Zavrieť

Porady

Čo s ryžou ?

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
Ostalo mi pomerne veľa udusenej ryže.

Nepoznáte nejaký dobrý recept, čo so zbytkovou ryžou?

Mám na mysli nejaké placky,ale niečo podobné.

dakujem za každú radu
Usporiadat
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
Pôvodca textu príspevku: Tweety
Toto je jediné jedlo z ryže, ktoré som v živote neochutnala a nemusím. Ale proti gustu žiaden dišputát.[IMG]images/smilies/cool.gif[/IMG]

Myslim, ze mas najvyssi cas. So skoricou, vanilkovym cukrom, praskovym cukrom a oztopenym masielkom navrchu je to fakt dobre.
Krupicova kasa z ryze.....

Moje deti keď ešte boli deťmi milovali ( a oni vlastne ešte stále sú...) takúto ryžu, keď som do nej primiešala Salko, žĺtky, hrozienka, mlieko a postrúhané jablká, dala zapiecť do misy a navrch som vyšľahala sneh z bielok s cukrom a ríbezľami. Volali to mňamková ryža.

Teraz, keď mi zostane ryža, pridám vajíčko, biely jogurt, detskú krupicu, bazalku, cesnak, soľ, na oleji vyprážam malé placky, predtým než placku otočím na druhú stranu "nacapím" na ňu zopár koliesok cibule.
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
ondrejvla

Teraz, keď mi zostane ryža, pridám vajíčko, biely jogurt, detskú krupicu, bazalku, cesnak, soľ, na oleji vyprážam malé placky, predtým než placku otočím na druhú stranu "nacapím" na ňu zopár koliesok cibule.
tak toto robím nabudúce. to vyzerá super
0 0
AGRO AGRO

AGRO je offline (nepripojený) AGRO

Čo mám dať namiesto bielého jogurtu ? A ta hmota drží spolu? Nerozpada sa to na panvici ?
0 0
Evaman Evaman

Evaman je offline (nepripojený) Evaman

No to by aj mňa zaujímalo, či sa tam namiesto jogurtu môže pridať niečo iné alebo nič, lebo ja biely jogurt nemôžem a vyzerá to tak skvelo.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

skúste kyslú smotanu
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Ryžová omeleta

60 g dlhozrnnej ryže
soľ
125 g varenej šunky
1 zväzok petržlenu
6 vajec
čierne korenie
mletá paprika 2 lyžice oleja

Ryžu uvaríme.Šunku nakrájame na drobné kúsky - fliačky. Petržlen posekáme. Do ryže vmiešame rozšľahané vajíčka, šunku, petržlen, soľ, korenie, papriku.
Na panvici zohrejeme najlepšie olivový olej. Môže sa použiť aj bežný, ktorý používate. Pridáme zmes a na miernom ohni necháme stuhnúť. Potom omeletu obrátime a upečieme na druhej strane. Rozkrojíme a môžeme ozdobiť akokoľvek. Je nízkokalorické jedlo , na osobu asi 330 kcal, 1379 kJ.
Príprava aj s varením ryže asi 35 min. Ak je hotová, jedlo je pripravené o to rýchlejšie.
Omeleta je vysoká asi 2 až 2,5 cm. Čiiže ako taký menší nákyp.
0 0
kendy kendy

kendy je offline (nepripojený) kendy

Ja som ryžu aj zmrazovala a bola dobrá.

A ja ju robím v mikrovlnke. Mám na to taký plastový hrniec, hore má ventil, ktorý musí byť otvorený keď sa ryža robí. Dám do toho hrnca 1 hrnček dobre umytej ryže, 1,5 hrnčeka vody, olej, soľ, zakryjem a na 15 minút dám do mikrovlnky na plný výkon. Potom 2-4 min. nechať v mikrovlnke vypnuté.
Keď ju otvorím, je trochu taká, že drží pokope, ale keď ju rozmiešam, je akurát.
0 0
rosemary rosemary

rosemary je offline (nepripojený) rosemary

Pridám aj ja jeden
Uvarenú fazuľu zmiešate s uvarenou ryžou, navrch sa poleje osmaženou slaninkou, oškvarkami a cibuľkou /môže byť aj jednotlivo/. Papká sa to s uhorkou alebo šalátom.No a volá sa to šumajster
0 0
Kravcova Jarmila Kravcova Jarmila

