Zavrieť

Porady

Vianočné sladkosti.

Grilážové oblátky
1 balenie oblátok , 250 g kryštálového cukru, 1 smetol , 1 lyžicu kakaa, 1 vanilkový cukor, 250 g posekaných orechov, 1 salko.
Cukor upražíme na sucho na karamel, pridáme smetol, vanilkový cukor, kakao, posekané orechy a nakoniec salko. Miešame na slabom ohni pokiaľ zmes nezhustne. Ešte horúcu zmes natierame na oblátky a dve a dve spolu zlepíme. Zaťažíme, necháme vychladnúť a pokrájame na trojuholníky alebo kocky.

Vianočné medovníčky

250 ml vody, 500 g kryštálového cukru, 1 visa (hera), 300 g medu, 1200 g múky hladkej špeciál, 2 vajcia, 2 dkg sóda bicarbóny , 1 prášok do perníka, mletá škorica, klinčeky,
Vodu, cukor, visu a med rozvaríme na sirup. Do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, sódu bicarbónu, prášok do perníka a môžeme pridať aj škoricu a klinčeky. Do toho vlejeme vlažný sirup a vymiesime vláčne cesto. Necháme odstáť do druhého dňa (24 hodín) v chlade. Odstáte cesto vyvaľkáme na hrúbku asi ½ cm a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme upiecť. Pozor! Rýchlo sa pečie!!! Upečené, ešte horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme ozdobiť cukrovou polevou.

Rožky rozplývajúce sa na jazyku
250 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g mletých orechov, 70 g práškového cukru.
Z uvedených surovín zamiesime cesto, sformujeme z neho malé rožky, ktoré upečieme v mierne rozohriatej rúre. Upečené ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre, zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Božské rožky
300 g masla, 150 g práškového cukru, 350 g hladkej múky, žĺtok, 80 g kakaa.
Všetky suroviny dáme na dosku a vypracujeme z nich cesto. Urobíme z neho šúľky, ktoré pokrájame a vyformujeme rožky. Upečieme ich, potom máčame v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.
Usporiadat
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

DanielaSĽ Pozri príspevok
Trochu oprašujem túto tému.....

Múdro Dani, lebo bez oprášenia tejto by prachom zapadli témy, v ktorých sa zúfalo volá o pomoc "ako schudnúť"
0084.gif  
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

tina1 Pozri príspevok
Robievam aj:
Žerbo rezy
60 dkg hladká múka / alebo pre bezlepkovú diétu Promix UNI/
30 dkg smetol
2 PL praš. cukor
2 dkg droždie
1 celé vajce
2 žĺtka
1-2 PL smotana
citr. kôra
Všetko spolu zmiešame a rozdelíme na 3 diely. Necháme trocha vykysnúť. Rozváľkame, dáme na veľký plech, natrieme lekvárom, posýpame orechmi zmiešanými s kryšt. cukrom. Opakujeme - navrchu je tretie cesto. Pečieme 20-25 min. pri 210st. Vychladnutý polejeme čokoládovou polevou.

Je výborný a rýchly.

tak ako sa tak na to divam,toto je podobne zebrinmu chrbatiku od Ludky.mam to napisane uz davno ale nikdy som to nepiekla.mozno tento rok.
0 0
tina1 tina1

tina1 je offline (nepripojený) tina1

osky Pozri príspevok
tak ako sa tak na to divam,toto je podobne zebrinmu chrbatiku od Ludky.mam to napisane uz davno ale nikdy som to nepiekla.mozno tento rok.
Urcite to vyskusaj, je rychly, trvanlivy a chutny. Robievam ho aj na bezlepkovy sposob. To je z promixu /v zatvorke/. Rob ho na velkom plechu.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať