Odpoveď na linku je skutočne vyčerpávajúca až ma to vyčerpalo. Proste som to nedočítal. Je to predsízne napísané do všetkých podrobností a vznikol tak zložitý recept, ktorý je iste správny a odporúčam každému kto má síl sa ho aj držať.
Ja to robím menej sofistikovane a predsízne. Je top ale jednoduchšie a najmä pri väčšom počte rezkov rýchlejšie, pri pár rastlinách to zas nevyžaduje aby sme si dávali pritom pozor a sledovai to.
Jednoducho po ostrihaní figy nastriháme rezky na konáriky s 2,3,4 jazvami po listoch. Potom ich iba napicháme do kvetináčov ktoré nechávame prezimovať v pivnici pri teplote skladovania jabĺk či zemiakov. Ak nemáme takéto kvetináče, s prezimujúcimi rastlinbami proste naplníte nejaké väčšie kvetináče nejakým substrátom, idealne je ak obsahuje piesok či perlit ale ak nemáte tak jednoducho dáte čo je. Ak je rezkov veľa, môžeme ich dať na husto do substrátu a tento môže rezky zakrývať celé, alebo z väčšej časti. Ak je ich málo, tak ich rovno môžeme vysadiť do kvetináčov v ktorých potom porastú a takto ich dať do pivnice, či chladnejšej nevykurovanej ale bezmrazej miestnosti.
Svetlo nepotrebujú a zabudneme na nich až do mája.
Potom si na ne spomenieme a vyložíme a začneme polievať, alebo ich ak boli na husto napicháme rovno do voľnej pôdy a znova zabudneme.
Po nejakom čase budeme príjemne prekvapený
to závisí od stupňa sklerózy ako nám kade tade rastie všade plno mladých pekných fíg!