Ahojte,
ja som sa tiež odtiaľto dozvedela o zaváraní do 7 dcl pohárov, tak som to vyskúšala. Mäsko som jemne naklepala, prevarila asi deci vody, vo vrelej som rozpustila 1 čajovú lyžičku soli, mäsko naukladala do pohára na seba, zaliala horúcou vodou, navrch som dala trošku rasce drvenej a zavrela červeným víčkom. Sterilizovala som to na 2x. Prvý krát 90 minút, vybrala von a nechala vychladiť, na druhý deň 60 min. (vraj to zničí aj tie najodolnejšie baktérie). Mäso bolo vynikajúce, rýchlo hotové. Nedržala som ho v chladničke, normálne v kuchyni a nepokazilo sa. Možno som tam mala trochu viac vody /v receptoch sa uvádzalo len 2 cm, ale potom som mala vynikajúcu šťavu a nemusela som už dolievať vodou/. Normálne som sa rozhodla po kúpení mäsa nedávať ho do mrazáku, ale zavariť. Keď príde nečakaná návšteva - nie je nič rýchlejšie a lepšie ....
Reve