Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Kuuurňa, vieš o tom, že si mi práve pokazil radosť? Aj ja som sa tešila, že máme doma bio a vďaka tebe máme len produkt
To ma mrzí, aj tí nemčúri si mysleli že tie klíčky sú bio a neboli vďaka doktorom ktorí povedali pravdu alebo novinárom ktorí ju rozšírili? Ale poznám aj jednu rozprávku o cisárovi a jeho nových šatoch.
To ma mrzí, aj tí nemčúri si mysleli že tie klíčky sú bio a neboli vďaka doktorom ktorí povedali pravdu alebo novinárom ktorí ju rozšírili? Ale poznám aj jednu rozprávku o cisárovi a jeho nových šatoch.
Tí nemčúri majú tých šírení akosi veľa, aj dioxínové vajcá boli od nich, aj šalené kravy, v rozhlase vravel odborník, že si musí na nich posvieť únia.
Inak sa aj divím, že tie sparené klíčky zavreté vo fólii niekto aj považuje za zdravé a kupuje to do šalátov. Ak sú ešte pestované zo živných roztokov (veď ako inak v zime) tak nechápem ako môžu byť bio, veď je to samá biochémia.
Inak sa aj divím, že tie sparené klíčky zavreté vo fólii niekto aj považuje za zdravé a kupuje to do šalátov. Ak sú ešte pestované zo živných roztokov (veď ako inak v zime) tak nechápem ako môžu byť bio, veď je to samá biochémia.
Nuz, ste ma nepotesili, tiez som si myslela, ze pestujem v zahradke bio
Ludia, ja som za tyzden dokazala zjest vsetky ceresne zo stromu t. j niekolko kilov denne
Nepotesilo ma, ze dnes som dozbierala posledne...
Ťažko bio. Čo si vlastne predstavuješ pod pojmom bio, a čo skutočne bio je?
Ten hrášok ktorý si vysiala ako osivo bol bio produkt už len táto skutočnosť vylučuje že potravina z neho vypestovaná je bio., pôda bola vyšetrená či nemá určité množstvo ťažkých kovov a iných rezudií (ktoré môžu pochádzať napr aj z prirodzeného spadu z ovzdušia). mám známeho ktorý veľmi chcel pestovať bio zeleninu, tretí rok bol v prechodnom období a za nič na svete nemohol dosiahnuť požadované výsledky, nakoniec akreditačné laboratórium zistili, že pôda na niekoľko km prirodzene obsahuje nejaké neprípustné ťažké kovy, ktorých prítomnosť v určitom množstve vylučuje aby vyrábala biopotraviny. Aj biopotraviny možno striekať určitými schválenými prípravkami v schválenom čase.
pod tým pojmom si predstavujem prírodne pestované ovocie a zeleninu...
Ja som si včera kúpila odkôstkovávač čerešní, parádny, kôstky padajú do nádobky a čerešne to vyhadzuje do misky. Tak som bola zvedavá ako sa s ním robí, že som o pol šiestej naoberala 2 kilá a o šiestej som už búchala mašinkou a teraz sa vytešujem, že mám 3 trojdecové poháre džemu. Vyhnala som manžela na čerešňu nech naoberá do košíka a popri varení obeda budem zase vyrážať kôstky. Ohromne sa mi to páči, tento rok sa ani prejeme čerešňového džemu
Zuzi, keď sa prejete džemu, tak ich také odkôstkované "fikni" do veľkého pohára, zasyp kr. cukrom, dolej vodku a čakaj - výborná skoro griotka - hoci lepšie sú višne ....
ozaj, nenapísala som, že je lepšie robiť na tzv. "vrstvu" - vrstva čerešní, vrstva cukru, ...... zaliať vodkou
Zuzi, keď sa prejete džemu, tak ich také odkôstkované "fikni" do veľkého pohára, zasyp kr. cukrom, dolej vodku a čakaj - výborná skoro griotka - hoci lepšie sú višne ....
ozaj, nenapísala som, že je lepšie robiť na tzv. "vrstvu" - vrstva čerešní, vrstva cukru, ...... zaliať vodkou
No, vidíš, aj toto môžem skúsiť. A potom to nastrkám manželovi do tých guličiek, čo sa robia zo zvyškov piškótového cesta. On to zbožňuje, je to sladké a s tými jeho rozoberacími zubami nemá problém to pokúsať
No, vidíš, aj toto môžem skúsiť. A potom to nastrkám manželovi do tých guličiek, čo sa robia zo zvyškov piškótového cesta. On to zbožňuje, je to sladké a s tými jeho rozoberacími zubami nemá problém to pokúsať
Zuzi, keď sa prejete džemu, tak ich také odkôstkované "fikni" do veľkého pohára, zasyp kr. cukrom, dolej vodku a čakaj - výborná skoro griotka - hoci lepšie sú višne ....
ozaj, nenapísala som, že je lepšie robiť na tzv. "vrstvu" - vrstva čerešní, vrstva cukru, ...... zaliať vodkou
si mi pripomenula mladé časy - do 2l sklenenej nádoby sme do polovičky dali višne aj s kôstkami a zaliali do plna 99,99% etylalkoholom. po 3 mesiacoch zostal lieh krvavý a z višní len scvrknutá kožka na kôstke. a potom sme riedili
si mi pripomenula mladé časy - do 2l sklenenej nádoby sme do polovičky dali višne aj s kôstkami a zaliali do plna 99,99% etylalkoholom. po 3 mesiacoch zostal lieh krvavý a z višní len scvrknutá kožka na kôstke. a potom sme riedili
Višne sú vynikajúce s rumom, len čo hlava na to potom ...
Ja sa čerešní bojím, odkedy sa na mňa z krásnej červenej čerešne kukal tučný červík. Odvtedy len višne. A len mi teraz nenapíšte, že aj vo višniach sú červíky. Pre istotu aj tie rozpitvávam, ale keď v desiatich nič nenájdem, tak sa rozhodnem, že tam nie sú.
Zuzi, keď sa prejete džemu, tak ich také odkôstkované "fikni" do veľkého pohára, zasyp kr. cukrom, dolej vodku a čakaj - výborná skoro griotka - hoci lepšie sú višne ....
ozaj, nenapísala som, že je lepšie robiť na tzv. "vrstvu" - vrstva čerešní, vrstva cukru, ...... zaliať vodkou
robila som niečo podobné - višne, cukor, voda, rum.