Zavrieť

Porady

zemiaky,a fantasticke jedla z nich

vsetko ma boli :)
Moja slabost su zemiaky..mozem ich rano, na obed, vecer..jednoducho stale..
..niekolko recepty ktore som vymyslela ja alebo moja maminka vam tu ponukam:

ide o recepty ktore su o dva prispevky nizsie
a to:
zemiaky cele
zemiaky polene
zemiaky v alobale
miesane raznici

Dobru chut zelam

Ak mate nejake dalsie chutovky pokojne ma mozete inspirovat
Naposledy upravil bolacka : 07.01.09 at 15:31
Usporiadat
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
mysimis Pozri príspevok
Slovo "rašle" som zatiaľ počula len v takom slovnom spojení, ktoré sa sem vôbec nehodí - myslím na stránky porady
??????? no idem to slovo googliť! Vari nebudem variť "Terazky"?!
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
ondrejvla Pozri príspevok
??????? no idem to slovo googliť! Vari nebudem variť "Terazky"?!
A šak veď dá sa !!!!!

Major Terazky = mjr. HALUŠKA = Pavel Landovský


Juraj
0 0
Petra Nová Petra Nová

Petra Nová je offline (nepripojený) Petra Nová

buchač Pozri príspevok
A šak veď dá sa !!!!!

Major Terazky = mjr. HALUŠKA = Pavel Landovský

Juraj
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
rebuchac Pozri príspevok
Inteligentný ako HOVADO.

Ani nie tak inteligentný.

Áno , aj ja mám veľmi rád zemiakové placky , pravdepodobne si zajtra dám .

Už sa terazky teším , HAM .



Jurajko
Naposledy upravil buchač : 06.02.09 at 19:51
0 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
buchač Pozri príspevok
A šak veď dá sa !!!!!

Major Terazky = mjr. HALUŠKA = Pavel Landovský


Juraj
Presne to som myslela - halušky! Bryndza je zimná, slaninku nemôžem...Ale- rašle sú halušky.....?!
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
ondrejvla Pozri príspevok
Presne to som myslela - halušky! Bryndza je zimná, slaninku nemôžem...Ale- rašle sú halušky.....?!
Re: zemiaky,a fantasticke jedla z nich
Citát:Pôvodca textu príspevku: kukučka
nebol to nejaký major?
Pôvodca textu príspevku:Petra Nová
Poznala som Rašlu, ale to bol generál. Možno keby sme ho spojili s tým receptom, tak by sa v hrobe obracal, nielen kvôli Tisovi. Ale dožil sa úctyhodného veku.
Petra dala odpoveď


Juraj

P.S. : Uzatváram tému ohľadom RAŠLÍ - nemá význam , koniec srandy
Pome na grule , bandurky , zemáky , švábky a čo ja viem , aký názov ešte kde tade majú
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Jeden nápad / otázku / pre Teba by som mal : " mal si možnosť už jesť RAŠLE ? "

Juraj[/quote]

Keďže dávaš otázky v hádankách, aj ja mám jednu pre Teba. Jedol si už "scískance"?
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
babka - ježibabka Pozri príspevok
Jeden nápad / otázku / pre Teba by som mal : " mal si možnosť už jesť RAŠLE ? "

Juraj
Keďže dávaš otázky v hádankách, aj ja mám jednu pre Teba. Jedol si už "scískance"?[/QUOTE]

1.Ten výraz som ešte ani nepočul , pochádza asi zo Záhoria , či nie ?

2.Nieto ešte , žeby som jedol

3.Pozrel som , čo to vlastne obnáša , neviem ,

http://www.dobre-recepty.sk/detail/5914-stiskance/

či by mi táto kombinácia vyhovovala ......???????

Netvrdím ale , že to nie je chutné jedlo !

Zlé jedlo totiž neexistuje , ibaže každému chutí niečo iné !



Juraj
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

A jedli ste už ničiky s obzerancami?
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
No ja mám pocit, že by sa tu mali pridávať chutné zemiakové recepty...a nie viesť takáto debata o ničom....
Prosím vás, nekazte túto tému..autorka ju asi preto nezaložila.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
DanielaSĽ Pozri príspevok
No ja mám pocit, že by sa tu mali pridávať chutné zemiakové recepty...a nie viesť takáto debata o ničom....
Prosím vás, nekazte túto tému..autorka ju asi preto nezaložila.
Ale vidíš , ale A - Z buchač už svoje vymazal a .......
0 0
Petra Nová Petra Nová

Petra Nová je offline (nepripojený) Petra Nová

V iných témach sa tomu hovorí "mrník", a vtedy to nevadí.
Naposledy upravil Petra Nová : 07.02.09 at 19:31
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Petra Nová Pozri príspevok
V iných témach sa tomu hovorí "mrník", a vtedy to nevadí.
No tak skús niečo odborné hľadať v takom mrníku.....
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

buchač Pozri príspevok
Keďže dávaš otázky v hádankách, aj ja mám jednu pre Teba. Jedol si už "scískance"?
1.Ten výraz som ešte ani nepočul , pochádza asi zo Záhoria , či nie ?

2.Nieto ešte , žeby som jedol

3.Pozrel som , čo to vlastne obnáša , neviem ,

http://www.dobre-recepty.sk/detail/5914-stiskance/

či by mi táto kombinácia vyhovovala ......???????

Netvrdím ale , že to nie je chutné jedlo !

Zlé jedlo totiž neexistuje , ibaže každému chutí niečo iné !



Juraj[/quote]
U nás sú scískance klasické lokše, iba na iný spôsob. Po rozvaľkaní nie veľmi na tenko pomastiť, posoliť, zrolovať, preložiť na tretinu, uložiť vedľa seba na plech, potrieť masťou a upiecť do červena. Je to dobré jedlo. Môže byť k večeri s čajom, alebo na obed s fazuľovou polievkou. Ale aj samotné.
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
ALDA Pozri príspevok
Receptov zo zemiakov tu už bolo neúrekom v iných témach, dovolím si znova pridať jeden:

Zemiaky nakrájame na plátky a dáme do pekáča na olej. Na ne poukladáme vykostené kúsky mäska /hoci aké mäsko/ , zalejeme:šľahačka, vegeta, cesnak, vajíčka, postrúhaný syr a pečieme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké.

Dobrú chuť.

PS: Už som dávno nerobila toto papáničko, ďakujem, že ste pripomenuli zemiačky.
Dnes som skombinovala tvoj recept a Bolačky, pridala cibuľu,olej som nepoužila a zaliala s trochou tatarky a sladkej smotany.Najprv som to piekla prikryté a potom som to nechala zapiecť.Rozvoniavalo to po celom byte až k výťahu....Dúfala som,že to bude i zajtra na obed,ale momentálne nemá kto umyť pekáče....Je to super jedlo
0 0
Olivia6 Olivia6

Olivia6 je offline (nepripojený) Olivia6

Zemiaková zmrzlina:
300g varených olúpaných zemiakov, 100g cukru, 2 dl mlieka, 1 dl kokosového mlieka, 2 žĺtky, 1 lyžica pudingového prášku s vanilkovou príchuťou.
Polovicu obyčajného mlieka zmiešame s kokosovým mliekom a povaríme. V zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok so žĺtkami, zmes vmiešame do variaceho sa mlieka a za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne. Krém prelejeme do misky a necháme ochladiť, sem tam premiešame. Po vychladnutí do neho vmiešame cukor a nakrájané zemiaky a všetko dobre prepasírujeme cez sitko alebo rozmixujeme. Tento krém necháme vychladnúť v chladničke, potom ho nalejeme do "zmrzlinovača" a zmrazíme. Ak nemáme zmrzlinovač, nalejeme krém na vyfoliovaný nízky plech a necháme zmraziť. Zmrznutý krém potom nakrájame na kocky, rozdelíme do pohárov a podávame, (pred podávaním môžeme kocky ešte raz rozmixovať). Zmrzlina je výborná s horúcimi malinami a cukrom alebo omáčkou z manga rozmixovaného s cukrom a citrónovou šťavou. Mňam.

Plnené papriky:

Papriky (stredne veľké žlté) rozrežeme pozdĺžne na štvrťky a zbavíme semienok. Pokvapkáme ich olivovým olejom a vložíme cca na 5 min do predhriatej rúry zapnutej na najvyššiu teplotu a grilovanie. Avokádo zbavíme kostky, do misky vydlabeme dužinu a pokvapkáme ju citrónovou šťavou z 1/2 citrónu. Potom dužinu nakrájame na malé kocky, rovnako nakrájame šunku a pridáme sušené paradajky pokrájané na tenké prúžky. Uvarené zemiaky olúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame ich v mise s avokádom, šunkou, sušenými paradajkami a nakrájaným koriandrom a osolíme. Podľa chuti môžeme pridať aj iné korenie. Ugrilované a ochladené štvrťky paprík naplníme zmesou, na povrch nastrúhame syr (najlepšie Nivu, Rokfort alebo Gorgonzolu), papriky dáme na plech a pečieme pri 200° cca 10 min kým nezozlatnú.
1 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
Mám zvláštny pocit zo zemiakovej zmrzliny,nikde som o nej nepočula i nečítala. Je tam cítiť zemiaky? Deti ju jedia? Mňa sa vždy pýtajú,čo som dala do jedla a podľa toho sami určia,či to budú jesť ,alebo nie...Ani ochutnať nechcú....
0 0
Olivia6 Olivia6

Olivia6 je offline (nepripojený) Olivia6

Ten recept na zmrzlinu mám od kamaráta šéfkuchára a keď som ju prvýkrát jedla, vôbec som netušila, že je zemiaková a myslím, že sama by som na to ani neprišla, keby mi to nepovedali... mne to veľmi chutí. Treba ochutnať. A deti nemusia vedieť všetko....
0 0
pieces pieces

pieces je offline (nepripojený) pieces

rýchle a chutné, mňam
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Pridávam jeden recept na zemiaky, ktoré som prvý krát jedla asi pred 15 rokmi na návšteve na Záhorí v raji hubárov- vojenské lesy -záhoráci to poznajú a chutilo mi to, tak to občas urobím.
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Udusíme si huby na cibuľke, osolíme a okoreníme. Na vymastený pekáč dáme polovičku zemiakov, na to dáme udusené huby a prikryjeme druhou polovičkou zemiakov. Dáme do trúby piecť. Pred dopečením polejeme v smotane rozšľahanými vajciami a dopečieme. Ak nemáme doma smotamu môže byť aj mlieko. Dobrú chuť.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať