robrox_flash
keď mne lekar povedal akurat ze nejest stiplave ani mastne ani slane..to bolo cele :/ ..
Olej by som praveze mal obmedziť..NIE?
Ty musíš sám prísť na to, čo môžeš jesť, ani doktor nie je vševed. Ľudský organizmus je zložitý.
Však olej ani neješ, iba na ňom varíš a nesmieš ho prepáliť. Vynechaj maslo, nahraď ho napr. Florou alebo iným rastlinným tukom.
Skús si uvariť toto:
Na panvicu si daj rastlinný olej, iba tak na dno, pridaj nakrájaný na drobno pór, do toho pridaj 3 polievkové lyžice vody, trochu osoľ, opatrne, radšej potom si to prisolíš a dusíš to, po chvíli pridaj nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler. Za cca 10 min. je to hotové. Potom premytú ryžu, asi 1/2 šialky daj do vriacej vody mierne osolenej variť. Keď je ryža mäkká, tak ju preceď na sitku ako rezance. Ryžu zmiešaj so zeleninou, prichuť si to napr. sušenou bazalkou polej 1 čajovou lyžičkou olivového oleja už na pripravenej porcii a máš diétny obed, múžeš jesť. Keď tam chceš mať aj mäsko, tak si priprav kuracie prsia-nakrájať na rezance podusiť a máš zasa niečo iné. Podobné jedlo sa dá urobiť aj s cestovinou, s prosom.
ALEBO. Varené zemiaky posypané peržlenovou vňaťou, omastené olivovým olejom NA TANIERI, parená brokolica zapečená so syrom nízkotučný - KLEOPATRA, k tomu uvarená cvikla v náleve cukor, citrÓn, aníz, kmín. Toho nálevu musí byť málo, aby nastrúhaná cvikla bola hustá, aby neplávala v tom náleve.
ALEBO - paradajková polievka s ryžou hustá, nie zapravená múkou, varené zemiaky+dusená zelenina na oleji - pór, mrkva, petržlen, zeler. Na určitý čas skús stravovanie takéto šetrné.
A sleduj sa. Doporučujem Ti, aby si si našiel vhodné stravovanie vzhľadom na Tvoju diagnózu na internete cez google.