Zavrieť

Porady

bavorský kremeš

Neviem či som napísala správne názov zákusku, ale u nás ho predávajú pod týmto názvom. Je to zákusok z lístkového cesta, ktorý je plnený trochou džemu a asi pudingu alebo šľahačky. Kto mi poradí, ako sa to pečie? Alebo je tu už pod iným názvom? Poraďte mi
Usporiadat
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

liba2 Pozri príspevok
Uskromním sa aj s jedným.....
a prečo mu hovoríš "jogurtový" ?
Pretože je z jogurtu.
0 0
Maňuša Maňuša

Maňuša je offline (nepripojený) Maňuša

liba2 Pozri príspevok

[hore]Bavorský krémeš


Potrebujete:
lístkové cesto
500 g margarínu
šľahačku
miešaný lekvár
50 g kryštálového cukru
50 g kakaa
mletú škoricu
Príprava:
Lístkové cesto nakrájame na obdĺžniky desať krát päť centimetrov a necháme upiecť dozlatista. Vymiešame dve plnky z margarínu a kakaa a margarínu a cukru. Upečené a vychladnuté obdĺžniky potrieme z jednej strany lekvárom, ozdobíme plnkami a prikryjeme druhým obdĺžnikom. Vrch posypeme škoricou.
A koľko tej šľahačky a kde ju primiešam ?
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

Maňuša Pozri príspevok
A koľko tej šľahačky a kde ju primiešam ?
Pozri na obrázok - šľahačka je len na ozdobu medzi , dáš koľko sa ti zmestí a koľko ti bude chutiť
0 0
ErikaDP ErikaDP

ErikaDP je offline (nepripojený) ErikaDP

Pripajam recept, kotrý som ešte neskušala, ale zaujal ma . Pred nedávnom ho ponukla v rozhlasovom vysielaní módna návrhárka Lýdia Eckhardt. Vraj aj muži si pýtajú dupľu. Zakusok uvidela už dávnejšie v istej francúzskej cukrárni, bol hriešne drahý , ale ľudia ho kupovali tak vraj chcela skúsiť čo je na tom také dobré. Zákusok si kúpila, "rozpitvala" a na základe toho si urobila svoj postup a tu je:
Mňam od Lýdie Eckhardt ( francúzsky dezert s mascarpone a ovocím )

-lístkové cesto vyvaľkať a upiecť nasucho ( bez plnky, len cesto upiecť)
-po upečení a vychladnutí cesto dať do hlbšej nádoby s bokmi) a potrieť výrazným džemom
-na to natrieť krém : 0,5 Litra mascarpone zmiešať s 0,5 Litra vyšľahanej šľahačky
-na krém poukladať čerstvé drobné sezónne ovocie
-vrch posypať posekanými mandľami a poliať ovocnou ( napr.čučoriedková) polevou, ktorú mávajú v obchodoch v chladiacich boxoch).
Vyskušajte a dajte vedieť či je naozaj taký dobrý.
0 0
betyna8 betyna8

betyna8 je offline (nepripojený) betyna8

ErikaDP Pozri príspevok
Pripajam recept, kotrý som ešte neskušala, ale zaujal ma . Pred nedávnom ho ponukla v rozhlasovom vysielaní módna návrhárka Lýdia Eckhardt. Vraj aj muži si pýtajú dupľu. Zakusok uvidela už dávnejšie v istej francúzskej cukrárni, bol hriešne drahý , ale ľudia ho kupovali tak vraj chcela skúsiť čo je na tom také dobré. Zákusok si kúpila, "rozpitvala" a na základe toho si urobila svoj postup a tu je:
Mňam od Lýdie Eckhardt ( francúzsky dezert s mascarpone a ovocím )

-lístkové cesto vyvaľkať a upiecť nasucho ( bez plnky, len cesto upiecť)
-po upečení a vychladnutí cesto dať do hlbšej nádoby s bokmi) a potrieť výrazným džemom
-na to natrieť krém : 0,5 Litra mascarpone zmiešať s 0,5 Litra vyšľahanej šľahačky
-na krém poukladať čerstvé drobné sezónne ovocie
-vrch posypať posekanými mandľami a poliať ovocnou ( napr.čučoriedková) polevou, ktorú mávajú v obchodoch v chladiacich boxoch).
Vyskušajte a dajte vedieť či je naozaj taký dobrý.
Dakujem za tip, urcite vyskusam,mnam
0 0
ErikaDP ErikaDP

ErikaDP je offline (nepripojený) ErikaDP

ErikaDP Pozri príspevok
Pripajam recept, kotrý som ešte neskušala, ale zaujal ma . Pred nedávnom ho ponukla v rozhlasovom vysielaní módna návrhárka Lýdia Eckhardt. Vraj aj muži si pýtajú dupľu. Zakusok uvidela už dávnejšie v istej francúzskej cukrárni, bol hriešne drahý , ale ľudia ho kupovali tak vraj chcela skúsiť čo je na tom také dobré. Zákusok si kúpila, "rozpitvala" a na základe toho si urobila svoj postup a tu je:
Mňam od Lýdie Eckhardt ( francúzsky dezert s mascarpone a ovocím )

-lístkové cesto vyvaľkať a upiecť nasucho ( bez plnky, len cesto upiecť)
-po upečení a vychladnutí cesto dať do hlbšej nádoby s bokmi) a potrieť výrazným džemom
-na to natrieť krém : 0,5 Litra mascarpone zmiešať s 0,5 Litra vyšľahanej šľahačky
-na krém poukladať čerstvé drobné sezónne ovocie
-vrch posypať posekanými mandľami a poliať ovocnou ( napr.čučoriedková) polevou, ktorú mávajú v obchodoch v chladiacich boxoch).
Vyskušajte a dajte vedieť či je naozaj taký dobrý.

Tak som skušala tento recept a tu su poznatky:
oproti receptu som pridala jednu vrstvu piškót namočených v čiernej káve zmiešanej s amaretom ( myslim že by mohol byť aj rum ak nemáme mandlový likér)
kolač som vrstvila takto: listkove cesto + lekvar +prva vrstva kremu + piškoty+ zavarené černice + druha vrstva kremu + ovocná poleva(zmes lesného ovocia) + mandle

ovocnú polevu na vrch som zakupila v Metre - malo to konzistenciu redšieho lekváru s celými kúskami ovocia, kyslastá chuť, mali to v chladiacich boxoch pri sortimente čestvých ovocných bio štiav a drení

táto tmavá polotekutá poleva s bielym podkladom z mascarpone vyzerala veľmi pekne ( nožom-alebo vidličkou zľahka pokresliť vzory )

Zakusok je hriešne dobrý, je to taký mix tiramisu a ovocnej dobroty.
1 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
VERONIKA6 Pozri príspevok
Upečiem hoci čo, no vždy mám problém s nakrájaním. Moje zákusky sú dobré ale tak povediac "pre slepcov". Tento krémeš by som mala určite problém pokrájať tak aby dobre vyzeral.
To je i môj problém, o to väčší, že ja mám problém s finálnou fázou zdobení. Asi pôjdeme piecť do slepeckého ústavu.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
VERONIKA6 Pozri príspevok
Upečiem hoci čo, no vždy mám problém s nakrájaním. Moje zákusky sú dobré ale tak povediac "pre slepcov". Tento krémeš by som mala určite problém pokrájať tak aby dobre vyzeral.
Poplačem si na Tvojom pleci. Piekol som Bavorský krémeš. Tak ako sa má. Upiekol som lístkové cesto tak, že vznikli balóny. Bolo toho na 10 ks, teda 10 párov (podľa rozmeru obdĺžnikov). Natrel som 10 ks džemom, potom som sa na to snažil natrieť bielu vrstvu (možno by bolo dobré do nej zamiešať práškový cukor namiesto kryštálového), začal sa mi na ňu nabalovať lekvár, no urobil som to. Potom hnedú hmotu. Keď som ju natrel na bielu, hnedú hmotu, myslel som že mi bielu nikto ukradol, pátral som doma, nikto. Bola zamaskovaná pod hnedou. Cítil som sa že pripravujem občerstvenie na záverečnú scénu Diskopříbehu, keď každý dostal natretý krajec chleba. Ešte šťastie že toho bolo iba desať kusov. Nalepil som vrchnú časť, lístkového cesta, teda vrchný balón. Vystrihol som si z papiera srdiečka položil na vrchný balón a posypal škoricou. Vedel som, že sa to naraz nezje a že ostatný nebudú šľahačku. Keď som si chcel zamaškrtiť musel som zobrať vrchný balón a nastriekať šľahačku. Vrátiť ho naspäť. Potom som potreboval ústa otvoriť ako hroch. Lyžičkou jesť, ani myseľ. Záverom si myslím, že 500 g margarínu je veľa, možno by stačilo 750 g. Podľa skúseností dobré, ale... aj keď popredu nakrájané.
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

erzet Pozri príspevok
........Lyžičkou jesť, ani myseľ.
odporúčam vidličku

Záverom si myslím, že 500 g margarínu je veľa, možno by stačilo 750 g. Podľa skúseností dobré, ale... aj keď popredu nakrájané.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

erzet, ........ a mám oprskaný monitor.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Marína Pozri príspevok
erzet, ........ a mám oprskaný monitor.
Veď treba trochu života do toho umierania.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
liba2 Pozri príspevok
Uvedomil som si chybu. Myslel som jeden a pol t.j. 375 g.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať