k téme stravné:
1.chcem sa opýtať, či v prípade keď si chcem dať do nákladov stravné za obedy v reštaurácii - mám z každého obeda bloček z reg.pokladne v min hodnote 89,-Sk/1obed. Môžem si to zaučtovať napr. 1x za mesiac - dám všetky bločky spolu, zrátam koľko tých obedov bolo, v peň. denníku to dám pod jeden výdaj s textom napr. stravné január´07 početx89,-Sk a do kolónky výdavok v hotovosti dám výslednú sumu (početx89)?
2. je potom nejaký rozdiel pri účtovaní stravného pre platcu
DPH a pre neplatcu
DPH?
3. v prípade že uvažujem o kúpe stravných lístkov - môžem si potom dať do nákladov fa za tieto stravné lístky v plnej výške (pri platcovi DPH - neuplatňujem DPH z lístkov, uplatňujem DPH len z ostatných poplatkov v tejto faktúre)??? - bolo by to takto správne?