Zavrieť

Porady

U starej Blažkovej

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Táto téma, je pre všetkých ktorí radi diskutujú, vadia, debatujú, prekárajú sa, či inakším spôsobom sa venujú politickým témam a zároveň nechcú przniť iné témy
Naposledy upravil taiko : 10.12.14 at 21:32
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

taiko
jar88
misoft
Šunka mala menej % mäsa ako v Rakúsku......
Šunka je šunka, či nie?
Recept nepustí a ak naozaj nevieš čo je potrebné na výrobu šunky, strojovej šunky o ktorej je reč, tak nepíš.
----------------------
Zoberieš mäso, nakrájaš, odblaníš, pridávaš vodu a rýchlosoľ a stále miesiš. To je celé.
Nedá sa tam dať menej mäsa a ani vmiešať viacej vody. Tak ako sa to nedá uskutočniť v Rakúsku, tak sa to nedá uskutočniť ani na Slovensku. Jediný rozdiel môže byť v mäse, ktoré použiješ, ale to je jasne vidieť na narezanej šunke.
No a to už je na kupujúcom, akú šunku preferuje.

dam Ti prikladik
EAN kod : 294447
Bravčová šunka /Olewnik/
bravčové mäso zo stehna 56,4%, pitná voda, izolátor sójovej bielkoviny, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451,E452,E1420, glukóza,antioxidanty E301,E316, zvýrazňovač chute E621,príchute, jedlá soľ, výťažky korenín, hrachová vláknina,hroznový cukor, chemická konzervačná látka E250.

EAN kod: 294439
Kuracia šunka (Tauris)
kuracie prsia min.52%, pitná voda, bravčové kože, modifikovaný škrob E1422, živočíšna (bravčová) bielkovina, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451i, E452i, zvýrazňovač chuti a arómy E621, glukóza, antioxidant E301, maltodextrín, extrakty, jedlá soľ, konzervačná látka E250.

obzvlast zdoraznujem obsah masa
vsetko sa da ked sa chce ergo, obavam sa ze si si zase neurobil domacu ulohu
súhlas, len milujem v jedle tie látky na bázi sodíku(konzervanty)(okrem kuchynskej soli) ktoré idú bezpečne po živých baktériách dobrých aj zlých. ale čo už jesť sa musí a nie sme lovci že jeme hneď to čo ulovíme
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

pavol54
taiko
jar88
misoft
Šunka mala menej % mäsa ako v Rakúsku......
Šunka je šunka, či nie?
Recept nepustí a ak naozaj nevieš čo je potrebné na výrobu šunky, strojovej šunky o ktorej je reč, tak nepíš.
----------------------
Zoberieš mäso, nakrájaš, odblaníš, pridávaš vodu a rýchlosoľ a stále miesiš. To je celé.
Nedá sa tam dať menej mäsa a ani vmiešať viacej vody. Tak ako sa to nedá uskutočniť v Rakúsku, tak sa to nedá uskutočniť ani na Slovensku. Jediný rozdiel môže byť v mäse, ktoré použiješ, ale to je jasne vidieť na narezanej šunke.
No a to už je na kupujúcom, akú šunku preferuje.

dam Ti prikladik
EAN kod : 294447
Bravčová šunka /Olewnik/
bravčové mäso zo stehna 56,4%, pitná voda, izolátor sójovej bielkoviny, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451,E452,E1420, glukóza,antioxidanty E301,E316, zvýrazňovač chute E621,príchute, jedlá soľ, výťažky korenín, hrachová vláknina,hroznový cukor, chemická konzervačná látka E250.

EAN kod: 294439
Kuracia šunka (Tauris)
kuracie prsia min.52%, pitná voda, bravčové kože, modifikovaný škrob E1422, živočíšna (bravčová) bielkovina, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451i, E452i, zvýrazňovač chuti a arómy E621, glukóza, antioxidant E301, maltodextrín, extrakty, jedlá soľ, konzervačná látka E250.

obzvlast zdoraznujem obsah masa
vsetko sa da ked sa chce ergo, obavam sa ze si si zase neurobil domacu ulohu
súhlas, len milujem v jedle tie látky na bázi sodíku(konzervanty)(okrem kuchynskej soli) ktoré idú bezpečne po živých baktériách dobrých aj zlých. ale čo už jesť sa musí a nie sme lovci že jeme hneď to čo ulovíme
Nikto nemusí ani v dnešnej dobe kupovať polotovary a hotové jedlá, pokiaľ sa vládze o seba postarať sám.
Naposledy som videla a jedla čerstvú celú šunku (stehno na motúze) v šesťdesiatych rokoch. Prečo sa dnes u nás nevyrábajú, dostať iba prošutá. Nechutia každému. Ale ide o princíp, prečo sa nevyrába pôvodná úprava?
Naposledy upravil korela : 26.02.17 at 19:28
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
pavol54
taiko
jar88
misoft
Šunka mala menej % mäsa ako v Rakúsku......
Šunka je šunka, či nie?
Recept nepustí a ak naozaj nevieš čo je potrebné na výrobu šunky, strojovej šunky o ktorej je reč, tak nepíš.
----------------------
Zoberieš mäso, nakrájaš, odblaníš, pridávaš vodu a rýchlosoľ a stále miesiš. To je celé.
Nedá sa tam dať menej mäsa a ani vmiešať viacej vody. Tak ako sa to nedá uskutočniť v Rakúsku, tak sa to nedá uskutočniť ani na Slovensku. Jediný rozdiel môže byť v mäse, ktoré použiješ, ale to je jasne vidieť na narezanej šunke.
No a to už je na kupujúcom, akú šunku preferuje.

dam Ti prikladik
EAN kod : 294447
Bravčová šunka /Olewnik/
bravčové mäso zo stehna 56,4%, pitná voda, izolátor sójovej bielkoviny, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451,E452,E1420, glukóza,antioxidanty E301,E316, zvýrazňovač chute E621,príchute, jedlá soľ, výťažky korenín, hrachová vláknina,hroznový cukor, chemická konzervačná látka E250.

EAN kod: 294439
Kuracia šunka (Tauris)
kuracie prsia min.52%, pitná voda, bravčové kože, modifikovaný škrob E1422, živočíšna (bravčová) bielkovina, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451i, E452i, zvýrazňovač chuti a arómy E621, glukóza, antioxidant E301, maltodextrín, extrakty, jedlá soľ, konzervačná látka E250.

obzvlast zdoraznujem obsah masa
vsetko sa da ked sa chce ergo, obavam sa ze si si zase neurobil domacu ulohu
súhlas, len milujem v jedle tie látky na bázi sodíku(konzervanty)(okrem kuchynskej soli) ktoré idú bezpečne po živých baktériách dobrých aj zlých. ale čo už jesť sa musí a nie sme lovci že jeme hneď to čo ulovíme
Nikto nemusí ani v dnešnej dobe kupovať polotovary a hotové jedlá, pokiaľ sa vládze o seba postarať sám.
Naposledy som videla a jedla čerstvú celú šunku (stehno na motúze) v šesťdesiatych rokoch. Prečo sa dnes u nás nevyrábajú, dostať iba prošutá. Nechutia každému. Ale ide o princíp, prečo sa nevyrába pôvodná úprava?
že by sme povedali A, menia sa zvyky a návyky, B, kam by výrobca zapracoval tie odrezky svaloviny len do šunkových výrobkov (Inak ja osobne ani šunku ani karé nemusím, radšej spácham zločin a vyrobím si z nich kvalitnú domácu klbásu)
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
korela
Naposledy som videla a jedla čerstvú celú šunku (stehno na motúze) v šesťdesiatych rokoch. Prečo sa dnes u nás nevyrábajú, dostať iba prošutá. Nechutia každému. Ale ide o princíp, prečo sa nevyrába pôvodná úprava?
Vyrábajú, ale skôr v domácich podmienkách.
Mne sa teraz vetrá na balkóne...aj so slaninou z bôčika "adidas".
-----------------
Žeby tie "múdre" nariadenia komisií EU ?
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

buchač
korela
Naposledy som videla a jedla čerstvú celú šunku (stehno na motúze) v šesťdesiatych rokoch. Prečo sa dnes u nás nevyrábajú, dostať iba prošutá. Nechutia každému. Ale ide o princíp, prečo sa nevyrába pôvodná úprava?
Vyrábajú, ale skôr v domácich podmienkách.
Mne sa teraz vetrá na balkóne...aj so slaninou z bôčika "adidas".
-----------------
Žeby tie "múdre" nariadenia komisií EU ?
kto by to vyrábal a tá cena aká by bola, nepredajný výrobok
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
pavol54
buchač
korela
Naposledy som videla a jedla čerstvú celú šunku (stehno na motúze) v šesťdesiatych rokoch. Prečo sa dnes u nás nevyrábajú, dostať iba prošutá. Nechutia každému. Ale ide o princíp, prečo sa nevyrába pôvodná úprava?
Vyrábajú, ale skôr v domácich podmienkách.
Mne sa teraz vetrá na balkóne...aj so slaninou z bôčika "adidas".
-----------------
Žeby tie "múdre" nariadenia komisií EU ?
kto by to vyrábal a tá cena aká by bola, nepredajný výrobok
By si sa čudoval....
Takže čísla konkretnejšieho formátu.

Bôčik (10 kg) som zohnal za 3€...nasolenie a samotné údenie ma stálo bárter = zo dve fľaštičky čučoriedok.
Ak kupuješ oravskú slaninu, cena je niekde okolo 8€.
------------------
Včul si vezmi, ak niekto kúpi XXX kíl mäsa na údenie alebo klobásy za fasácku cifru.
Povenuje sa výrobe a následne predáva...klobásy, slaninku, stehno, karé.
Ceny nemá nejak význam riešiť, ale na 1 kg surového získa aspoň 2násobok údeného.

...a ver mi, že vravím z vlastnej skúsenosti...roky som takto kupoval a aj budem kupovať (ak bude dotyčný pokračovať v činnosti) naďalej.

Záver ?
Mám v trubke nejaké EU a iné onačiny.
Doma alebo na chalupe mám fasácku slaninu alebo klobásu, ktorá vydrží teda fest dlho...a nie ako tie, ktoré sú prebehnuté tým roztokom....fujtajbl, splesniveje za dva dni v chladničke.
https://ekonomika.sme.sk/c/7209510/b...udit-maso.html
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

... až kým nedostanú.
Nakupovať pôdu na Slovensku zrejme budú môcť aj cudzinci
Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk#ixzz4ZpJxyXRK
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

pavol54
buchač
korela
Naposledy som videla a jedla čerstvú celú šunku (stehno na motúze) v šesťdesiatych rokoch. Prečo sa dnes u nás nevyrábajú, dostať iba prošutá. Nechutia každému. Ale ide o princíp, prečo sa nevyrába pôvodná úprava?
Vyrábajú, ale skôr v domácich podmienkách.
Mne sa teraz vetrá na balkóne...aj so slaninou z bôčika "adidas".
-----------------
Žeby tie "múdre" nariadenia komisií EU ?
kto by to vyrábal a tá cena aká by bola, nepredajný výrobok
Neviem, ale sedliacky rozum musí každému našepkať, ak boli predajné šunky v minulosti, prečo by neboli aj teraz, dokonca bez umelých úprav a pod. S obsahom 100% svaloviny, bez natlakovanej sóje, laktózy a pod. zbytočností. Ešte jedna generácia, možno dve, a ľudia nebudú poznať pravú chuť mäsa, zeleniny.
O náraste "civilizačných" chorôb ani nevraviac, sme na prvých priečkach, nikomu to neprekáža, dovolím si povedať, že dokonca i vyhovuje. Žiaľ, bez hanby.
Kto je šikovný, tak si mäso pripraví doma sám ako buchač, a mnoho iných, alebo si mäsiari zarobia nečierno. Aj tak sa dá. Lebo tu čím je horšie, tým lepšie.
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

taiko
jar88
misoft
Šunka mala menej % mäsa ako v Rakúsku......
Šunka je šunka, či nie?
Recept nepustí a ak naozaj nevieš čo je potrebné na výrobu šunky, strojovej šunky o ktorej je reč, tak nepíš.
----------------------
Zoberieš mäso, nakrájaš, odblaníš, pridávaš vodu a rýchlosoľ a stále miesiš. To je celé.
Nedá sa tam dať menej mäsa a ani vmiešať viacej vody. Tak ako sa to nedá uskutočniť v Rakúsku, tak sa to nedá uskutočniť ani na Slovensku. Jediný rozdiel môže byť v mäse, ktoré použiješ, ale to je jasne vidieť na narezanej šunke.
No a to už je na kupujúcom, akú šunku preferuje.

dam Ti prikladik
EAN kod : 294447
Bravčová šunka /Olewnik/
bravčové mäso zo stehna 56,4%, pitná voda, izolátor sójovej bielkoviny, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451,E452,E1420, glukóza,antioxidanty E301,E316, zvýrazňovač chute E621,príchute, jedlá soľ, výťažky korenín, hrachová vláknina,hroznový cukor, chemická konzervačná látka E250.

EAN kod: 294439
Kuracia šunka (Tauris)
kuracie prsia min.52%, pitná voda, bravčové kože, modifikovaný škrob E1422, živočíšna (bravčová) bielkovina, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451i, E452i, zvýrazňovač chuti a arómy E621, glukóza, antioxidant E301, maltodextrín, extrakty, jedlá soľ, konzervačná látka E250.

obzvlast zdoraznujem obsah masa
vsetko sa da ked sa chce ergo, obavam sa ze si si zase neurobil domacu ulohu
Trošku hlúpa reakcia - teda za predpokladu, že reaguješ na môj príspevok.
(zoberieš mäso /100%/ a to je celé)
Ak niekto nevie, alebo nechce vedieť, ako má vyzerať šunka a kupuje to, čo mu kto podstrčí, je to jeho vec.
A naviac, je to jeden z najjednoduchších mäsiarskych výrobkov. Naozaj nechápem, prečo to ľudia nerobia doma, alebo aspoň tak, ako písal buchač. Veď práve to, je to pravé trhové správanie.
-------------------
Keď si nájdeš spoľahlivého človeka, máš garanciu 100%nej kvality. Naviac po pár rokoch z toho môže vzniknúť aj tradícia a potom sa už naozaj bude môcť hovoriť o tradičnej kvalite.

--------------
PS
ešte doplním k tým Éčkam v šunke. E 252 je dusičnan draselný
Použitie[upraviť | upraviť zdroj]

  • ako dusíkaté hnojivo (súčasť NPK), podobne ako dusičnan amónny (amonný liadok). Ako silné oxidačné činidlo je súčasťou mnohých pyrotechnických výrobkov (strelný prach, dymovnice). Pre vlastnosť, že na vzduchu nevlhne, sa používal v zmesi s dreveným uhlím a sírou ako čierny pušný prach.
  • konzervačná látka v potravinách. Od stredoveku sa používal na konzervovanie soleného mäsa. V súčasnosti ho nahradila zmes dusičnanu a dusitanu sodného so soľou a cukrom, tzv. Rýchlosoľ, ktorá dodáva upravenému mäsu naružovelú farbu.ešte
  • --------------------
  • ešte doplním ďalšie k tým Éčkam v šunke. E 250 je dusičnan sodný Dusitan sodný (E250) se používá jako konzervant v masných výrobcích (především uzeninách), kde má zajistit delší trvanlivost a stálost barvy. Spolu s ním nebo místo něj se k tomuto účelu používá ještě dusitan draselný (také pravděpodobně rakovinotvorný), dusičnan sodný a dusičnan draselný. Dusičnany se během pochodů v těle na dusitany přeměňují.
  • Plus ešte aj chlorid sodný, ale toho Éčko som nehľadal. Chlorid sodný je důležitá surovina pro potravinářský a chemický průmysl. V potravinářství se kromě běžné úpravy potravin (a ochucení) používá při konzervaci masa nasolením.
Naposledy upravil jar88 : 27.02.17 at 08:26
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

buchač
pavol54
buchač
korela
Naposledy som videla a jedla čerstvú celú šunku (stehno na motúze) v šesťdesiatych rokoch. Prečo sa dnes u nás nevyrábajú, dostať iba prošutá. Nechutia každému. Ale ide o princíp, prečo sa nevyrába pôvodná úprava?
Vyrábajú, ale skôr v domácich podmienkách.
Mne sa teraz vetrá na balkóne...aj so slaninou z bôčika "adidas".
-----------------
Žeby tie "múdre" nariadenia komisií EU ?
kto by to vyrábal a tá cena aká by bola, nepredajný výrobok
By si sa čudoval....
Takže čísla konkretnejšieho formátu.

Bôčik (10 kg) som zohnal za 3€...nasolenie a samotné údenie ma stálo bárter = zo dve fľaštičky čučoriedok.
Ak kupuješ oravskú slaninu, cena je niekde okolo 8€.
------------------
Včul si vezmi, ak niekto kúpi XXX kíl mäsa na údenie alebo klobásy za fasácku cifru.
Povenuje sa výrobe a následne predáva...klobásy, slaninku, stehno, karé.
Ceny nemá nejak význam riešiť, ale na 1 kg surového získa aspoň 2násobok údeného.

...a ver mi, že vravím z vlastnej skúsenosti...roky som takto kupoval a aj budem kupovať (ak bude dotyčný pokračovať v činnosti) naďalej.

Záver ?
Mám v trubke nejaké EU a iné onačiny.
Doma alebo na chalupe mám fasácku slaninu alebo klobásu, ktorá vydrží teda fest dlho...a nie ako tie, ktoré sú prebehnuté tým roztokom....fujtajbl, splesniveje za dva dni v chladničke.
https://ekonomika.sme.sk/c/7209510/b...udit-maso.html
Milujem ak sa niekto vyjadruje k niečomu čomu nerozumie.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
pavol54
buchač
korela
Naposledy som videla a jedla čerstvú celú šunku (stehno na motúze) v šesťdesiatych rokoch. Prečo sa dnes u nás nevyrábajú, dostať iba prošutá. Nechutia každému. Ale ide o princíp, prečo sa nevyrába pôvodná úprava?
Vyrábajú, ale skôr v domácich podmienkách.
Mne sa teraz vetrá na balkóne...aj so slaninou z bôčika "adidas".
-----------------
Žeby tie "múdre" nariadenia komisií EU ?
kto by to vyrábal a tá cena aká by bola, nepredajný výrobok
Neviem, ale sedliacky rozum musí každému našepkať, ak boli predajné šunky v minulosti, prečo by neboli aj teraz, dokonca bez umelých úprav a pod. S obsahom 100% svaloviny, bez natlakovanej sóje, laktózy a pod. zbytočností. Ešte jedna generácia, možno dve, a ľudia nebudú poznať pravú chuť mäsa, zeleniny.
O náraste "civilizačných" chorôb ani nevraviac, sme na prvých priečkach, nikomu to neprekáža, dovolím si povedať, že dokonca i vyhovuje. Žiaľ, bez hanby.
Kto je šikovný, tak si mäso pripraví doma sám ako buchač, a mnoho iných, alebo si mäsiari zarobia nečierno. Aj tak sa dá. Lebo tu čím je horšie, tým lepšie.
Pravá šunka sa musí nasoliť(aspoň 2 krát denne ju poprelievať tým soľným mokom pootáčať aj to treba vedieť) aspoň 2 týždne( V paneláku sa to nedá príliš suché prostredie vysoká teplota,) Potom vyúdiť (mať údiarničku, mať zdroj pilín a hoblín z správneho dreva ani to v paneláku nejde) Takže potom ak niečo takéto chcem tak sa musím obrátiť na niekoho kto má tieto možnosti. Boli za mnou 1,5 eúr na internete kilo živej váhy ošípanej že "domáca zabíjačka" tak som im povedal môj stratený čas, náradie, výbava a potom vedieť ako porcovať, soliť, údiť, masť vyškvariť to všetko treba vedieť ako. Tak som im povedal že najlacnejší výrobok 3,5/kg a najdrahší ich výjde na 8/kg A posledná otázka kam s črevami a kosťami? A bolo po domácej zabíjačke.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
pavol54
Milujem ak sa niekto vyjadruje k niečomu čomu nerozumie.
pavol54
Pravá šunka sa musí nasoliť(aspoň 2 krát denne ju poprelievať tým soľným mokom pootáčať aj to treba vedieť) aspoň 2 týždne( V paneláku sa to nedá príliš suché prostredie vysoká teplota,) Potom vyúdiť (mať údiarničku, mať zdroj pilín a hoblín z správneho dreva ani to v paneláku nejde) Takže potom ak niečo takéto chcem tak sa musím obrátiť na niekoho kto má tieto možnosti. Boli za mnou 1,5 eúr na internete kilo živej váhy ošípanej že "domáca zabíjačka" tak som im povedal môj stratený čas, náradie, výbava a potom vedieť ako porcovať, soliť, údiť, masť vyškvariť to všetko treba vedieť ako. Tak som im povedal že najlacnejší výrobok 3,5/kg a najdrahší ich výjde na 8/kg A posledná otázka kam s črevami a kosťami? A bolo po domácej zabíjačke.
Mám taký dojem, že tie dva príspevky spolu súvisia. Trošku hlúpa reakcia, ale to nie je môj problém.
Čiže zasa konkrétnejšie.

1. Prejdi pár príspevkov dozadu a prečítaj si pozornejšie.
2. Kde vidíš spojenie zabíjačka = panelák ?
3. Kde vravím niečo o údení v paneláku ?
4. Kde hovorím niečo o to, že ja som solil a údil ? ...a dokonca v paneláku.
5. Alebo Ti uniklo slovo bárter = čučoriedky ?

Myslíš, že len vyučený mäsiar vie vykostiť - spracovať mäso.
Tak sa potom veru mýliš.
Ty nevieš, čo s črevami a kosťami ? Tak potom sorry....

Záver :
Milujem, ak niekto robí predčasné konce s neúplných informácií.

P.S.:
Čítať, len čítať (a to pozorne) je potrebné.
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
pavol54
taiko
jar88
misoft
Šunka mala menej % mäsa ako v Rakúsku......
Šunka je šunka, či nie?
Recept nepustí a ak naozaj nevieš čo je potrebné na výrobu šunky, strojovej šunky o ktorej je reč, tak nepíš.
----------------------
Zoberieš mäso, nakrájaš, odblaníš, pridávaš vodu a rýchlosoľ a stále miesiš. To je celé.
Nedá sa tam dať menej mäsa a ani vmiešať viacej vody. Tak ako sa to nedá uskutočniť v Rakúsku, tak sa to nedá uskutočniť ani na Slovensku. Jediný rozdiel môže byť v mäse, ktoré použiješ, ale to je jasne vidieť na narezanej šunke.
No a to už je na kupujúcom, akú šunku preferuje.

dam Ti prikladik
EAN kod : 294447
Bravčová šunka /Olewnik/
bravčové mäso zo stehna 56,4%, pitná voda, izolátor sójovej bielkoviny, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451,E452,E1420, glukóza,antioxidanty E301,E316, zvýrazňovač chute E621,príchute, jedlá soľ, výťažky korenín, hrachová vláknina,hroznový cukor, chemická konzervačná látka E250.

EAN kod: 294439
Kuracia šunka (Tauris)
kuracie prsia min.52%, pitná voda, bravčové kože, modifikovaný škrob E1422, živočíšna (bravčová) bielkovina, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451i, E452i, zvýrazňovač chuti a arómy E621, glukóza, antioxidant E301, maltodextrín, extrakty, jedlá soľ, konzervačná látka E250.

obzvlast zdoraznujem obsah masa
vsetko sa da ked sa chce ergo, obavam sa ze si si zase neurobil domacu ulohu
súhlas, len milujem v jedle tie látky na bázi sodíku(konzervanty)(okrem kuchynskej soli) ktoré idú bezpečne po živých baktériách dobrých aj zlých. ale čo už jesť sa musí a nie sme lovci že jeme hneď to čo ulovíme
mne neslo primarne o tie ecka, ale o obsah masa, ktory sa podla ja88 neda menit
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
jar88
taiko
jar88
misoft
Šunka mala menej % mäsa ako v Rakúsku......
Šunka je šunka, či nie?
Nedá sa tam dať menej mäsa a ani vmiešať viacej vody.

dam Ti prikladik
EAN kod : 294447
Bravčová šunka /Olewnik/
bravčové mäso zo stehna 56,4%, pitná voda, izolátor sójovej bielkoviny, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451,E452,E1420, glukóza,antioxidanty E301,E316, zvýrazňovač chute E621,príchute, jedlá soľ, výťažky korenín, hrachová vláknina,hroznový cukor, chemická konzervačná látka E250.

