Takze ja sa tiez pripajam.
Bravcove plnene maso
![Frown](https://www.porada.sk/images/smilies/frown.gif)
na 2 porcie)
280 g bravcoveho masa (alebo aj kuracie)
sol, olivovy olej, mleta sladka paprika, mlete cierne korenie, majoran, 2 vajcia, hladka muka, vegeta.
Plnka: 50 g nakrajaneho tvrdeho syra, 50 g makkej salamy.
Postup: umyte a osusene maso nakrajame na rezne, posolime, okorenime z obidvoch stran. Potom ich ponorime do nalevu z roslahanych 2 vajec, 1 PL lyzice oleja, mletej sladkej papriky, majoranu, vegety, hladkej muky a mleteho cierneho korenia.Vytvorime polotuhy nalev (dohustenie hladkou mukou). V naleve nechame odlezat asi 30 minut.Potom vyberieme a medzi 2 platky masa dame nakrajany tvrdy syr so salamou.Naplnene maso potom opekame na rozohriatom oleji z obidvoch stran.
Maso podavam s uvarenymi zemiakmi (osupat) poliat rozpustenym maslom a susenym petrzlenom. Zemiaky naaranzovat na zeleny salat+ poliat masko cesnakovou omackou.Znami co to jedli, si to chvalili.Dobru chut.
Poznamka: Ak nemate olivovy olej, nahradte ho rastlinnym olejom
V pripade cesnakovej omacky- je mozne si ju urobit aj doma
Postup na cesnakovu omacku:
1 sklo majonezy
1 PL kremzskej horcice
1 PL suseneho cesnaku (alebo 5 strukov cesnaku prelisovat)
3 PL studenej vody
suseny petrzlen
Vsetko vymiesat vidlickou.
PL- polievkova lyzica