Žabinka
neviem presne na čo myslíš, toto som čítala v dákych receptových novinách (varecha?), a mňa tam zarazilo kedy pridali čerstvú papriku.. ja ju dávam až na koniec, keby sa varila 2 hodiny, tak by mi rozvarená nechutila.. a chýba mi tam cesnak.. a guláš sa nemieša občasne, ale často..
Upresním.
Nejde o indegrediencie...paprika,cesnak a podobne.
Mne ide o určitý postup,ktorý je spomenutý a v ňom vidím tú chybu.
Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, takže :
Mletá paprika v guláši
Do cibuľovo-paradajkového základu treba prisypať mletú sladkú papriku, zároveň aj papriku štipľavú a pre farbu a pre výraznejšiu chuť niekto pridáva aj lyžicu maďarskej paprikovej pasty.
V tejto fáze sa do základu pridáva mäso, nakrájané na väčšie kocky, a za stáleho miešania sa restuje. Pri restovaní sa pridáva soľ a mieša ďalej, kým sa mäso nezatiahne.
Neviem síce, ako kto robí, ale ja postupujem úplne opačne.
Najprv mäso na cibuli a až potom tú papriku. Lebo si myslím, že paprika sa v pohode prionačí a zhorkne. Nik a nič potom tú pachuť neodstráni...iba ak kanalizácia.
Autor: SHUTTERSTOCK videl guláš asi len na obrázku...
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
...šak tam sú len také onačiny.