pri alternativnej medicine je strava velmi dolezita,lebo vlastne to je nasa najprirodzenejsia medicina.
odkedy sa u nas v rodine vyskytla rakovina,snazim sa dodrziavat iste zasady,ktore cca z 90 percent aj striktne dodrzujem:
-rano v case od 5-7 hodiny vypijeme smoothie,do ktoreho pridavam melasu alebo zasaditu zmes,taktiez aj trosku lanoveho oleja,
alebo zjeme cerstve ovocie/na osobu cca za velku hrst/,alebo pijeme prave odstavene ovocne stavy s pridavkom zasaditej zmesi-na osobu za velky pohar/2-3 dcl/
v tomto case totiz pracuje hrube crevo a dobre sa vyprazdnuje,co je dolezite pre ocistu organizmu
uplne idealne by bolo az doobeda jest len ovocie,ale to u nas velmi nefunguje
-okolo 7-9 mame ranajky:,zasada je,ze po konzumacii ovocia musi byt aspon polhodinova pauza
celozrnne bio pecivo/bez kvasnic/
bio müsli-bez ovocia,jedine so sojovym bio jogurtom alebo sojovym bio mliekom-bio preto,lebo inak aj ked soja je zdrava,ta ktora sa dlho skladuje, zvycajne splesnivie a je uz k nicomu/,alebo potom s nejakym inym rastlinnym mliekom-aby sa to nebilo/normalny jogurt,mlieko a k tomu este ovocie,to je zabijak/,osladit najlepsie agavovym alebo javorovym sirupom,pripadne kvalitnym medom,mozu sa pridat semienka a oriesky,nie susene ovocie!!
razny,spaldovy,ovsenny,kamutovy ci pohankovy chlieb z kvasku/bez kvasnic/
rozne celozrnne kase
zeleny kvalitny caj,obcas kvalitny cierny earl grey caj
kavu jedine z bio kvality a priamo zrnkovu-vzdy pomliet len kolko prave treba
mlieko väcsinou rastlinne,ale ked normalne tak najcastejsie ovcie,alebo bio kravske,kozie nezvladame,akosi nam nechuti
k pecivu len bio maslo,alebo bio syry,kvalitnu zeleninu,obcas domaci lekvar s tmavym cukrom,ale je to len vynimocne,nakolko i lekvar prekysluje organizmus,domaci med,velmi vela vnati co su prave na zahrade-pazitka,zerucha,petrzlen,zeler,kopor,saturejka,maj oran,tymian,mlada cibulka
-pocas dna pijeme len filtrovanu vodu,ak mame chut na sladke pitie,dame si domaci sirup s tmavym cukrom,neobsahuje kyselinu citronovu,ale cerstvy citron a mam ho v mraznicke;zeleny,bylinkovy a roibos caj;obcas robim i zeleninove priamo lisovane stavy a tie si riedime pol na pol vodou
-co sa tyka varenia,takmer nepouzivam tuk
-ked chcem "usmazit" cibulku,tak ju len celkom malinko podlievam vodou,velmi casto,ona sa tak vydusi a znova cvrknem za pol deci...ta cibulka je skor zdusena ale na chuti to neuberie a potom uz varim ako obycajne,zo zdravych kvalitnych potravin,takto dusim vsetku zeleninku pod mäso,alebo uz aj s mäsom,totalne bez tuku
az celkom na zaver,do hotoveho jedla dostane uz na tanieri kazdy 2-3 kvapky dobreho oleja
oleje-jedine za studena lisovane:tekvicovy a olivovy mam vzdy;na obmenu kupujem repkovy a slnecnicovy a tieto pouzivam aj pri peceni sladkych kolacov,a potom slusam rozne ine-bodliakovy,z hroznovych semiacok,makovy,sezamovy....skratka rozne.
-zeleninu a zemiaky ako prilohu pripravujem na pare
-zeleninu na varenie,napr.pod mäso davam vlastne az ked je mäso uz tak napoly hotove,snazim sa nevarit ju dlhsie ako 20-30 minut
-dochucujem/sol,koreniny,bylinky/ az po cca dvoch tretinach varenia,ked uz je jedlo skoro hotove
-paradajky kupujem cerstve a sama si z nich varim,len zriedkakedy kupujem hotovu pasirovanu stavu alebo pretlak
-velmi casto varim vo voku,najmäzeleninove jedla,su rychlo hotove a tak sa vitaminy zachovavaju