Cez víkend som piekla tieto kocky, boli chutné, na polovicu som ale miesto margotky postrúhala gaštanové pyré
Parížske kocky
Suroviny: 440 ml polohrubej múky, 220 ml cukru, 110 ml oleja, 220 ml vlažného mlieka, 2-3 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 3 celé vajcia
Krém: 2 šľahačky na šľahanie - min. 33%, 2 čokolády ľadových gaštanov
Na posypanie: 1 čokoláda Margot
Postup prípravy: Krém si uvarte den vopred! Postup: Uvaríme šľahačku (musí zovrieť!!!!) s nalámanými gaštanmi a dáme vychladnúť do chladničky do druhého dňa! Elektrickým šľahačom vyšľaháme cesto a dáme piecť do vymazaného a vysypaného plechu (36x26). Po vychladnutí korpusu natrieme krém, ktorý jsme vyšľahali do tuha a posypeme husto nastrúhanou margotkou.
Poznámka: nepoužívať stužovač a šľahačku, ihneď šľaháme na najvyššom stupni, tak dosiahnete krásnyho, hustý krém!
Musím tiež doplniť, že krém z dvoch šľahačiek je ideálny (množstvom) na pol cesta, čiže ak chcete koláč z celej dávky, odporúčam variť krém zo 4-och šľahačiek. Viem, že sa vám to bude zdať veľa, ale inak by toho krému bolo málo. Ja som nakoniec použila len polovicu cesta a druhá čaká na použitie v mrazničke :-P