Zavrieť

Porady

U starej Blažkovej

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Táto téma, je pre všetkých ktorí radi diskutujú, vadia, debatujú, prekárajú sa, či inakším spôsobom sa venujú politickým témam a zároveň nechcú przniť iné témy
Naposledy upravil taiko : 10.12.14 at 21:32
lacotinka lacotinka

lacotinka je offline (nepripojený) lacotinka

bjuty smis

snád si nemyslíš, že som na výrobu šunky hodil do košíka prvý kus, čo som zbadal.....

zo zmrazeného -domáceho-masa robím šunku bežne a je výborná...na čo je podla teba vhodné ???
každý kto robí zo zmrazeného mäsa a povie, že je to výborné,

ešte v živote NEJEDOL čerstvé domáce mäso



na hocičo "jednoduché/zomleté", len kvalita je o čosi nižšia
Naposledy upravil lacotinka : 25.09.15 at 09:31
1 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

bjuty smis
ten rozdiel medzi čerstvým masom a chladeným nechápem...to ako priamo zo zabíjačky ??

čerstvé potraviny sú ok, ale
....napr. najlepšie stejky stoja aj mesiac....hovadzie, divina niekolko dní...

a k tomu mrazeniu..tip známeho šéfkuchára v tv ( nepamätám presne, teraz je toho v tv záplava )

príprava masa pred tepelnou úpravou - odporúčal -namiesto vyklepania tlčikom na mäso dať maso do mrazáku....mráz potrhá tie väzby masa a je jemnučké, makkučké...
Samozrejme že čerstvosť mäsa neznamená počet hodín od zabitia zvieraťa. Tiež ja rozdiel vo výrazoch oddýchnuté mäso, odležané mäso, chladené a mrazené mäso a tak ďalej. To záleží aj od druhu mäsa, veku, pohlavia a ideálnej štandardnej veľkosti konkrétneho kusu jatočného zvieraťa.
---------------------------------
Napríklad pri hovädzom mäse je potrebné aspoň dvadsať dňové odležanie a to hrá do karát napríklad dovozcom hovädziny až Južnej Ameriky. Oni v skutočnosti dobu lodnej dopravy do Európy, využívajú na potrebné odležanie a dosiahnutie optimálnej konzumnej kvality hovädzieho. To už netreba nechávať odležať a stačí ho len chladiť. Ale aj to chladenie má svoje časové hranice (obmedzenia).
-----------------------------------
Pri dobrom "naklepaní" sa čiastočne naruší celková konzistencia svaloviny a vytvorí sa tým "pocit" vláčnosti a mäkkosti. Neporušia sa však jednotlivé bunky a nič nevyteká. Po mrazení zákonite nastane vytečenie štiav a aj tie obsahujú veľké množstvo prírodných bielkovín. Rozmrazené mäso je vždy suchšie a hužvavejšie.
----------------------------------------------------------------------
Ale ako som už písal, nechcem sa na túto tému veľmi rozpisovať. Zásadné všeobecné veci som už napísal a fajnovosti sa nedajú popisovať. Tie treba zažiť, odskúšať, pocítiť a tak ďalej. Je to textom a hovoreným slovom neprenosná vedomosť. Recept je len hrubý návod a to o čom sa rozpisujú rôzne "špeciálne" kuchárske publikácie, je balast pre balast.
Naozaj už končím a ja keď raz poviem že s niečim končím, tak končím bezpodmienečne a neodvolateľne.
0 0
lacotinka lacotinka

lacotinka je offline (nepripojený) lacotinka

Nandrolon
Ak zmrazíš kvalitné mäso, tak po PRVOM rozmrazení je takisto kvalitné.
Ak niekto zmrazí zlacnenú sračku, tak mraziak ju nedokáže zázračne premeniť na krásne mäsko...
ja teda varím jedine guláš a kapustnicu,

Kto vie z mäsa navariť guláš aj kapustnicu, môže tvrdiť aj takúto HOVADINU (o bravčovom )
1 1
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

duves
jar88

Nechápem, čo to má spoločné s našou témou a .......
My dvaja mame nejaku temu? Asi si ma s niekym pletieš. Na tvoje spletaniny si najdi kamoša.
Je tu na porade aj iný duves, ktorí natáral, čo natáral a šesť rokov svetového vývoja potvrdil, že sú to len bohapusté táraniny? Ja o nikom takom na porade neviem.
----------------------------------------------
Tárajkov tu máme hodne, ale duveska len jedného.
Môžem menovať každého z nich a aj doložiť ich výroky, ale asi sa k tomu nebudem znižovať.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

LAcocotinka:
Guláš som nikdy z bravčového nevaril, u nás by taký kentus nikto nejedol. Osobne z bravčového obľubujem iba rezne zo stehna a trošku do kapustnice, ináč nič...
Na guláš jedine močing + plece....
A to slovo "TAKISTO" som nemyslel v matematickom vyjadrení ako "totožne".
Je to napísané tak, že ak dám zmraziť kvalitné mäso, tak aj rozmrazené bude stále kvalitné, resp. kvalitnejšie ako keby som dal zmraziť už nejakú sračku.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
jar88
bjuty smis
ten rozdiel medzi čerstvým masom a chladeným nechápem...to ako priamo zo zabíjačky ??

čerstvé potraviny sú ok, ale
....napr. najlepšie stejky stoja aj mesiac....hovadzie, divina niekolko dní...

a k tomu mrazeniu..tip známeho šéfkuchára v tv ( nepamätám presne, teraz je toho v tv záplava )

príprava masa pred tepelnou úpravou - odporúčal -namiesto vyklepania tlčikom na mäso dať maso do mrazáku....mráz potrhá tie väzby masa a je jemnučké, makkučké...
Samozrejme že čerstvosť mäsa neznamená počet hodín od zabitia zvieraťa. Tiež ja rozdiel vo výrazoch oddýchnuté mäso, odležané mäso, chladené a mrazené mäso a tak ďalej. To záleží aj od druhu mäsa, veku, pohlavia a ideálnej štandardnej veľkosti konkrétneho kusu jatočného zvieraťa.
---------------------------------
Napríklad pri hovädzom mäse je potrebné aspoň dvadsať dňové odležanie a to hrá do karát napríklad dovozcom hovädziny až Južnej Ameriky. Oni v skutočnosti dobu lodnej dopravy do Európy, využívajú na potrebné odležanie a dosiahnutie optimálnej konzumnej kvality hovädzieho. To už netreba nechávať odležať a stačí ho len chladiť. Ale aj to chladenie má svoje časové hranice (obmedzenia).
-----------------------------------
Pri dobrom "naklepaní" sa čiastočne naruší celková konzistencia svaloviny a vytvorí sa tým "pocit" vláčnosti a mäkkosti. Neporušia sa však jednotlivé bunky a nič nevyteká. Po mrazení zákonite nastane vytečenie štiav a aj tie obsahujú veľké množstvo prírodných bielkovín. Rozmrazené mäso je vždy suchšie a hužvavejšie.
----------------------------------------------------------------------
Ale ako som už písal, nechcem sa na túto tému veľmi rozpisovať. Zásadné všeobecné veci som už napísal a fajnovosti sa nedajú popisovať. Tie treba zažiť, odskúšať, pocítiť a tak ďalej. Je to textom a hovoreným slovom neprenosná vedomosť. Recept je len hrubý návod a to o čom sa rozpisujú rôzne "špeciálne" kuchárske publikácie, je balast pre balast.
Naozaj už končím a ja keď raz poviem že s niečim končím, tak končím bezpodmienečne a neodvolateľne.
Na internete už nie je nič viac na to kopírovanie informácií k dispo ???
1 1
lacotinka lacotinka

