Vážené dámy a slečny,
Zaujali ma reakcie na nastolený problém, ale aj na moje riadky. Keďže Vás sa bytostne dotýka už preberaný problém pokúsim sa povedať v akom veku dievčaťa vzniká a čo sa dás nim robiť ,rep ako mu predchádzať.
Už som napísal, čo nakoniec každý vie, že bez Vápniku , by prakticky nebol život človeka. Práve vďaka nemu svaly môžu vykonávať prácu. Pretože aj srdce je sval , platia už povedané... Samozrejme, že príjem vápniku do tela-teda jeho vstrebanie je značne zložitý proces. Nebol by možný bez prítomnosti zhruba 15 ďaších prvkov a vitamínov, ktor proces jeho vstrebávania do tela umožňujú.
Dnes približne v 12-13 roku života dievčaťa nastáva obdobie prvej menštrácie. Tento vek sa pozvoľna skracuje a je individuálne rôzny s ohľadom na rasu, zemepisné miesto človek žije a mení sa aj vďaka vyššiemu stupňu výživy. Práve v tomto období začína takmer nekonečný cyklus rozkolísavania ženského organizmu, ktorý spôsobuje zrenie vajíčka a následne jeho uvoľnenie.
Vážené poraďáčky, začiatok dozrievania vajíčka si okrem iného vyžaduje aj zuvýšenú spotrebu biozinku , ktorý vývoj a dozrievanie vôbec umožňuje. Vyvrcholenie tohoto cyklu – teda obdobie tesne pred menštruáciou vyúsťuje do vysokého deficitu zinku ale aj iných prvkov o.i. aj kalcia, čo sa prejavuje u ženy zvýšenou nervozitou až stavmi úskosti.
Kaď telu tieto prvky chýbajú, začína pekne po tichúčku ich rabovanie s kostí a chrupaviek!
Tam je základ samotnej podstaty budúcej možnosti vzniku celej skupiny popísaných chorôb ktoré práve Vás prioritne trápia.
Následné tehotenstvo je už len čerešnička na dorte. A poviem Vám čerešnička nie hocijaká!
V 7-9 týždni keď sa zakladajú zárodky zubov a kostí dieťaťa a 32-34 týždni pri formovaní celej kostry sa po vápniku vo Vašom tele len zapráši. A čo ešte obdobie laktácie. Škoda, že to dievčatkám a mladým ženám nemá kto dokonale vysvetliť. 3koda že práve ženy na mnohé celkom zbytočné kozmetické sprostosti vyhodia nemálo peňazí a nedbajú ani spolovice tak o svoje zdravie, ktoré je ich nejdrahším kapitálom. Miesto týchto životne dôležitých informácií im do hláv tlačia rôzne reklamné kaleráby....
Teda čo proti ochoreniam kĺbov, kostí, kostry atď........ teda čo je nazákladnejším základom návratu zdravia bez výnimky u každučkej ženy.
B I O K A L C I U M!!!!!!!!!!!!!!
A to v o všetkých vyrábaných podobách.
Ak sa najbližšie opýtate svojho gynekológa iste potvrdí, že je to základná látka všetkých ženských hormónov- estrogénov, ak sa opýtate neurológa dá mi za pravdu, že bez vápniku by nebola možná funkčnosť centrálnej nervovej sústavy, bez vápniku niet imunity atď.......... Vápnik okrem iného vyrovnáva PH v krvi, čím prispieva k ochrane pred vznikom rakovín................
Keď je v tele trvalo vyrovnaná hladina Vápniku, je vylúčené aby sa vytvorili žlčové alebo ľadvinové kamene. Tie sa tvoria na záklde kostného vápniku, ktoré telo odbúralo z kĺbov pri akútnom nedostatku a jeho zbytky následne usádza v menovaných orgánoch.
Aby ma zase ktosi neobvinil, že konkurujem farmácii lebo tá všetkých platí najlepšie, výrobcu neuvediem.
Ten ktorý to naozaj vie, ho produkuje už skoro päť tisíc rokov – len technologia a stupeň jeho čistoty sa mení.
Pri jeho súčastnej produkcii na východe zemegule sú jeho súčasťou ako vyvažujúci doplnok a nosná látka aj : proteíny, tuky, sacharidy, vitamíny A,C,E,D2,Fe- v podobe jeho laktátu,Fosfor, a eledosacharidy a tď.............. Všetky elementy sú živočíšneho pôvodu, čo zaručuje úplnú vstrebateľnosť BiOKALCIA do ľudského tela.
Ak je tohoto koncentrovaného prvku pre človeka dosť, pre návrat a uchovanie zdravia je nevyhnutné upraviť aj stravovanie.
Do jedálneho lístka vrátiť denné jedenie polievok!!!!!! Výborné pre človeka sú vývary!!!!!!!
Za vôbec najlepčí je možné považovať vývar s mladých teľacích kostí, kuracích paprčiek a pod. Ale musí byť hutný – veľmi výdatný!!!!!!
O.i. práve v nich sa nachádza nesmierne množstvo kolagénu, teda základnej stavebnej látky pre synovinálnu medziobratlovú tekutinu. Súčasťou každodennej stravy by mala byť aj huspenina s kuracích paprčiek. Opäť chýbajúci kolagén Dobré sú aj mliečnkyslé výrobky typu Acidko a pod, môže byť sem tam aj živý jogurt!!!! POZOR: Nie zabytý konzervantami a plný chemickej potravinárskej farby a iných gebuzín, ktorými kŕmite svoje deti! Výborný je aj plnohodnotný tvaroh!!!
Možno sa nájde človek ktorý si položí otázku a čo tak cholesterol..?
Odpoveď je jednoduchá , je rpe náš život nevyhnutný ten vysoký, nízky je možné za pomoci čaju ,,prerobiť“ na vysoký a ten násldene k svojmu prospechu zúžitkovať. Takýmto spôsobom Vám na užitok padne dokonca aj kopcovatá miska čerstvej šľahačkovej smotany na čokoládovam zákusku... Priberanie sa nekoná..!!!!!!!!!!!!!!
Podľa orientálnej medicíny je základným zdrojom naššej vitality a nášho zdravia správna (KOREKTNÁ ) výživa.
Ak je výživa zlej kvality - je zdravie narušené lebo základ všetkých chorôb sa nachádza v zlej strave. Výživa je vtedy správna, ak je prispôsobená podmienkam v ktorých človek žije. Teda ak žije v stredoeurópskom pásme, základ jeho výživy musí mať pôvod v rovnakom pásme.
Pri zostavovaní receptára a jedálneho lístka by sme mali dbať hlavne na vyváženosť zloženia potravy, a to tak, aby sa čo najviac dostali do rovováhy aj konzumované potraviny.
Vychádzajúc s poznania , že stred rovnováhy vyváženej stravy predstavujú obiloviny, potom
potraviny viac JIN sú ryža , jačmeň, žito, kukurica a produkty z nich zhotovené.
Ďalej sem patria aj lušteniny, zelenina, zeleniny morské (riasy)
orechy, tuky, ovocie, mliečne výrobky, mlieko, cukor.
K potravinám viacej JANG patrí pohanka, ryby, zverina, vajcia, soľ, hydina .
Pri zostavovaní jedla nesmieme preto pozabudnúť, aby sa podľa ročnéhoobdobia v ňom vyskytlo čo javiac surovín, prislúchajúcich k danému ročnému obdobiu , teda v zime jeme pokrmy viac JANG a v lete viac JIN.
Ako jesť?
Je nesmierne dôležité aby sme pokrmy dokonale žuly a to vedome, presne a dôkladne. Takto si nielen dokonale pripravíme potravu k tráveniu, ale uľahčíme tak tráveniu všetkých zjedených potravín a hlavne obilovín... Tak dosiahneme ich natrávenie v ústach a nie v žalúdku. Zároveň je dôležité podotknúť, že žuť musíme nielen pohybom hore a dolu ale aj kruhovite do strán. Ak sa dá je dôležité nejesť pred spaním, a to až štyri hodiny. Inakšie potrava zostáva vysieť vžalúdku alebo v črevách v priebehu celého spánku lebo nie je dostatočne strávená.
Najlepšie poradie konzumovaných jedál podľa správnych zásad je od JANG k JIN.
Je nasledovné:
Celozrnné potraviny sú základom a preto ich môžeme jesť počas celého stolovania
( celozrnný chlieb)
Každé jedlo začíname polievkou , po nej prichádzajú na rad zeleniny . Hlavné jedlo môže okrem obilných zložiek obsahovať aj rybie mäso, hydinu, divinu, hovädzie mäso, či bravčovinu.
Pre náš organizmus je nejvýhodnejšie a teda ja najlepšie mäso z morských živočíchov a rýb, lebo je najvzdialenejšie nášmu vývojovému druhu.
Ovocie jeme až nakoniec. V potrave by sme nemali vynechávať listové zeleniny ale ani surové šaláty v rôznej úprave.
Do zvláštnej pozornosti chcem uvieť fakt, že slaná polievka sa je vždy ako prvá! Soľ je JANG a stimuluje trávenie. Ak je súčasťou jedla aj sladká polievky , tá sa je nakoniec .
Ak je súčasťou jedla aj fazuľa alebo iné lúšteniny jedia sa skôr na konci ako na začiatku jedla.
Ak sa predsa stane , že ešte pred začiatkom obeda zjete niejeké potraviny JIN , zistíte , že ostatné jedlá obeda vám nesadnú. Vaše trávenie sa porušením poradia komzumácei narušilo.
Chcem Vás s tohoto miesta ubezpečiť, že soľ je kladnou zložkou potravy a jej normálnym používaním nedochádza k prejangizovaniu organizmu!!!
Vychádzajú s poznania pravidla jedného nekonečna, že čím je väčšia predná strana tým je väčšia aj strana zadná. Mohli by sme aplikovať aj že čím sme viac JANG tým sa náš organizmus viac JINIZUJE.
Rovnaké pravidlo nás poúča, že protikladom soli je cukor. .
Ak príliš holduje cukru, coca-cole, a sladkostiam ktoré sú príliš JIN ničíme si život, alebo povedané orientálnou rečou smeruje k smrti ktorá je reprezentantom extrémneho JIN!
Príjem akehokoľvek typu drogy do organizmu oslabuje vegetatívny systém človeka a zakladá základ k zániku.
Ak sa rozhodneme jesť potraviny živočíšneho pôvodu . V takom prípader nie je rozhodujúca ich príprava.Pozor ale na skutočnsoť, že aj ryba ak je pripravovaná na značnom množstve oleja môže byť viac JIN a to aj apriek tomu , že je považovaná za dobrý zdroj bielkovín.