plneny kelovy list:
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
kel rozoberieme na jednotlive listy a tie najväcie dame do hrnca.zalejeme vodou len tolko aby boli mierne zamocene a nechame ich len rychlo prejst varom-aby sa dali ohybat a nelamali sa.
taketo zaparene vyberieme a nechame poriadne odkvapkat.VODU nevylejeme!!!
![Stick Out Tongue](https://www.porada.sk/images/smilies/tongue.gif)
Naplln.
dusena ryza
mlete mäso alebo krajane parky
1-2 vajcia
prelisovany cesnak
trosku hl.muky
sol,korenie,prip.struhany syr
-vsetky prisady davame od oka podla toho kolko toho potrebujeme a ako pikantne alebo slane mame radi
pripravime si aj bielu hrubsiu nit.
-vsetko pekne vymiesame a vypracujeme vlacnu,nie riedku masu.
do stredu kazdeho keloveho listu nakladame lyzicou napln-len tolko aby sa nam list dal uzavriet.
list uzavrieme ako ked skladame list papiera-t,j.smerom na napln prilozime pravu stranu,vrchnu stranu,lavu a nakoniec spodnu stranu listu.napln je schovana v liste.
odstrihneme dost dlhu nit a od jedneho konca po druhy list omotame nitkou a dobre zviazeme,aby pekne drzal pohromade a napln nevypadavala.
takto naplnene listy ukladame na pomasteny pekac,podlejeme cca pol salkou vody a prikryte dusime v rure na 200 stupnov cca 30-40 minut.
odkryjeme a necame skoro vsetku vodu vydusit.potom ruru vypneme a listy nechame dojt v rure.
![EEK!](https://www.porada.sk/images/smilies/eek.gif)
pikantna omacka:
do vody kde sme sparovali listy,primiesame asi 2 pol.lyzice rajc.pretlaku,najlepsie toho husteho z tuby.pridame stipku chili korenia a stipku soli.prelisujeme jeden strucik cesnaku a za staleho miesania nechame prejst varom.ak sa nam to zda prilis riedke,mozeme si v malom mnostve vody rozmiesat trosku hl.muky a opatrne zahustit.
omacka by mala byt znacne paliva,nahradza kecup alebo daky dresing.
![Roll Eyes (Sarcastic)](https://www.porada.sk/images/smilies/rolleyes.gif)
![Cool](https://www.porada.sk/images/smilies/cool.gif)
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
hotove plnene listy podavame s varenymi zemiakmi posypanymi petrzlen.vnatou alebo so zemiakovym pyre.
pred podavanim,uz na tanieri,listy jemne pokvapkame pikantnou omackou.
-ak nieco ostane,da sa zmrazit.ako omacka,tak plnene listy.DOBRU CHUT