sysula
Ahojte poradaci..znova otvaram tuto temu
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
Aj ked mam recepty odtial uz nastudovane, prijala by som nejake recepty na slavnostny nedelny obed z kuracieho alebo morcacieho masa. Kludne to mozu byt aj nejake specialitky alebo zlozitejsie recepty. Dakujem
PS: Chcela by som si splhnut
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
Mäsko na červenom víne a škorici
olej, 1 kg mäsa (kuracie stehná vykostené), 0,5 kg cibule, 1 strúčik cesnak, 1,5 dcl červené víno, 1,5 dcl vývar (aj z kocky) 2 Pl paradaj pretlak, 3-4 bobkové listy, 1 tyčinka škorice, korenie a soľ
Pokrájané mäso orestovať na oleji, do výpeku cibuľku na drobno, posekaný cesnak,opražené mäso, zaliať vínom, vývarom,pridať pretlak,bobk.list, škoricu polámanú na kúsky, osoliľ, okoreniť a pomaličky dusiť. Kedže pôvodný recet bol z hovädziny a ja 12 rokov iné mäso ako hydiny nejem, pridávam 2 Pl ovsených vločiek, treba občas premiešať, aby sa nepripálilo + knedľa, alebo ryža.
Opité kura
0,5 kg mäsa bez kosti, 1 cibuľka, 1 vajce, 1 cl koňaku, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 ČL ml. zázvor, 0,5 PL ml. rasce, 0,5 PL hnedý cukor, kukuričná múka, 1PL sój. omáčka, olej a soľ
V miske vymiešať 2 lyžice oleja, sójovú, korenie, koňak, cukor, zázvor, cibuľu a cesnek - mäso marinovať nakrájané na väčšie kúsky aspoň 3 hodiny. Potom kúsky mäsa obaliť vo vajci, kukuričnej múke a vypražiť + zemiaková kaša a zeleninka udusená na masle.