no ja sa venujem peceniu vianocnych oblatok uz asi 10 rokov a mam domaci stroj na pecenie oblatok. Kupil som ho u firmy
http://www.magropom.sk/ a som s nimi velmi spokojny no keby som si mal znova vybrat rozhodol by som sa pre profesionalny dvojstroj na pecenie oblatok od tejto fyrmy. Su to elektricke stroje a pracuje sa snimi vyborne maju termostat ktory udrziava nastavenu teplotu. Hrubka oblatok sa nastavuje pomocou dvoch imbusovych skrutiek a to tak ze skrutky povolite a medzi platne vlozite jeden, dva popripade tri vykresi, zalezi ake hrube oblatky chcete piect a potom skrutky dotiahnete. Hustota cesta vam zaisti len to ako lahko chcete aby sa vam oblatky roztahovali na platniach. Mam aj svoj najoblubenejsi recept na pecenie sladkych tocenych vianocnych oblatok:
1. 1L Mlieka
2. 0,5kg hladkej múky
3. 0,25kg cukru
4. 1cele vajce a jeden žltok
5. štipku soli
6. 2 vanilkove cukry
7. 1 čl. škorice
8. 75g masla
Platne sa natieraju vcelim voskom zabalenom v gaze (obvaze). tak uz len dobru chut a dufam ze vam moj recept bude chutit...Peter.