rosemary
Armola, veď nerob tajnosti, určite aj ty máš veľa zaujímavých receptov, tak nám zraď.
Vela nemam, ale ama take doma vymyslene, ktoré sa osvedcili hlavne u mna.
Cestoviny a´la Armola
1/2 bal. cestovin (najlepsie su tie spiraly)
1 paradajkový pretlak
1 paradajka
v konzerve kukurca, fazula, olivy, ananás
cesnak
Omáčka: na olivovom oleji opražime cibulu a cesnak. Potom pridame na drobno pokrajanu paradajku a nechapeme trosku udusit. Potom pridame paradajkový pretlak a 2 umelé sladidlá (podľa chuti) a pridame vsetky suroviny ktore som uvadzala. Nechame to prevriet a na záver pridame cestoviny a dobre premiesame.
Ak sa vam pocas varenia bude zdat, ze potrebujete do toho dat trosku vody, tak radsej tam dajte stavu z ananasu a z oliv - spravi sa taka sladko - kysla chut.
Rizoto a´la Armola
ryža (1 varny sacok)
dusena zelenina
ananasový kompot
Príprava: dusenu zeleninu pripravime na oleji na cibuli a cesnaku. Ak je uz zelenina mäkká pridame ananás a nechame trosku, aby sa chute spojili. Potom pridame ryžu a papame to s ananásovým kompotom.
- namiesto ananásu sa da dat aj mandarinkový kompot.
Listkové cesto plnené s dusenou zeleninou
listkove cesto
biela kapusta
dusena zelenina
Príprava: bielu kapustu udusime ako na vepso knedlo zelo
. Potom zvlast spravime dusenu zeleninu. Cesto rozvalkame a nalozime plnky (jednu na druhu) a dame piect do rury na 220 stupnov.
Vsetky recepty podla chuti OCHUTIT!!!!
Dufam, ze som vas aspon trosku potesila a ked si to doma spravite, tak vam to bude aspon tak chutit ako mne.