúpiť za zničené poľnohospodárske stroje nové.
ZABUDNI na družstvá ...v dnešnej dobe chamtivej si každý len na svoje pozerá !
Možno to budú s.r.o., možno a.s. - to je jedno. Uvedomujú si však že naša kvalitná poľnohospodárska pôda sa devastuje developermi,
...pri Blave .....pri Blave .........inde ani nie ....
pritom ale bytov, domov máme prebytok lebo nie sú peniaze aby ich niekto kupoval pre vysokú nezamestnanosť aj keď mladé rodiny by ich potrebovali ako soľ. Radšej si zrenovujú postupne socialistické králikárne.

Po oživení poľnohospodárstva je už len krok aby sa začal rozvíjať mäsopriemysel, mliekárenský priemysel, konzervárne, liehovary, cestovinárne, mraziarne, sklady, výkupne ...... a odstráni sa vysoká nezamestnanosť.
To akože cigáni nastúpia hromadne do tej práce ???
Aby sme boli sebestační v potravinách to je predsa základ štátu, nie sme vydierateľní žiadnym zoskupením. Pri rozvinutej poľnohospodárskej výrobe je treba veľa strojov: autá, traktory a to je základ pre automobilový priemysel. Načo je nám výroba osobných vozidiel v tak malom štáte????
Veď lacná pracovná sila ...
Keby tí , čo tam robia , boli nezamestnaní , tak ako by to potom vyzeralo na úradoch práce ???

Pôjde to však veľmi ťažko, znova sceliť malé švíky rolí do veľkého lánu aby sa dala použiť technika: budú tomu brániť majitelia pôdy ktorí na úrodnej zemi majú postavené hangáre, sklady, betonárne .......... alebo len leží ľadom a rastie na nej invázna burina.

Len od roku 1989 to žiadna vláda nedovolila, ale nás nútia kupovať a živiť sa hyperbordelovým odpadom dovážaným z celého sveta, podľa toho ten-ktorý člen vlády má kde páky.

Obávam sa že od hladu a zúfalstva sa začne rabovať nielen cigánmi, ale aj bielymi pretože zúfalstvo naberá na obrátkach.
hubatá Pozri príspevok
Ešte sa vyjadrím k téme: na predaj zaváranín nepotrebuješ nič iné, len kvalitné domáce zaváraniny.
Omyl ...
Včera som bola na pravidelnom sobotnom nákupe u mojej 72 ročnej dodávateľky v pivnici: do jednej igelitovej kabely som si nakúpila pre 1 osobu/týždeň zemiaky, cviklu, cibuľu, kyslú kapustu, zopár topinamburov, chren, mrkvu, petržlen, gigant, jablká. Cena: 3 €.
Ako somuž spomenul , buď rada ...
Ale na druhej strane si vykorisťovateľ ...veď Ty zneužívaš babku a v podstate ju nútiš k tým nízkym cenám , nakoľko inde nemá odbyt ...

Ako bonus som zadara vypila asi liter pravého lipového čaju a horčičák ríbizľového vina. Sedela som tam 2 hodiny, ohovárali sme mladých a jej bonmoty si zapisujem a čerpám z nich v téme "humorola" a na www.varecha.sk pod týmto istým nickom.
...vyžírka ???
Pred 5 rokmi ešte chovala sliepky, králiky a kozu. Kupovala som od nej aj vajíčka, mäso, kozie mlieko a syr.
...hm ...a teraz nemáš čerstvé ...čo ???
Do obchodných reťazcov chodím len pre prášky na pranie.
hubatá Pozri príspevok
Rozosmiala ma nielen cena (5 €, 7 €) ale aj kombinácie: jablká s pomarančmi, mangové čatní....... To výrobkyňa nazvala "domácimi džemami" preto, lebo mango a pomaranče kúpila v Tescu a mala ich 1 deň doma v špajzi?
...ja sa smejem a plačem dohromady pri čítaní takýchto názorov ...
Ak vidím v pohári kombináciu napr. ríbezle+slivky alebo jahody+jablká tak nemôžu to byť domáce zaváraniny lebo agrotechnický termín nepustí: ríbezle+slivky nezrievajú v jednom čase v našich podmienkach tak ako nedozrievajú spolu ani jahody+jablká.

