Problem drvivej vacsiny liekov ci pripravkov proti osteoporoze je to, ze vapnik v nich je
anorganickeho povodu. Z takeho vapnika organizmus dokaze vstrebat
len okolo 5%. Brat teda vapnik napr. v sumivych tabletach je preto plytvanim penazi.Navyse je to plne sorbitolu ci aspartamu, co vam este viac rozhasi organizmus.Pripravky, ci vyzivove doplnky, kde je vapnik
organickeho (prirodneho) povodu maju vstrebatelnost viac ako 95%! To je dost rozdiel.
Preto vam radim, vzdy sa v lekarni ci u lekara pytajte, ci dany pripravok obsahuje vapnik
anorganickej alebo v
organickej forme.
Ako
vyborny zdroj vapnika, fosforu (na klby, kosti),
horcika a zeleza (pre anemicke zeny) vam mozem odporucit 3 veci:
1. obycajnu trstinovu melasu.
Najlepsie bio-melasu bez vsetkych primesi ci doplnujucich latok. Porovnaval som medzi sebou viacero druhov a najvyssi obsah tychto prvkov ma
Bio trstinova melasa CIERNY ZAZRAK: http://www.mojavitalita.sk/obchod/tr...sa-680g-2.html
V 100g tohto druhu melasy je:
vapnik (557 mg), fosfor (73 mg), zelezo (14 mg), horcik (168 mg), zinok (1,85 mg)
Da sa kupit ci objednat v hociktorej lekarni.
Staci brat
1-4 cajove lyzicky denne - napr. do teplej vody ci tepleho mlieka, manzelka si to dava do ovsenych vlociek, ktore si predtym par minut povari v horucej vode a ochuti semienkami ci hrozienkami. Zlepsili sa jej nechty, prestali vypadavat vlasy.
2. mak
obsahuje az 12 X viac vapnika ako mlieko, v 100g maku je 1400 mg vapnika!!!
3. sezam
Minerálne zloženie predurčuje sezam ako skvelú multiminerálnu potravinu (na 100g sezamu): vápnik - 500 až 1500 mg, horčík - 350 mg, železo - 10 mg, zinok - 10 mg, draslík - 410 mg, fosfor - 890 mg.
Samotny boj proti osteoporoze by som tiez rozdelil do 3 casti:
-------------------------------------------------------
a) zvysit prijem vapnika v organickej forme (napr. formou tej melasy, maku a sezamu)
b) zvysit pohyb (vapnik sa uklada omnoho rychlejsie
ak ma clovek pravidelny pohyb a vitaminu D, cize plny suhlas prispevkom c. 64 od Antea)
c) znizit vydaj vapnika (jest vela zeleniny a celozrnych vyrobkov, tá je
zásaditá a potom sa vám netvorí vela kyseliny ako pri jedení masa, cukru, výrobkov z bielej múky, lebo tá kyselina čo sa pri trávení týchto jedál denne tvorí,
vám potom spotrebúva vápnik kotrý potom chýba v kostiach - cize plny suhlas s prispevkom c. 27 od bettylou)
Drzim palce, snad to niekomu pomoze.