Kravcova Jarmila je offline (nepripojený) Kravcova Jarmila

a čo tak ryžový nákyp s ovocím ?
0 0
ludmilla ludmilla

ludmilla je offline (nepripojený) ludmilla

Ahoj, pridám tiež môj ryžový recept.
na oleji roztopíš kocku bujónu, pridáš mrkvu nakrájanú na rezance, sójové klíčky, brokolicu a jarnú cibuľku aj zelenú časť nakrájanú na kolieska, mierne podusíš do polomäkka a odložíš do misky.
Na panvicu pridáš 3 strúčiky roztlačeného cesnaku, dusenú ryžu a spolu premiešaš, potom pridáš pripravenú zeleninu, zmiešaš a nakoniec primiešaš praženicu z dvoch vajec.
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Má niekto skúsenosť s jazmínovou ryžou?Ako ju pripraviť?
0 0
Orim Orim

Orim je offline (nepripojený) Orim

A čo tak niečo sladké, ryžový nákyp
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Orim
A čo tak niečo sladké, ryžový nákyp
Ja som myslela,že či tá ryža sa inak varí ako obyčajná.Zdá sa mi,že sa musí dlhšie variť,ale nič iné neviem.Ty si už takúto ryžu varila?
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Kuk do
http://www.labuznik.com/forum_posts.php?ID=6706
0 0
rada rada

rada je offline (nepripojený) rada

vema
Má niekto skúsenosť s jazmínovou ryžou?Ako ju pripraviť?
Jazmínová ryža
Zdroj: orient food

Zloženie:

Thajska jasmínová ryža alebo voňavá ryža je najlepším thajským druhom ryže. Seje sa ručne, zavlažuje sa dažďovou vodou a obsahuje len prirodzené voňavé látky: preto sa thajská voňavá ryža vo svete vysoko hodnotí pre svoje jedinečné vlastnosti – zvlášť pre svoje tenké a čisté zrno. Uvarená si zachováva svoju peknú formu, má mäkkú a málo lepkavú štruktúru ako aj arómu pandanových lístkov, ktorým je podobná. Chutí aj vtedy, keď ju jeme samú bez ďalších príloh. Je známe, že príprava thajských jedál je náročným kuchárskym umením, ktorá si vyžaduje nielen zručnosť harmonickej kombinácie chuťových zameraní ako je sladko – kyslé, slané ostro korenené, ale aj schopnosť vedieť prezentovať jedlá príťažlivo pre oko, nos ako aj mať zmysel pre farby. Mnohorakosť thajských jedál je skutočne neuveriteľná a každé zakusnutie je zvláštnym momentom – spolu aj s thajskou voňavou ryžou .
Postup prípravy:

Voňavá ryža má svoj pôvod v kraji Bang Khla provincie Chachoengsao, východne od Bangkoku. Thajské ministerstvo poľnohospodárstva ju vyvinulo ako druh ryže Khao hom dok mali“ (ryža jazmínoveho kvetu). Potom čo ryža dosiahla obľúbenosť vo svete, dostala od thajského ministerstva obchodu oficiálne značkové pomenovanie ryža Thai hom mali“, v ktorom sú obsiahnuté thajské slová hom“ (voňavý) a mali“ (kvet jazmínu). Tým sa dá ľahšie odhaliť jej pôvod. Dobrá vôňa ryže pochádza výlučne z ľahko prchavých substancií, ktoré vznikajú v ryžovej rastlinke prirodzeným spôsobom, v žiadnom prípade sa vône nepridávajú. Táto dobrá vôňa sa dá nájsť vo všetkých častiach rastliny tohto druhu ryže – v stopkách a v listoch a rovnako aj v ryžových zrniečkach. Čerstvo zožatá ryža je mimoriadne voňavá a má veľmi jemnú štruktúru. Pri skladovaní stráca ryža postupne svoju vôňu, pretože aromatické substancie postupne vyprchajú, ale jej dobrá chuť však zostáva. Aby sa vôňa zachovala, mala by sa ryža skladovať v chlade. Približne osem až desať mesiacov po žatve začína ryža starnúť, pričom veľká časť vône sa stratí. Ryžové zrnká sa stávajú tvrdšími, kvôli čomu je potrebné viac vody na varenie, aby bola ryža jemná a lahodná. Na čo je treba dbať pri kupovaní ryže. Ryžové zrnká majú byť dlhé a štíhle s ľahko zaokrúhlenými koncami, okrem toho by ich mali byť len veľmi málo polámaných. Každá odchýlka od týchto poznávacích znakov znamená, že buď sa nejedná o voňavú ryžu alebo, že je voňavá ryža pomiešaná s iným druhom ryže. Ak je ryža zabalená v plastových sáčkoch, malo by sa dno sáčku pozrieť či nie znečistené alebo sú tam iné cudzie telieska. Starostlivým výberom dosiahneme chutnú, jemnú a lahodnú ryžu. Ak je uvarená ryža tvrdá a bez chuti, je to dôkazom, že ide o ryžu menej kvalitnú. Ak nakupujete hnedú alebo červenú voňavú ryžu, mali by ste si vyberať ryžu s čo najmenej polámanými zrniečkami. Toto vám zaručí, že jadro ryžového zrnka, najvýživnejšia časť ryžového zrnka, je nepoškodená a uvarená ryža nemá žiaden nepríjemný zápach. Varenie voňavej ryže .Niektorí ľudia si myslia, že varenie ryže je jednoduché a preto sa málo zaujímajú o metódy varenia ryže. Platí, že nesprávna metóda varenia môže zmeniť kvalitu aj tej najlepšej ryže na nechutnú kašu. Aby sa uchovali kvalita, chuť a vôňa, musí sa použiť na varenie tá správna metóda. To znamená, že množstvo ryže a množstvo pridanej vody sa musí odmerať a stanoviť správny pomer. Nie je potrebné ju pred použitím umyť. Ak by ste ju predsa chceli umyť, musíte to robiť opatrne, aby sa nezničili vitamíny. Môže sa variť v rôznych nádobách: kameninovom hrnci, elektrickom hrnci na ryžu, mikrovlnke, v rúre alebo v hlbokom hrnci na šporáku.
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Ďakujem babenky,toto som potrebovala,no som zvedavá aká tá jazmínová ryža bude.papa
0 0
baumlova baumlova

