dušinka
A ešte k tomu tvarohové domáce slíže popolievať trochou kyslej smotany, osoliť a omastiť opraženou údenou slaninkou. Na sladko je toho škoda.
Tak s týmto prudko nesúhlasím
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
Mak, lekvár a cukor - to je ono! A ešte, keď mi to má kto spraviť (v najhoršom prípade poslúži aj mikrovlnka).
![Smile](https://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif)
cathyc
presne tak...domáce slížiky treba spraviť a nie tie všelijaké éčkové potvory. Tá chuť sa nedá ani porovnať a vôbec to netrvá dlho...
Súhlas aj na 1.000.000 %. Domáce slíže od maminky a kupované - to je niečo úplne iné. Vždy spoznám, keď sú slíže kupované (čo je asi tak 1x za rok
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
)
Pred pár rokmi som kúpila strojček na cestoviny, takže to máme také trochu "zautomatizované" - na ručný pohon
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
Mama keď robí slíže, tak z 10 vajec (pri troche šťastia ja domácich, keď jej niekto prinesie) a hrubej múky (ja cesto nerobím, robila som ho len raz - mama povedala, že má byť tuhšie, tak som tuhšie urobila - také tuhšie, že aj hlavu by som s ním rozbila
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
). Ešte dobre, že máme 2 sušiaky na prádlo - super na rozkladanie strojčekomv vyvaľkaného cesta.