O zaváranom mangu a pomarančoch netreba polemizovať, takéto zaváraniny sú mi na smiech.

Takto môžu o domácich zaváraninách oblbnúť len blbcov. Jedná sa o zaváraniny s ovocím nakúpeným v obchodných reťazcoch v akciách a draho predávané.
hubatá Pozri príspevok
No Dáši_ to by ma ani nenapadlo, to je vynikajúci nápad zmraziť ovocie vtedy keď je ho prebytok a použiť ho na takéto kombinované džemy. Aj sa ti vyprázdni mrazák na zimu a zúžitkuješ ovocie vtedy keď je opäť vzácne.
Čiže každý druhý rok je to v podstate ...
Nespomínam ani , že aký veľký alebo koľko mrazákov by to malo byť ...
Elektrinu by bolo dobré vyrábať domácou elektrárňou , najlepšie tepelnou ...tam by sa dali spaľovať zvyšky a aj vysušené fekálie ...

Vďaka za dobrú radu. Už nemám záhradu ale zúfalo si ju zháňam aspoň do prenájmu.

Ešte raz vďaka za dobrú radu.
0 1
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
hubatá Pozri príspevok
...
Obávam sa že od hladu a zúfalstva sa začne rabovať nielen cigánmi, ale aj bielymi pretože zúfalstvo naberá na obrátkach.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

a čo liliensilvia už asi zavára.
0 0
misstka misstka

misstka je offline (nepripojený) misstka

kopretinka Pozri príspevok
áno,vyhľadávajú to tí,čo zarábajú 300-400 eur,že? A takých tu je väčšina....
To by som netvrdila. neviem či ty máš taký problém, ked tak zovšeobecňuješ. áno, veľa ľudí robí skoro za minimálnu mzdu.
Ale je tiež dosť ľudí čo ak sa snažia tak sa dokážu vyšvihnúť a zarobiť aj okolo 1000€ mesačne a okrem toho dnes majú často ľudia deti okolo 30-tky a ak teda človek nie je totálne neschopný, tak za ten čas sa dokáže odraziť od dna alebo si niečo aspoň nasporiť.
A aj ked niekto zarába menej, dieťa nezje slona a niekto dá napríklad tých pár eur čo mu mesačne ostane radšej na kvalitnejšiu stravu pre dieťa ako napríklad na cigarety, krčmu, kávičky v kaviarniach atd...
Zase napríklad dieťa nezje slona, takže to nie je mesačne až tak vysoká položka aby si to mohli dovoliť len milionari...
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Stefan2005 Pozri príspevok
... ďakujem za dobrý tip - pozrel som si stránku výrobcu (http://www.tarpa.hu/?_page=products) - slivkový je naozaj 100% podiel ovocia (pretože sa robí viacnásobným prevarovaním, dosahuje až 67% ovocného cukru), u ostatných je uvedený 15%-ný podiel cukru - ale faktom je i to, že u niektorých druhov - a majú ich oveľa viac - je sladidlo nahradené akátovým biomedom... napr. i u lekváru z dulí (vraj sa úžasne hodí k pečenému mäsu - to niekedy vyskúšam)... Ale faktom je, že max. 15% podielu cukru je vynikajúci výsledok (najmä pre tých, čo už majú problém v rodine)
Slivkový lekvár je hlavne pre člena rodiny, ktorý nemôže rafinovaný cukor, takže fruktóza v menšom množstve je v poriadku. Na marhuľovom lekvári je na etikete uvedený med, zrejme zmenili medzitým receptúru. :-(
Dobre, že si si to všimol. Ďakujem.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať