Zavrieť

Porady

Hlien v stolici + časté chodenie na WC

Zdravím poraďáci.
Nema niekto z vás podobný problém ako mám ja? Z ničoho nič sa mi začal tvoriť hlien v stolici / priesvitný/. Niekedy mám pocit ísť na veľkú a vylúčim iba hlien.Je to dosť nepríjemné. Ked vylučim iba hlien bez stolice mám taký divný pocit pri konečníku /svrbenie, nepokoj/..aj hodinu po stolici.Zistil som že mi zle robia káva, alkohol, mlieko... Testy na celiakiu su negatívne.
Absolvoval som kolonoskopiu..vraj mierny zapal..nejesť štipľavé 3 týždne..ľahke jedlá...napriek diete mam to stale..+mám aj hemeroidy.No neviem či ten hlien s nimi suvisí.
Viete mi poradiť prečo to vzniká.
Usporiadat
robrox_flash robrox_flash

robrox_flash je offline (nepripojený) robrox_flash

branislavp Pozri príspevok
Nezanedbaj to a buď v kontakte s lekárom. Zmeň stravovacie návyky.
keď mne lekar povedal akurat ze nejest stiplave ani mastne ani slane..to bolo cele :/ ..
Olej by som praveze mal obmedziť..NIE?
0 0
branislavp branislavp

branislavp je offline (nepripojený) branislavp

robrox_flash Pozri príspevok
keď mne lekar povedal akurat ze nejest stiplave ani mastne ani slane..to bolo cele :/ ..
Olej by som praveze mal obmedziť..NIE?
Ty musíš sám prísť na to, čo môžeš jesť, ani doktor nie je vševed. Ľudský organizmus je zložitý.
Však olej ani neješ, iba na ňom varíš a nesmieš ho prepáliť. Vynechaj maslo, nahraď ho napr. Florou alebo iným rastlinným tukom.
Skús si uvariť toto:
Na panvicu si daj rastlinný olej, iba tak na dno, pridaj nakrájaný na drobno pór, do toho pridaj 3 polievkové lyžice vody, trochu osoľ, opatrne, radšej potom si to prisolíš a dusíš to, po chvíli pridaj nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler. Za cca 10 min. je to hotové. Potom premytú ryžu, asi 1/2 šialky daj do vriacej vody mierne osolenej variť. Keď je ryža mäkká, tak ju preceď na sitku ako rezance. Ryžu zmiešaj so zeleninou, prichuť si to napr. sušenou bazalkou polej 1 čajovou lyžičkou olivového oleja už na pripravenej porcii a máš diétny obed, múžeš jesť. Keď tam chceš mať aj mäsko, tak si priprav kuracie prsia-nakrájať na rezance podusiť a máš zasa niečo iné. Podobné jedlo sa dá urobiť aj s cestovinou, s prosom.
ALEBO. Varené zemiaky posypané peržlenovou vňaťou, omastené olivovým olejom NA TANIERI, parená brokolica zapečená so syrom nízkotučný - KLEOPATRA, k tomu uvarená cvikla v náleve cukor, citrÓn, aníz, kmín. Toho nálevu musí byť málo, aby nastrúhaná cvikla bola hustá, aby neplávala v tom náleve.
ALEBO - paradajková polievka s ryžou hustá, nie zapravená múkou, varené zemiaky+dusená zelenina na oleji - pór, mrkva, petržlen, zeler. Na určitý čas skús stravovanie takéto šetrné.
A sleduj sa. Doporučujem Ti, aby si si našiel vhodné stravovanie vzhľadom na Tvoju diagnózu na internete cez google.
0 0
Xanti Xanti

Xanti je offline (nepripojený) Xanti

branislavp Pozri príspevok
Ty musíš sám prísť na to, čo môžeš jesť, ani doktor nie je vševed. Ľudský organizmus je zložitý.
Však olej ani neješ, iba na ňom varíš a nesmieš ho prepáliť. Vynechaj maslo, nahraď ho napr. Florou alebo iným rastlinným tukom.
No ta ti poviem nahradiť maslo umelinou .. tfuj ... mimochodom od nikoho som nepočula, že by mu robilo problém maslo.

Ale zato brokolica vie narobiť problémy.
0 0
robrox_flash robrox_flash

robrox_flash je offline (nepripojený) robrox_flash

dakujem za typy..co teda ta brokooica?maslo mi nerobi zatial problemy....
0 0
Xanti Xanti

Xanti je offline (nepripojený) Xanti

robrox_flash Pozri príspevok
dakujem za typy..co teda ta brokooica?maslo mi nerobi zatial problemy....
Už som ti písala, skúšať musíš sám ... mne osobne robí problémy brokolica, karfiol, kapusta, cibula, paprika , cesnak ani nehovorím ... ale to som ja ... možno tebe problémy robiť nebude.
0 0
branislavp branislavp

branislavp je offline (nepripojený) branislavp

[QUOTE=Xanti;2253368]No ta ti poviem nahradiť maslo umelinou .. tfuj ... mimochodom od nikoho som nepočula, že by mu robilo problém maslo.

Ale zato brokolica vie narobiť problémy.[/QUOTE
Áno častá konzumácia brokolice m§že narobiť problémy, ako hocičo iné čoho sa bez miery nafutrujeme. Všetkého moc škodí, aj zdravému človeku, nieto ešte chorému.
Čo sa týka konzumácie masla pre niektorých chorých veruže spôsobuje veľké peklo. Preto tie rastlinné tuky. A k brokolici platí to isté, ako keď zješ nadmerne veľa nielen brokolice, uhoriek, mrkvy, petržlenu, cibule cesnaku a čo ja viem čo. Strava musí byť vyvážená, pestrá, nie jedno ato isté dookola. je to veľmi nebezpečné a nezdravé. Totiž aj maslo je zdravé, aj klobása je zdravá, aj slanina, aj neviem čo je zdravé, iba človek, ktorému to nerobí dobre je chorý. Preto je donútený si vyberať také poživatiny, ktoré mu nespôsobia tráviace ťažkostí. A preto som písala, že sám človek si to musí vyzistiť, čo mu jeho organizmus príjme.
0 0
branislavp branislavp

branislavp je offline (nepripojený) branislavp

robrox_flash Pozri príspevok
dakujem za typy..co teda ta brokooica?maslo mi nerobi zatial problemy....
naštuduj si cez google o brokolici a potom sa sám zariaď. Ja používam brokolicu asi tak 1-2x do týždňa v malom množstve a to v polievke, alebo v zmiešanej dusenej zelenine a som tu nič sa mi nestalo. Floru používam tiež veľmi málo na natieranie tmavého chleba, maslo som nahradila nizkotučným tvarohom. Mliečne výrobky som vylúčila. Sladké mlieko tiež, ale acidko môžem. Kel, kapusta, karfiol nie - z toho nafukuje, cibula je lepšia na trávenie červená, v obmedzenom množstve,ale dusená, nie surová, najviac používam pri varení pór, alebo aj surový pór, len tak na tvaroh si dám. Upozorňujem, že Ty sám si to musíš na sebe vyskúšať čo mňžeš a čo nie.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

[QUOTE=branislavp;2254483]
Xanti Pozri príspevok
No ta ti poviem nahradiť maslo umelinou .. tfuj ... mimochodom od nikoho som nepočula, že by mu robilo problém maslo.

Ale zato brokolica vie narobiť problémy.[/QUOTE
Áno častá konzumácia brokolice m§že narobiť problémy, ako hocičo iné čoho sa bez miery nafutrujeme. Všetkého moc škodí, aj zdravému človeku, nieto ešte chorému.
Čo sa týka konzumácie masla pre niektorých chorých veruže spôsobuje veľké peklo. Preto tie rastlinné tuky. A k brokolici platí to isté, ako keď zješ nadmerne veľa nielen brokolice, uhoriek, mrkvy, petržlenu, cibule cesnaku a čo ja viem čo. Strava musí byť vyvážená, pestrá, nie jedno ato isté dookola. je to veľmi nebezpečné a nezdravé. Totiž aj maslo je zdravé, aj klobása je zdravá, aj slanina, aj neviem čo je zdravé, iba človek, ktorému to nerobí dobre je chorý. Preto je donútený si vyberať také poživatiny, ktoré mu nespôsobia tráviace ťažkostí. A preto som písala, že sám človek si to musí vyzistiť, čo mu jeho organizmus príjme.
Musím potvrdiť, že potraviny sa majú striedať.
V rámci očisty, ktorá bola veľmi prísna a skladala sa najmä zo surovej zeleniny plus ešte 3 zložky v malých množstvách, trochu neskôr sa ako varená strava pridala iba polievka zo zeleniny ako obed. Cca pol roka. Znášala som to dobre. Potom pomalé postupné pridávanie potravín.
V tejto fáze som začala mať úzkostné stavy. Lekár, ktorý ma viedol (TČM), mi po tejto informácii prikázal zapisovať všetky potraviny a čas ich konzumácie. Úzkosťou som reagovala na brokolicu. Pretože som jedla jednu hlávku denne aj štyri dni po sebe. Chutila mi. :-) De facto zareagovala na ňu štítna žľaza, nie zažívacie orgány. Dal mi olej na potieranie ŠŽ, brokolica a iné jedlá, ktoré by s tým mali súvis sa zredukovali, všetko sa vrátilo do normálu. Bola som aj na sono po čase z iných dôvodov, všetky orgány, ŠŽ bola v poriadku.
Takže naozaj striedať potraviny. Jedlo ako liek, jedlo ako jed.

Úzkosť sa mi objavila ešte raz v súvislosti s ukončovaním tejto liečby, tentokrát to bola reakcia na liek na tlak. Ten sa mi totiž natoľko znížil po tom stravovaní, že telo začalo reagovať, nepotrebovalo ho. Vyraďovala som ho postupne veľmi dlho a tešila som sa, že som si dokázala vyradiť dva lieky zo svojho zatiaľ neveľkého repertoáru liekov. A jeden vlastnou vôľou ešte predtým.

Keď človek počúva svoje telo, môže prispieť k liečbe.
Myslím si osobne po týchto vlastných skúsenostiach, že mnohí ľudia sú zbytočne nastavení na lieky proti úzkosti, ak je to možné, treba hľadať príčinu i mimo psychiky. Je síce zložitá doba, ale preto netreba všetko hádzať na psychiku.
1 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

robrox_flash Pozri príspevok
Nie nič ine mi nerobili okrem kolono a testov na celiakiu
Zadávateľovi:
Do komentára som dopísala odpoveď.
Tiež by bola asi vhodná dobrá očista organizmu pod dohľadom lekára.
Vytestovať nevhodné potraviny sa dajú aj cez testy, dostať v lekárni, alebo si ich dať urobiť. Rýchlejšie zistíš, čo ti môže škodiť.
Ak reaguješ na mlieko, zisťovali ti intoleranciu aspoň na laktózu, mliečne bielkoviny?
Tie zvyknú robiť šarapatu, ako aj iné zložky potravín.
Oleje kvôli výžive teraz kvalitné za studena lisované, množstvo aké znesieš.

Popíš mi celý stav, ktorý predchádza návšteve vecka. Čo všetko pociťuješ?
0 0
Mária Mojžišová Mária Mojžišová
[QUOTE=korela;2254542]
branislavp Pozri príspevok
Musím potvrdiť, že potraviny sa majú striedať.
V rámci očisty, ktorá bola veľmi prísna a skladala sa najmä zo surovej zeleniny plus ešte 3 zložky v malých množstvách, trochu neskôr sa ako varená strava pridala iba polievka zo zeleniny ako obed. Cca pol roka. Znášala som to dobre. Potom pomalé postupné pridávanie potravín.
V tejto fáze som začala mať úzkostné stavy. Lekár, ktorý ma viedol (TČM), mi po tejto informácii prikázal zapisovať všetky potraviny a čas ich konzumácie. Úzkosťou som reagovala na brokolicu. Pretože som jedla jednu hlávku denne aj štyri dni po sebe. Chutila mi. :-) De facto zareagovala na ňu štítna žľaza, nie zažívacie orgány. Dal mi olej na potieranie ŠŽ, brokolica a iné jedlá, ktoré by s tým mali súvis sa zredukovali, všetko sa vrátilo do normálu. Bola som aj na sono po čase z iných dôvodov, všetky orgány, ŠŽ bola v poriadku.
Takže naozaj striedať potraviny. Jedlo ako liek, jedlo ako jed.

Úzkosť sa mi objavila ešte raz v súvislosti s ukončovaním tejto liečby, tentokrát to bola reakcia na liek na tlak. Ten sa mi totiž natoľko znížil po tom stravovaní, že telo začalo reagovať, nepotrebovalo ho. Vyraďovala som ho postupne veľmi dlho a tešila som sa, že som si dokázala vyradiť dva lieky zo svojho zatiaľ neveľkého repertoáru liekov. A jeden vlastnou vôľou ešte predtým.

Keď človek počúva svoje telo, môže prispieť k liečbe.
Myslím si osobne po týchto vlastných skúsenostiach, že mnohí ľudia sú zbytočne nastavení na lieky proti úzkosti, ak je to možné, treba hľadať príčinu i mimo psychiky. Je síce zložitá doba, ale preto netreba všetko hádzať na psychiku.
Ako jedna zo zložiek šalátu zo surovej zeleniny , ktorú konzumujem už 14 rokov ako prílohu k hlavnému jedlu je aj surová brokolica. Konzumujem ju každučký deň v šaláte, ktorý pozostáva ešte z ďalších častí surovej zeleniny pór,cibuľa,reďkvička, naklíčené semená, avokádo, uhorky,paradajky, pridávam podľa sezóny a nemám žiadne problémy. Chcem len toľko povedať že každý si musí na vlastnej koži vyskúšať čo mu robí dobre a čo nie. Čo je pre neho liek a čo jed. Ohľadom tej brokolice a jej konzumácii v surovom stave som sa obrátila aj na MuDr. Bukovského, pretože som kdesi čítala že v surovom stave je zdraviu škodlivá. Potvrdil že táto správa sa nezakladá na pravde. Toto je len môj osobný názor na brokolicu, na jej konzumáciu, vzhľadom na moje vlastné skúsenosti. Čo sa týka ochorenia čriev určite by som takúto stravu obmedzila, z dôvodu nadúvania.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Ešte tento príspevok je dobrý http://www.porada.sk/t209897-p2-hlie...ml#post2251206.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať