taiko
misoft
taiko
mne neslo primarne o tie ecka, ale o obsah masa, ktory sa podla ja88 neda menit
![Smile](https://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif)
To je jeho utkvelá myšlienka - že všetko musí byť 100% .... asi nechodí do obchodov.... takže nevidí, neporovnáva, ale za to s chuťou (a príchuťou šunky) pindá.....
ja si uz prestavam mysliet, ze sa to vobec da povazovat za myslienky
Taiko a misoft,
už by ste naozaj mohli začať aj myslieť (alebo aspoň sa pokúsiť zauvažovať).
![Smile](https://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif)
Zauvažovať nad tým, prečo ľudia robia klasickú šunku a zároveň aj tú, ktorú nazývame strojová šunka. Sú to dva úplne odlišné produkty s úplne odlišnými, hlavne chuťovými vlastnosťami. To znamená, že čím viac mäsa v celku, tým je menej šťavnatá, čím je viac a dlhšie údená, tým je suchšia a tuhšia a tak ďalej.
-----------------------------------
Takže, výrobca a obchodník jednoducho len hľadajú spôsob, ako vám čo najviac a čo najlacnejšie vyhovieť. Vy určujete, na čom obchodník zarobí a na čom nezarobí. Obchodník totiž na každej chybe prerobí. A to vždy. Ak pre vás objedná a zabezpečí menej, tak zarobí menej a ak pre vás zabezpečí viac ako kúpite, tiež prerobí. Preto sa každý obchodník snaží robiť presne tak, ako si to vy skutočne želáte.
--------------------------
PS
Prečo si nekupujete klasickú šunku (cca 15 - 20€/kg), ale radšej si kúpite tú strojovú (cca 6 až 10€/kg)?
------------
Myslím, že tú klasickú a dokonca suchú, by ste si asi na sendvič nedali. Bolo by to doslova nejedlé.