Ja mám overený tento recept (kopirujem z inej diskusie)
350 ml vlažnej vody
2 PL oleja (ak dávaš mlieko, tak olej asi netreba)
1 PL octu (dávam jablkovy - dočítala som sa v diskusiach, že je to proti
melivosti chleba a naozaj to tak je, overila som si, ked som ho zabudla pridať
)
550 g múky - dávam zmes 400 g hladkej a 150 ražnej celozrnnej, alebo špaldovej, alebo grahamovej.
1 čl soli - pozor ale, sol musí ísť dostatočne daleko od droždia. Inak droždie nekysne.
1 čl sušeného droždia (1 balík používam na 3x)
1-2 čl mrvenej rasce alebo ineho korenia
Ak sa mi chce, tak aj dva nastrúhané zemiaky
Nakoniec (po signale) prisýpam hrsť semien - slnečnica, tekvica). Už som dokonca aj varila špaldu, jašmenné krúpy. Bolo to fajn, ale teraz sa mi nechce
.