EAN kod: 294439
Kuracia šunka (Tauris)
kuracie prsia min.52%, pitná voda, bravčové kože, modifikovaný škrob E1422, živočíšna (bravčová) bielkovina, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451i, E452i, zvýrazňovač chuti a arómy E621, glukóza, antioxidant E301, maltodextrín, extrakty, jedlá soľ, konzervačná látka E250.

obzvlast zdoraznujem obsah masa
vsetko sa da ked sa chce ergo, obavam sa ze si si zase neurobil domacu ulohu
Trošku hlúpa reakcia - teda za predpokladu, že reaguješ na môj príspevok.
(zoberieš mäso /100%/ a to je celé)[/LIST]
si usmevny, Ty pises, ze sa do sunky neda dat menej masa, ja Ti dokazem opak a Ty povies, ze moja reakcia je hlupa
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

taiko
mne neslo primarne o tie ecka, ale o obsah masa, ktory sa podla ja88 neda menit
To je jeho utkvelá myšlienka - že všetko musí byť 100% .... asi nechodí do obchodov.... takže nevidí, neporovnáva, ale za to s chuťou (a príchuťou šunky) pindá.....
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
misoft
taiko
mne neslo primarne o tie ecka, ale o obsah masa, ktory sa podla ja88 neda menit
To je jeho utkvelá myšlienka - že všetko musí byť 100% .... asi nechodí do obchodov.... takže nevidí, neporovnáva, ale za to s chuťou (a príchuťou šunky) pindá.....
ja si uz prestavam mysliet, ze sa to vobec da povazovat za myslienky
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

No on to asi považuje za myšlienky - ale či sú to naozaj myšlienky.... ťažko povedať....
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

taiko
jar88
taiko
jar88
misoft
Šunka mala menej % mäsa ako v Rakúsku......
Šunka je šunka, či nie?
Nedá sa tam dať menej mäsa a ani vmiešať viacej vody.

dam Ti prikladik
EAN kod : 294447
Bravčová šunka /Olewnik/
bravčové mäso zo stehna 56,4%, pitná voda, izolátor sójovej bielkoviny, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451,E452,E1420, glukóza,antioxidanty E301,E316, zvýrazňovač chute E621,príchute, jedlá soľ, výťažky korenín, hrachová vláknina,hroznový cukor, chemická konzervačná látka E250.

EAN kod: 294439
Kuracia šunka (Tauris)
kuracie prsia min.52%, pitná voda, bravčové kože, modifikovaný škrob E1422, živočíšna (bravčová) bielkovina, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451i, E452i, zvýrazňovač chuti a arómy E621, glukóza, antioxidant E301, maltodextrín, extrakty, jedlá soľ, konzervačná látka E250.

obzvlast zdoraznujem obsah masa
vsetko sa da ked sa chce ergo, obavam sa ze si si zase neurobil domacu ulohu
Trošku hlúpa reakcia - teda za predpokladu, že reaguješ na môj príspevok.
(zoberieš mäso /100%/ a to je celé)[/LIST]
si usmevny, Ty pises, ze sa do sunky neda dat menej masa, ja Ti dokazem opak a Ty povies, ze moja reakcia je hlupa
Kde si dokázal, že sa do šunky dá dať menej mäsa?
Veď si už konečne naštuduj, ako a z čoho vzniká šunka. Tiež si naštuduj, čo je to strojová šunka a prečo sa vôbec vyrába.
A naviac, všetky tie akože šunky, majú svoje vlastné pomenovanie. Napríklad "poctivá" a podobne a k tomu aj obsah mäsa (asi v pôvodnom - surovom stave) nie mäsa, ktoré sa po adekvátnom technologickom postupe mení na šunku. Prečo asi majú ten svoj špecifický názov?
-------------------------
No asi preto, že je to mäsový výrobok vyrobený na báze šunky a nie šunka. To len vy ste prijali názov "poctivá šunka" a predstavujete si pod tým šunku, ale vám vadí, že to nieje na 100% mäso.
2 1
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

