V programe OLYMP postupuješ nasledovne: vygeneruješ výplatu zamestnancovi, klikneš na kartu zrážky, dáš si pridaj, vyberieš si cez názov zrážky náhrada za stravu a podľa toho ako chceš si buď zadáš čiastka, čiže suma (samozrejme už pred tým vyrátaná) stravného za celý mesiac alebo čiastka na deň, a v tom prípade si dáš iba sumu straného pre zamestnanca na jeden deň. Pokiaľ máš korektne nahodené napr. dovolenky, PN a pod. presne Ti to vyráta podľa dochádzky čiastku stravného. V každom prípade ale odporúčam mať internú smernicu o poskytovaní stravovania zamestnancom, kde bude výpočet stravného pre zamestnávateľa (55 % + soc. fond), zamestnanca 45%). Aby aj v prípade kontroly bolo jasné ako ste sa k výslednej sume dostali. Ja k tomu používam prehľady, kde mi zamestnanci podpíšu počet lístkov. Možno sa to niekomu zdá pracné ale nie je to až taký problém.