mifri
Dobrý deň, chcem sa spýtať - maffinky idem piecť prvýkrát, receptov je tu neúrekom, je rozdiel či vmiešam suchú časť do mokrej a naopak (čo je správne?) a ešte či môžem vyšľahať vajko, cukor, maslo ručným mixérom či stačí len ručne zamiešať varechou, poprípade či z bielka zvlášť vymiešať sneh a ten vmiešať do cesta. Poraďte začiatočníčke nejaké dobré tipy. Ďakujem
Ja používam najradšej recept odtialto priznam sa, zo začiatku som to delila, ale teraz všetko šupnem do misy a premiešam iba ponornym mixerom.
Ak treba, tak to pripadne doriedim mliekom. Mám totižto recept na hrnčeky a niekedy používam malú šálku, niekedy veľku, keď chcem upiecť dva plechy. A vajíčka sú tiež rôznej veľkosti.
Len pre istotu, používam tento základný recept (je z tejto diskusie, ďakujem
![Smile](https://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif)
), voľne ho mením, napríklad dám trochu špaldovej múky, pridám mleté orechy, ovsené vločky, ked mám doma už len 1 vajíčko, tak prilejem mlieka...
3 pohare polohrubej muky
1 pohár cukru (dávam obyč. kryštál alebo hnedý)
1 pohár oleja
1 pohár mlieka
2 vajíčka
1 prášok do pečiva
Najviac sa doma páči, keď nakoniec polámem dobrú horkú čokoládu a kúsky zapichnem do ešte neupečeného cesta.
Teraz som si spomenula, že už som mlieko nahradzala aj kofolou a do cesta pridala rozpustnu kavu. Bolo to fajn, ale iba pre dospelych.
A niekedy ich na vrchu ešte ozdobím polevou - napríklad len kyslá smotana rozmiešaná s práškovým cukrom. Alebo roztopená čokoláda premiešaná s kyslou smotanou (najlepsie biela cokoláda)