baumlova je offline (nepripojený) baumlova

To s tou ryžou je zložité, viem o jednoduchšom spôsobe. Opražiť cibuľu dat napr. 1 šálku umytej ryže, zaliať 1,5 šálky studenej vody, osoliť, keď ryža vodu vypije, vypnúť plyn, nemiešať, ak dám 2 šálky ryže, tak 3 šálky vody .
0 0
Monika Kováčová Monika Kováčová

Monika Kováčová je offline (nepripojený) Monika Kováčová

baumlova
To s tou ryžou je zložité, viem o jednoduchšom spôsobe. Opražiť cibuľu dat napr. 1 šálku umytej ryže, zaliať 1,5 šálky studenej vody, osoliť, keď ryža vodu vypije, vypnúť plyn, nemiešať, ak dám 2 šálky ryže, tak 3 šálky vody .
ale toto si mohla napísať radšej asi sem http://www.porada.sk/t30521-ako-vari...ghlight=ry%BEa
nech to máme pekne pokope...
0 0
bryan bryan

bryan je offline (nepripojený) bryan

ajacik
Ostalo mi pomerne veľa udusenej ryže.

Nepoznáte nejaký dobrý recept, čo so zbytkovou ryžou?

Mám na mysli nejaké placky,ale niečo podobné.

dakujem za každú radu
Nuz na urodu treba davat pozor celorocne, aj ked niekedy sa jej urodi ani sa nestihame divit. Mas tu uz navrhy na desiatky sposobov, ale nikto sa ti neponukol, ze by ti ju trosku povaril...?

Taka normalna cena sa pohybuje stale vraj kdesi okolo 6-12%, inak hladnych krkov sa najde stale dost...tak skus charitu alebo sponzoring...
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Ajačik, zverejni recept, moja je vždy rozvarená, taká, kde sa oddeľuje každé zrniečko sa mi nepodarí[/quote]


pouzivam typ ryze Parboiled.
na jednu salku ryze,dve rovnake salky vody.trosku posolit.
pol kavovej lyzicky oleja.dobre premiesat drevenou vareskou.
ked sa zacne varit,stiahnem ohen asi na tretinu,premiesam a znova zakryjem.povarim takto este cca 8-10 minut,potom stiahnem ohen uz na najnizsiu moznu teplotu,znova premiesam,zakryjem,necham este parit.casto kontrolujem a ked uz je len za "naprstok" vody,ohen uplne vypnem.poriadne premiesam,zakryjem a necham na teplej platni este dojst.obcas nakuknem a premiesam.
ak by sa trosku na dne polepila,ked uz nie je tepla,premisam ju normalnou vidlickou.vzdy mam dobru ryzu a nikdy polepenu.

pre seba si robievam ryzu Natural,ale ta sa pripravuje trosku inak.ak ma niekto zaujem,rada poskytnem.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať