https://www.porada.sk/t216791-p603-c...-obed-iii.html
Kysnutý kapustový závin - recept na požiadanie od jednej poraďáčky :-)
400 g hladká múka
20 g droždie
1 ks vaječný žĺtok
trochu soľ
40 g kryštálový cukor
40 g maslo
trochu mlieko
mletá škorica alebo škoricový cukor
Z mlieka a cukru si urobíme kvások, ktorý pridáme do múky, ďalej žĺtok, soľ a maslo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Rozvaľkáme do obdĺžnika a naplníme vychladnutou kapustovou plnkou, posypeme mletou škoricou a škoricovým cukrom, príp. ešte cukrom, ako sa žiada. Stočíme a dáme na plech, necháme podkysnúť, potrieme masťou a pečieme na 180°C do zlatista.
Plnka: 1 kg hlávková kapusta, 100 g masť, 100 g kryštálový cukor, trochu soľ a mleté čierne korenie
Na masti upražíme cukor, pridáme postrúhanú kapustu, posolíme a okoreníme, zakryté dusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.