taiko
misoft
taiko
mne neslo primarne o tie ecka, ale o obsah masa, ktory sa podla ja88 neda menit
To je jeho utkvelá myšlienka - že všetko musí byť 100% .... asi nechodí do obchodov.... takže nevidí, neporovnáva, ale za to s chuťou (a príchuťou šunky) pindá.....
ja si uz prestavam mysliet, ze sa to vobec da povazovat za myslienky
Taiko a misoft,
už by ste naozaj mohli začať aj myslieť (alebo aspoň sa pokúsiť zauvažovať).
Zauvažovať nad tým, prečo ľudia robia klasickú šunku a zároveň aj tú, ktorú nazývame strojová šunka. Sú to dva úplne odlišné produkty s úplne odlišnými, hlavne chuťovými vlastnosťami. To znamená, že čím viac mäsa v celku, tým je menej šťavnatá, čím je viac a dlhšie údená, tým je suchšia a tuhšia a tak ďalej.
-----------------------------------
Takže, výrobca a obchodník jednoducho len hľadajú spôsob, ako vám čo najviac a čo najlacnejšie vyhovieť. Vy určujete, na čom obchodník zarobí a na čom nezarobí. Obchodník totiž na každej chybe prerobí. A to vždy. Ak pre vás objedná a zabezpečí menej, tak zarobí menej a ak pre vás zabezpečí viac ako kúpite, tiež prerobí. Preto sa každý obchodník snaží robiť presne tak, ako si to vy skutočne želáte.
--------------------------
PS
Prečo si nekupujete klasickú šunku (cca 15 - 20€/kg), ale radšej si kúpite tú strojovú (cca 6 až 10€/kg)?
------------
Myslím, že tú klasickú a dokonca suchú, by ste si asi na sendvič nedali. Bolo by to doslova nejedlé.
Naposledy upravil jar88 : 27.02.17 at 10:44
1 1
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

jar88
taiko
jar88
taiko
jar88
misoft
Šunka mala menej % mäsa ako v Rakúsku......
Šunka je šunka, či nie?
Nedá sa tam dať menej mäsa a ani vmiešať viacej vody.

dam Ti prikladik
EAN kod : 294447
Bravčová šunka /Olewnik/
bravčové mäso zo stehna 56,4%, pitná voda, izolátor sójovej bielkoviny, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451,E452,E1420, glukóza,antioxidanty E301,E316, zvýrazňovač chute E621,príchute, jedlá soľ, výťažky korenín, hrachová vláknina,hroznový cukor, chemická konzervačná látka E250.

EAN kod: 294439
Kuracia šunka (Tauris)
kuracie prsia min.52%, pitná voda, bravčové kože, modifikovaný škrob E1422, živočíšna (bravčová) bielkovina, zahusťovadlo E407, stabilizátory E451i, E452i, zvýrazňovač chuti a arómy E621, glukóza, antioxidant E301, maltodextrín, extrakty, jedlá soľ, konzervačná látka E250.

obzvlast zdoraznujem obsah masa
vsetko sa da ked sa chce ergo, obavam sa ze si si zase neurobil domacu ulohu
Trošku hlúpa reakcia - teda za predpokladu, že reaguješ na môj príspevok.
(zoberieš mäso /100%/ a to je celé)[/LIST]
si usmevny, Ty pises, ze sa do sunky neda dat menej masa, ja Ti dokazem opak a Ty povies, ze moja reakcia je hlupa
Kde si dokázal, že sa do šunky dá dať menej mäsa?
Veď si už konečne naštuduj, ako a z čoho vzniká šunka. Tiež si naštuduj, čo je to strojová šunka a prečo sa vôbec vyrába.
A naviac, všetky tie akože šunky, majú svoje vlastné pomenovanie. Napríklad "poctivá" a podobne a k tomu aj obsah mäsa (asi v pôvodnom - surovom stave) nie mäsa, ktoré sa po adekvátnom technologickom postupe mení na šunku. Prečo asi majú ten svoj špecifický názov?
-------------------------
No asi preto, že je to mäsový výrobok vyrobený na báze šunky a nie šunka. To len vy ste prijali názov "poctivá šunka" a predstavujete si pod tým šunku, ale vám vadí, že to nieje na 100% mäso.
poctivá prostitútka, čerstvé maslo, nový oblek výrazná črta trvalosti stavu
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať