Zavrieť

Porady

Pravé espresso versus "Slovenské presso"

Mladý podnikateľ, ktorý sa ešte len učí ako to vo svete chodí ...viac

Anketa: Presvedčil ťa môj článok o zlej príprave "Slovenského pressa"?

Počet hlasujúcich
7. Na účasť v tejto ankete nemáte prístupové práva.
  • áno, je to hodnotný článok

    5 71.43%
  • nie, aj naďalej budem piť veľké presso bez zmien v príprave

    0 0%
  • mať tak tvoje problémy... :-)

    2 28.57%
Keďže spolupracujem so začínajúcimi podnikateľmi, ktorí otvárajú kaviarne riešim momentálne takéto témy. Aký kávový nápoj preferujete vy? Pravé espresso, alebo si dáte 200ml kávy? Rozmýšľali ste už ako sa tá vaša veľká káva pripravuje? Prečítajte si prosím článok a vyjadrite sa či by ste prestali piť to naše klasické Slovenské presso a prešli na to pravé predĺžené (teda dolievať vodou). Má môj článok dostatok silných argumentov, alebo vás to nepresvedčilo? Dík :-)

Článok: http://www.coffeein.sk/blog/29/espre...venske-presso/
Usporiadat
pecko007 pecko007

pecko007 je offline (nepripojený) pecko007

podla mna ale treba brat ohlad aj na uroven klientely mozno v taliansku nie su tak sprosti zakaznici ako u nas ked je u nas zakaznik ochotny za hnedu brecku dat 2 evri, cudujete sa?

tam by mozno zakaznici takeho kaviarnika hnali. cize to neni len take jednofarebne, ze len majitel chce zarobit. zakaznici si to nechaju. preto musime pozdvihnut kavovu kulturu.

najprv treba ludi naucit si spravne pytat kavovy napoj. naucit ich rozpoznavat kvalitu od bordelu. a potom si zakaznici musia vydupat seriozne ceny.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Ukaz mi kaviarnika ktory nechce zarobit na kave....kolko ich bude......minimum...a to minimum bude ponukat inu kavu ako je marketingova lavazza....potom to olutuje....lebo vsetci maju v hlave iba tu,akoze naj...naj kavu.....kuknes na zrno a smetie....
0 0
pecko007 pecko007

pecko007 je offline (nepripojený) pecko007

lujza, netvrdim, ze nechce zarobit jasne, ze kazdy by za kavu opytal aj 5 evri. ved ked je zakaznik ochotny za to tolko dat...

mne ide hlavne o to, aby si ludia uvedomili, co si pytaju, co dostavaju a za co platia.

ze si ludia hlupo nauceni na nekvalitu? no tak ich to treba oducit. lenze to nejde zo dna na den a malokto to s nimi vydrzi. lebo slovac je taka, ze ked ju chces naucit nieco pozitivne, prinajlepsom ta vysmeju a opluju.

lavazzu som minuly tyzden testoval. nema smeti namiesto zrna, to prrr. a to som ju kupil v supermarkete ona len bola takmer nechutna. ale mozno ta, ktora ide na taliansky trh, je chutnejsia a kvalitnejsia
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Mozno vyssia rada...ale kaviarnik nekupi TOP...kupi priemer,alebo podpriemer.....ludia co maju radi dobru kavu,maju bud doma stroj a robia si doma,alebo maju svoju kaviaren kde chodia...ludi tazko preonaciš tu urcite....tak isto alebo podobne je to napr.s pizzou....kazdy ma o nej inu predstavu....celkovo nase gastro.....konec japonec
0 0
pecko007 pecko007

pecko007 je offline (nepripojený) pecko007

plne s tebou suhlasim to vsak neni riesenie, suhlasit a uspokojit sa s tym, ze sme dementi. s tym treba bojovat. je to na roky, bude to tazke, ale 2-3 generacie a uspech sa mozno dostavi

s tym strojom mas ale pravdu. mam kvalitnu masinu a robim si kvalitnu kavu sam. v kaviarni by som celu svoju kavovu vybavu prepil za 3/4 roka
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Vies,ale toto je akoze len o kave,ale toto je take iste aj inych sferach....Je to taka nejaka pasivita...a ze sa uspokojis s tym co ti ponuknu ofrfles,ale kupis-zaplatis a neriesis....
0 0
pecko007 pecko007

pecko007 je offline (nepripojený) pecko007

zial, je to tak. co ti poviem holt, slovac. pri pivku pred telkou kazdy narieka, ako je to tu rozmrdane, ale ked treba konat, nikoho sa nic netyka
1 0
nikol123 nikol123

nikol123 je offline (nepripojený) nikol123

Pijem presso kávu bez cukru a smotanou
0 0
pecko007 pecko007

pecko007 je offline (nepripojený) pecko007

trosku si rypnem, hadam sa dockam vseobecneho odpustenia)))

skus niekedy ciste a spravne pripravene espresso a zistis, co je to kava)) kukaj, ako ma vyzerat http://mojakava.sk/ristretto-espresso-doppio/
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať