Všetky recepty, čo som tu čítala, myslím že nie sú zemiaková kaša, ale zemiakové pyré, a že je medzi tým rozdiel. Ja pri varení kaše očistím surové zemiaky, pokrájam ich na tenké koleska, zalejem vodou a osolím. Vody dávam toľko, aby sa mi pri varení odparila a aby som nič nemusela vylievať, ale zase opatrne, treba miešať, aby kaša neprihorela. Keď sú zemiaky úplne rozvarené "na kašu"
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
už ich len dobre pomastím, najlepšie domácou bravčovou masťou. Veľmi záleží na zemiakoch, niekedy sú "vodové" a je treba ich zahustiť múkou, ale to robím veľmi nerada. Nemyslím tým teraz, že keď dám veľa vody, ale skutočne záleží od druhu zemiakov. A k tomu do zlatista opražená cibuľka - mňam. K tomu netreba už žiadna príloha, len dobrý chlebík.
A mlieko ani maslo vôbec pri kaši nepoužívam.