ErikaDP Pripajam recept, kotrý som ešte neskušala, ale zaujal ma . Pred nedávnom ho ponukla v rozhlasovom vysielaní módna návrhárka Lýdia Eckhardt. Vraj aj muži si pýtajú dupľu. Zakusok uvidela už dávnejšie v istej francúzskej cukrárni, bol hriešne drahý , ale ľudia ho kupovali tak vraj chcela skúsiť čo je na tom také dobré. Zákusok si kúpila, "rozpitvala" a na základe toho si urobila svoj postup a tu je:
Mňam od Lýdie Eckhardt ( francúzsky dezert s mascarpone a ovocím )
-lístkové cesto vyvaľkať a upiecť nasucho ( bez plnky, len cesto upiecť)
-po upečení a vychladnutí cesto dať do hlbšej nádoby s bokmi) a potrieť výrazným džemom
-na to natrieť krém : 0,5 Litra mascarpone zmiešať s 0,5 Litra vyšľahanej šľahačky
-na krém poukladať čerstvé drobné sezónne ovocie
-vrch posypať posekanými mandľami a poliať ovocnou ( napr.čučoriedková) polevou, ktorú mávajú v obchodoch v chladiacich boxoch).
Vyskušajte a dajte vedieť či je naozaj taký dobrý.
Tak som skušala tento recept a tu su poznatky:
oproti receptu som pridala jednu vrstvu piškót namočených v čiernej káve zmiešanej s amaretom ( myslim že by mohol byť aj rum ak nemáme mandlový likér)
kolač som vrstvila takto: listkove cesto + lekvar +prva vrstva kremu + piškoty+ zavarené černice + druha vrstva kremu + ovocná poleva(zmes lesného ovocia) + mandle
ovocnú polevu na vrch som zakupila v Metre - malo to konzistenciu redšieho lekváru s celými kúskami ovocia, kyslastá chuť, mali to v chladiacich boxoch pri sortimente čestvých ovocných bio štiav a drení
táto tmavá polotekutá poleva s bielym podkladom z mascarpone vyzerala veľmi pekne ( nožom-alebo vidličkou zľahka pokresliť vzory )
Zakusok je hriešne dobrý, je to taký mix tiramisu a ovocnej dobroty.