Zdravim tu všetkých.
Ja som bol velmi rad , ked som objavil tento recept na marlenku, lebo ju mame s manzelkou velmi radi.
ked som ju robil prvy krat, postupoval som podla toho receptu, co tu bol niekde na zaciatku, podarila sa dobre, vsetkym chutila, ALE, mne tam nieco nesedelo, tak som si ju trocha upravil. Poprve sa mi zdalo vela muky, a cesto bolo dost tuhe. A po druhe, bolo toho malo, asi som moc maskrtny.
Tak ked som ju robil druhy- krat, urobil som ju z 2 nasobnej davky, ale muky som nedal 700g, ale 600g , teda 1200 g na 2 davky. + na podsypavanie.
Postup podla receptu, ale nerobil som 7-8 platov, ale 5, a šiesty na postruhanie,/ a boli krajsie , hrubsie, nadychanejsie/. Rozvalal so na cely plech, a piekol som na takej neprilnavej silikonovej podlozke(poznate z TV reklamy), a je to super, po vytihnuti z rury staci iba zošmyknut z plechu, uplne lahucko.
2 salka som varil 2,5 hod. a stacilo to. Naplnil som a posypal postuhanym platom. MUsim povedat, ze takto upravene to bolo o moc lepsie , mäkšie. Manželke a malej ročnej dcerke to velmi chutilo.
Teraz rozmyslam, či by sa nedalo to salko aj v rure na plechu piect, mozno by to bolo rychlejšie. Neskusali ste to niekto? Mozno nabuduce to vyskusam.
Ja si totiž kazdy rcept upravim podla seba, uz sa tesim na vianocne pecenie, to bude zase nejakych 20 druhov, uff.
A najradsej aj tak mam karamelove veterniky, ale original domace, ziadne umele slahacky ako v cukrarnach.
tak sa majte, Mišo