Zemiaková zmrzlina:
300g varených olúpaných zemiakov, 100g cukru, 2 dl mlieka, 1 dl kokosového mlieka, 2 žĺtky, 1 lyžica pudingového prášku s vanilkovou príchuťou.
Polovicu obyčajného mlieka zmiešame s kokosovým mliekom a povaríme. V zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok so žĺtkami, zmes vmiešame do variaceho sa mlieka a za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne. Krém prelejeme do misky a necháme ochladiť, sem tam premiešame. Po vychladnutí do neho vmiešame cukor a nakrájané zemiaky a všetko dobre prepasírujeme cez sitko alebo rozmixujeme. Tento krém necháme vychladnúť v chladničke, potom ho nalejeme do "zmrzlinovača" a zmrazíme. Ak nemáme zmrzlinovač, nalejeme krém na vyfoliovaný nízky plech a necháme zmraziť. Zmrznutý krém potom nakrájame na kocky, rozdelíme do pohárov a podávame, (pred podávaním môžeme kocky ešte raz rozmixovať). Zmrzlina je výborná s horúcimi malinami a cukrom alebo omáčkou z manga rozmixovaného s cukrom a citrónovou šťavou. Mňam.
Plnené papriky:
Papriky (stredne veľké žlté) rozrežeme pozdĺžne na štvrťky a zbavíme semienok. Pokvapkáme ich olivovým olejom a vložíme cca na 5 min do predhriatej rúry zapnutej na najvyššiu teplotu a grilovanie. Avokádo zbavíme kostky, do misky vydlabeme dužinu a pokvapkáme ju citrónovou šťavou z 1/2 citrónu. Potom dužinu nakrájame na malé kocky, rovnako nakrájame šunku a pridáme sušené paradajky pokrájané na tenké prúžky. Uvarené zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame ich v mise s avokádom, šunkou, sušenými paradajkami a nakrájaným koriandrom a osolíme. Podľa chuti môžeme pridať aj iné korenie. Ugrilované a ochladené štvrťky paprík naplníme zmesou, na povrch nastrúhame syr (najlepšie Nivu, Rokfort alebo Gorgonzolu), papriky dáme na plech a pečieme pri 200° cca 10 min kým nezozlatnú.