Zavrieť

Porady

Vianoce

Pametam na doby kedy na sviatočnom stole z kolačov bol tak akurat makovník a orechovník k tomu kapustnica,bobalky a file alebo ryba zo šalatom,prvy a druhy sviatok vianočný tak rezen šalat a nripadne obložený tanier,ale nechybala atmosfera,bethlemci s koledamy,jasličky na slame,teraz nechybajú mnohoraké dobroty na vianočnom stole,iba tou atmosferou nie som si istý,pridavam par inšpiracii na vianočné pečivo z obrazkamy http://www.mojerecepty.sk/sladke-via...a-vianoce.html http://www.hospodyne.mojerecepty.sk/...ovi-s-obrazky/ ak mate nejake zaujimave recepty tak sem z nimy,ved naše regiony ponukaju bohatý vyber vianočných receptov,ako aj už možno zabudnutých zvykov a tradicii.
Usporiadat
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

syrove tycinky
/24 kuskov/

115g hladkej muky
stipka soli
1 KL kari korenia
55g mäkkeho masla
55g struhanej Goudy/alebo iny syr/
1 rozhabarkovane vajce
rozne semienka na posypku/lan,sezam,mak,kmin,mlete arasidy,ci pistacie...../

vsetky suroviny,ale z vajicka len polovicu!! vymiesime na vlacne cesto,ktore zabalime do folie a nechame v chlade odpocivat 30 minut.
ruru predhriat na 200 stupnov apripravit si viacere plechy .
cesto rozgulat na plat hruby cca 5 mm a nakrajat rovnake tycinky
/7cm dlhe a 1 cm siroke/.tieto trocha postlacat z oboch pozdlznych stran-aby boli trosicku vyssie,nie take plackate,a potom ich ulozime na plechy.
popotierame ich zvysnym vajickom a posypeme pripravenymi semienkami.
piect 10-15 minut do ruzova.
0 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

osky Pozri príspevok
rozmarinovo-syrove slane pecivo
/40 kuskov/
250g hladkej muky
225 g studeneho masla-na kocky
250g struhaneho syra Gruyere
pol KL cayenskeho korenia
2 KL cerstvo zomleteho rozmarinu
1 zltok rozhabarkovany s 1 PL vody

vsetky suroviny vymiesit v mixeri na hladke cesto,ak treba,mozeme po trosickach prilievat vodu,aby sa vsetko krasne zcelilo-musi vzniknut hladke,nie velmi lepive cesto!!
cesto rozvalkame na 5mm hruby plat a vykrajujeme tvary,ktore ukladame na plechy.takto pripravene poprikryvat foliou a dat na hladne miesto na pol hodinu.
ruru predhriat na 180 stupnov.pecivo popotierat zltkom a dat na 10 minut piect do ruzova.podavame teple alebo vychladnute.
Može byt aj iný syr ako Gruyere ? /tento u nás nedostat/
0 0
zuzkahris zuzkahris

zuzkahris je offline (nepripojený) zuzkahris

[QUOTE=korela;1572583]http://www.ikeagodjul.sk/pdf/sk_pepparkaka.pdf

Zázvorníky v plechovke

Teším sa z receptu, lebo tieto koláčiky zbožňujem, ale neviete mi poradiť aký sirup mám do nich použiť? Ďakujem
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
[QUOTE=zuzkahris;1576966]
korela Pozri príspevok
http://www.ikeagodjul.sk/pdf/sk_pepparkaka.pdf

Zázvorníky v plechovke

Teším sa z receptu, lebo tieto koláčiky zbožňujem, ale neviete mi poradiť aký sirup mám do nich použiť? Ďakujem
Zázvorový by bol fajn ...najlepšie sa hodí ...

http://www.google.sk/search?client=o...utf-8&oe=utf-8
0 0
zuzkahris zuzkahris

zuzkahris je offline (nepripojený) zuzkahris

[QUOTE=buchač;1576975]
zuzkahris Pozri príspevok

Zázvorový by bol fajn ...najlepšie sa hodí ...

http://www.google.sk/search?client=o...utf-8&oe=utf-8
Ďakujem pekne, ja som už uvažovala nad javorovým sirupom
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

trisestri Pozri príspevok
Može byt aj iný syr ako Gruyere ? /tento u nás nedostat/
neviem,neskusala som,ale myslim ze hej.ja ten syr ani nepoznam,tak ani neviem,co by sa mu konzistenciou podobalo.skus a daj vediet.
0 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

nahradil som ementalom a bolo to dobré
0 0
toxicgirl47 toxicgirl47

toxicgirl47 je offline (nepripojený) toxicgirl47

Ako robíte domáci marcipán?
0 0
adam adam

adam je offline (nepripojený) adam

toxicgirl47 Pozri príspevok
Ako robíte domáci marcipán?
Nepravý marcipán
M. Filipi – Bechyně
320 g cukru moučka80 g másla130 g sušeného mléka1 bíleklžíce rumu.
Zpracujeme na těsto, můžeme z něho dělat kuličky, které obalíme v barevném máčku, nebo vysypeme formičku na čokoládu cukrem, kousek těsta v cukru obalíme nacpeme do formičky a vyklepneme, necháme oschnout.

Recept z príspevku 16. Neskúšala som..
2 0
vcielkaisr vcielkaisr

vcielkaisr je offline (nepripojený) vcielkaisr

som na čiastočnom invalidno dôchodku ...viac
Pečiete iba suché pečivo,či budete pripravovať pred sviatkami aj niečo krémove?
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

vcielkaisr Pozri príspevok
Pečiete iba suché pečivo,či budete pripravovať pred sviatkami aj niečo krémove?
Ja upečiem na prvý sv.vianočný piškotový plát, na to šlľahačka s kyslou smotanou a tužidlo, na to zavárané mandarínky, broskyne, jahody a priehladná želatína. To je veľmi dobré, osviežujúce.
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Ja osobne peciem vzdy odpalovane venceky a teraz vraj este aj dobosku.
0 0
duggle duggle

duggle je offline (nepripojený) duggle

manželka a matka dvoch detí ...viac
máte dobrý recept na šuhajdy? myslím plnku, radšej by som bola keby ste mali inú ako zo salka. ďakujem
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Duggle, u nás sa dávali orechy zmiešané s cukrom a rumom.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

370g kryštálový cukor, 100g pomleté orechy, rum, 1dcl mlieko, 3PL kakao
Cukor zmiešame s pomletými orechami a kakaom, pridáme teplé mlieko a rum a poriadne premiešame. Ak je redšie pridáme ešte trošku orieškov.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

v tejto teme mas dvojaky recept,co som tu volakedy napisala,prispevok c.84-pozri temu celu a potom sa pytaj,bolo by zbytocne pisat 200x to iste......
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

moje suhajdy-dvojake
/v zatvorke je vzdy druha varianta,ale mozu sa kombinovat/

varova cokolada,
cera /alebo iny margarin/,
biela cokoladova glazura
plnka:
4 PL rumu/vajecny liker/
1PL sladkeho dzemu-napr.jahodovy/marhulovy/
oprazene mlete lieskovce/kokos/
zomlete detske piskoty/maslove kekse/
vykostkovane visne/obielene mandle/
ak treba,pridame praskovy cukor
-z prisad urobime masu,z ktorej sa daju tvorit mäkke svieze gulocky,preto mnozstvo suchych surovin je od oka k tym mokrym,ktore som uviedla presne.
do kosicka si dame trosku cokolady,aby pokryla dno,ked trosku zatuhne,z masy si medzi prsty odoberieme a spravime gulicku-pribliznu,a tu vlozime do kosicka,do masy vtlacime este visnu/mandlu/,zarovname a zalejeme cele cokoladou.po stuhnuti ozdobime suhajdy este bielou stopenou cokoladovou glazurou/sacok dame do horucej vody a ked sa stopi,odstrihneme roztek a popiseme povrch suhajd/

zbytkova plnka:
odkrojky z rezov,odrobinky,zbytky kremu....skratka vsetko co sa mi nakopilo pri peceni ako odpad/samozrejme,nie nieco zhorene a pod.!!!!/,pridam k tomu este rum alebo griotku,popripade kokos-jednoducho si z toho zarobim taku puncovinu a tou potom plnim kosicky ktore prelejem cokoladou..
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

opite suhajdy

varova cokolada a tuk
plnka:
2 PL rumu
4 PL griotky
3 PL mletych orechov
praskovy cukor
hrozienka
nejaka silna palenka
cele orechove jadra

-hrozienka si aspon na 2 hodiny namocime do palenky,musia napucat
-na dno kosickov si dame trosku cokolady
-hrozienka scedime
-potom si zmiesame griotku,rum,orechy a cukor-mnozstvo od oka,masa nebude tuha,skor ma byt dost riedka ale nesmie tiect
-malou mokka lyzickou si naberame trosku plnky a tu vkladame do kosicka
-na plnku ulozime jedno hrozienko
-urovname a prelejeme cokoladou
-na vrch kazdej suhajdy polozime kus orechoveho jadra a dame stuhnut
-
1 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

duggle Pozri príspevok
máte dobrý recept na šuhajdy? myslím plnku, radšej by som bola keby ste mali inú ako zo salka. ďakujem
Z viacerých vyskúšaných som ostala pri tomto kréme, je veľmi lahodný. Zvykne mi z neho ostať, dám do mrazničky a použijem inokedy. Z tejto dávky, ak si dobre pamätám, je cca 50 košíčkov.
Šuhajdy
2 čokolády a 140 g Cery rozpustíme nad parou. 300 g kryšt. cukru, 150 g opražených orechov, 1 maslo, 1 šľahačková smotana, 50 g kakaa = uvariť. Väčšie papierové košíčky vyliať čokoládou, dať náplň a vrch poliať čokoládou.

Čokoládu dávam vychladnutú ale ešte dosť tekutú. Síce košíčky obraciam tak, aby sa čokoláda prilepila na boky, ona však steká, lenže keď dám do stredu krém, čokoláda sa na bokoch dvihne a už len polejem vrch.
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať