Môj manžel stále túžil po zelenej fazuľke ako perkelt. Ked som sa pýtala svokry, tak recept mi nevedela povedať. (práve mi došlo, že to mohol mať od nejakej svojej bývalej frajerky
)
Takže improvizácia, na opraženu cibuľku (dosť veľa) dám fazuľku nakrájanú na malé kusky, orestujem, posolim, podlejem a dusím do makka. Potom pridám lyžicu múky, trochu mletej papriky, aby to malo trochu omáčky. Podávam s cestovinami.
Ked sa chcem trochu zaslúžiť
, tak pridám aj smotanu
Podobne pripravujem aj karfiol.
Sladkokyslý šalát (variacie tu už boli)
Uvarená fazuľka sa orestuje na cibuľke a na záver sa pridá lyžica cukru a lyžica octu, najlepšie balsamico.
Fazuľka so šampionmi na čínsky spôsob
Orestujeme čo najmenšie šampiony na oleji, pridáme na jemné prúžky nakrájaný por, uvarenú fazuľku pokrájanú na cca 4 cm kusky, zakvapeme sojovou omáčkou, pridáme lyžicu cukru, lyžicu octu a necháme rozpustiť..
Na záver v studenej vode (asi 1 dcl) rozpustíme lyžicu solamylu, nalejeme do panvice a necháme prevrieť. Ihned vypíname.
dobre chutí s ryžou, pre niekoho je to hlavne jedlo, pre niekoho iba šalát.