lacotinka je offline (nepripojený) lacotinka

Nandrolon
Lacotinka:
Guláš som nikdy z bravčového nevaril, u nás by taký kentus nikto nejedol. Osobne z bravčového obľubujem iba rezne zo stehna a trošku do kapustnice, ináč nič...
Na guláš jedine močing + plece....
A to slovo "TAKISTO" som nemyslel v matematickom vyjadrení ako "totožne".
Je to napísané tak, že ak dám zmraziť kvalitné mäso, tak aj rozmrazené bude stále kvalitné, resp. kvalitnejšie ako keby som dal zmraziť už nejakú sračku.
Takže si napríklad v živote nejedol čerstvé (alebo aj z 1-2 ročnej domácej konzervy) :
- pečenú klobásu
- pečené mäso (miešané karé a zrezaný bôčik)



Takže asik sa mi dvaja nemáme o čom (bravčovom) baviť

PS
ak sa bavíme o mäse , tak nepíš ako debil vedľa seba " ja teda varím jedine guláš a kapustnicu "
1 1
lacotinka lacotinka

lacotinka je offline (nepripojený) lacotinka

Nandrolon


A to slovo "TAKISTO" som nemyslel v matematickom vyjadrení ako "totožne".
Odporúčam :

Nabudúce NAJPRV mysli , potom píš !
1 1
lacotinka lacotinka

lacotinka je offline (nepripojený) lacotinka

jar88

Tárajkov tu máme hodne
Jednému napríklad toto :
//////////
Naozaj už končím a ja keď raz poviem že s niečim končím, tak končím bezpodmienečne a neodvolateľne.
//////////////////

vydržalo 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! minút
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
jar88

Je tu na porade aj iný duves, ktorí natáral, čo natáral a šesť rokov svetového vývoja potvrdil, že sú to len bohapusté táraniny? Ja o nikom takom na porade neviem.
----------------------------------------------
Tárajkov tu máme hodne, ale duveska len jedného.
Môžem menovať každého z nich a aj doložiť ich výroky, ale asi sa k tomu nebudem znižovať.
tak ako ty špecialista na predpovedanie buducnosti? Už je po kríze, jaj ešte nie, až v auguste 2016 uplynie 5 rokov.

(zdroj: jarkove predpovedanie buducnosti )
jar.jpg  
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

lacotinka
jar88

Tárajkov tu máme hodne
Jednému napríklad toto :
//////////
Naozaj už končím a ja keď raz poviem že s niečim končím, tak končím bezpodmienečne a neodvolateľne.
//////////////////

vydržalo 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! minút
To ako? veď som nič na tému mäso nenapísal. Jediné čo som urobil, že som ti dal plus a súhlas s tvojim príspevkom.
0 0
lacotinka lacotinka

lacotinka je offline (nepripojený) lacotinka

jar88
lacotinka
jar88

Tárajkov tu máme hodne
Jednému napríklad toto :
//////////
Naozaj už končím a ja keď raz poviem že s niečim končím, tak končím bezpodmienečne a neodvolateľne.
//////////////////

vydržalo 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! minút
To ako? veď som nič na tému mäso nenapísal. Jediné čo som urobil, že som ti dal plus a súhlas s tvojim príspevkom.
Tak len s mäsom končíš ???
A ja už taký natešený
2 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

duves
jar88

Je tu na porade aj iný duves, ktorí natáral, čo natáral a šesť rokov svetového vývoja potvrdil, že sú to len bohapusté táraniny? Ja o nikom takom na porade neviem.
----------------------------------------------
Tárajkov tu máme hodne, ale duveska len jedného.
Môžem menovať každého z nich a aj doložiť ich výroky, ale asi sa k tomu nebudem znižovať.
tak ako ty špecialista na predpovedanie buducnosti? Už je po kríze, jaj ešte nie, až v auguste 2016 uplynie 5 rokov.

(zdroj: jarkove predpovedanie buducnosti )
Presne tak.
V roku 2016 tu budú prebiehať pozemkové úpravy. Všetky štrúdle sa budú meniť na iné formáty. Dokonca aj poloha jednotlivých pozemkov sa bude meniť a zjednocovať. Rovnako aj prístup k jednotlivým pozemkom.
---------------------------------------------------
Dúfam že chápeš tú ryžu.
Nákup 10 - 12 centov a budúca predajná cena 5 až 50 € a to krát 70 hektárov.
A keby len 50 centov, tak šľak trafil tie peniaze, veď peniaze ni sú všetko. Spokojnosť je viac.
0 0
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je teraz online bjuty smis

lacotinka
bjuty smis

snád si nemyslíš, že som na výrobu šunky hodil do košíka prvý kus, čo som zbadal.....

zo zmrazeného -domáceho-masa robím šunku bežne a je výborná...na čo je podla teba vhodné ???
každý kto robí zo zmrazeného mäsa a povie, že je to výborné,

ešte v živote NEJEDOL čerstvé domáce mäso



na hocičo "jednoduché/zomleté", len kvalita je o čosi nižšia
šunku robím cca raz za 14 dní...
mám robiť teda aj zabíjačku raz za 14 dní ??

určite je kvalitnejšia šunku z masa zo svine čo mi každý rok chová kámoš z dediny a mám ho pol roka v mrazáku,

ako z " čerstvého", kupovaného u masiara ...

ale že to čerstvé, kupované u masára išlo týžden v mrazáku z dánska, to niektorým gastrointeleguánom iste nevadí.....že má v sebe tolko svinstva a hormonov, to ani netušia...

ale sú iste in....

a rád by som takýmto chuťovým geniom dal na vedla seba 2 taniere, ako by mi v mihu sekundu určili, ktorá porcia šunky bola z mrazeného masa.....velmi rád....
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

lacotinka
jar88
lacotinka
jar88

Tárajkov tu máme hodne
Jednému napríklad toto :
//////////
Naozaj už končím a ja keď raz poviem že s niečim končím, tak končím bezpodmienečne a neodvolateľne.
//////////////////

vydržalo 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! minút
To ako? veď som nič na tému mäso nenapísal. Jediné čo som urobil, že som ti dal plus a súhlas s tvojim príspevkom.
Tak len s mäsom končíš ???
A ja už taký natešený
Máš ďalšie plus
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Bjuty, ak by to pripravoval skutočný kuchár a nie internetový elektrikár Lacotinka, tak predpokladám, že nikto z tejto témy by ten rozdiel ani nenašiel..... seba nevynímajúc...
Naposledy upravil Nandrolon : 25.09.15 at 10:38
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
jar88

Presne tak.
V roku 2016 tu budú prebiehať pozemkové úpravy. Všetky štrúdle sa budú meniť na iné formáty. Dokonca aj poloha jednotlivých pozemkov sa bude meniť a zjednocovať. Rovnako aj prístup k jednotlivým pozemkom.
---------------------------------------------------
Dúfam že chápeš tú ryžu.
Nákup 10 - 12 centov a budúca predajná cena 5 až 50 € a to krát 70 hektárov.
A keby len 50 centov, tak šľak trafil tie peniaze, veď peniaze ni sú všetko. Spokojnosť je viac.
Teba je tu škoda, o tebe by mali vediet minimalne v ramci českoslovenka. Asi ťa prihlasím do show Jana Krausa. Nech sa kurňa narod aspon trochu nasmeje.
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

sranda príspevky.
Ja niečo napíšem
--------------------------
a oddelím to čiarou. Dilinko ma skritizuje a tiež začne používať čiaru a prestane mu stačiť na oddelenie odsek.
Ja napíšem len a len pre dilinka a on tiež napíše, že len a len pre jara.
------------------------------------------------------
Ja napíšem, že kašli na to a on tiež, že kašli na to,
ale v príspevku bude písať, že je "umenie" niečo urobiť a pritom urobiť čokoľvek, je hračka.
Búchač, umenie je predať a nie urobiť a ešte väčšie umenie je predať niečo, ako umenie.
Buchačko, až sa naučíš urobiť z jednoho eura dve, budeš mi siahať po členok, lebo to je brnkačka. Ale až sa naučíš urobiť z 10 000 € aspoň 15 000 €, uznám, že si dosť šikovný, ale nie natoľko, aby som ťa považoval za umelca.
A až sa naučíš dať desiatim centom povel čelom vzad, potom klobúk dole, lebo až to je možné považovať za umenie.
Hulákať po chlapcoch niekde v kasárňach, to dokáže každý dilinko. Skús si niekedy vytýčiť nejaký cieľ, zobrať pár eur a dať im jednoduchý rozkaz. Eurá pó zorr - smer "môj cieľ" pochodóom chod a uvidíš, aké jednoduché je byť "špekolant".
Naposledy upravil jar88 : 25.09.15 at 14:18
1 1
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

lacotinka
Nandrolon
1, LAcocotinka:

2, nerád by som si vytyčkoval na klávesnicu.

3, My sme sviňu nikdy nechovali, okrem ožratého dedka

4, Klobásu zjem, ale jedine varenú,

5, internetový elektrikár Lacocotinka...
Počuj divná chemikália :

1, koko..t.ka je tvoj otec
3, asi má byť po kom
4, varia sa "zmeskové" = NIE z normálneho mäsa klobásy

keby 5, nebolo na nete, ale v reáli, tak to by som ťa postavil vedľa seba 45 cm vedľa živých 22kV a to by si sa nielen 2,
ale asi aj posral
Čo sa nad ním čertíš, veď je to obyčajný dindaj.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
jar88
sranda príspevky.
Ja niečo napíšem
--------------------------
a oddelím to čiarou. Dilinko ma skritizuje a tiež začne používať čiaru a prestane mu stačiť na oddelenie odsek.
Ja napíšem len a len pre dilinka a on tiež napíše, že len a len pre jara.
------------------------------------------------------
Ja napíšem, že kašli na to a on tiež, že kašli na to,
ale v príspevku bude písať, že je "umenie" niečo urobiť a pritom urobiť čokoľvek, je hračka.
Búchač, umenie je predať a nie urobiť a ešte väčšie umenie je predať niečo, ako umenie.
Buchačko, až sa naučíš urobiť z jednoho eura dve, budeš mi siahať po členok, lebo to je brnkačka. Ale až sa naučíš urobiť z 10 000 € aspoň 15 000 €, uznám, že si dosť šikovný, ale nie natoľko, aby som ťa považoval za umelca.
A až sa naučíš dať desiatim centom povel čelom vzad, potom klobúk dole, lebo až to je možné považovať za umenie.
Hulákať po chlapcoch niekde v kasárňach, to dokáže každý dilinko. Skús si niekedy vytýčiť nejaký cieľ, zobrať pár eur a dať im jednoduchý rozkaz. Eurá pó zorr - smer "môj cieľ" pochodóom chod a uvidíš, aké jednoduché je byť "špekolant".
Ja len niečo naznačím.

--------------------------
oddelím to čiarou. Okotko to aj tak nepochopí.
--------------------------
Ja napíšem, že neurážaj a on uráža stále a bez prestania.
--------------------------
Jaroušku, Ty ani len netušíš, že čo a ako...
Tvoje bony v porovnaní s týmto len slabý odvar.
--------------------------
Apropóóó...keby si pozorne čítal, tak by si bol v obraze, že kde som vlastne pôsobil.
...lenže tak zahľadenému do seba egocentrickému a samoľúbemu narcistovi je škoda niečo aj písať - odpovedať na predlhočizné príspevky, v ktorých je len znôška fráz proste nemá nejak zmysel.
====================
Človeče boží...Ty ešte aj vlastnú mať a jej guláš si schopný premeniť na centy a eurá....to LEN o peniazoch si schopný a len o nich sa vieš baviť ?
Alebo zadrbáš do druhých, urážaš a pindáš všade navôkol jak chorá krava...


Chlape...je mi Ťa normálne ľúto.
Naposledy upravil buchač : 25.09.15 at 15:06
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať